یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

صحت اصل یک نامه / این حرکات به صلاح نیست

برای اثبات یا رد یک نامه باید اولا پرسید نامه متعلق به چه نهادی است و چه کسانی یا کسی آن را امضا کرده است. در قضیه نامه تایید غلامرضا تاجگردون باید چند مسئله مهم را مورد تایید قرار داد:   ۱-اصل نامه فرماندار گچساران امضا شده است. ۲-اصل نامه متعلق به شورای نگهبان کشور

اختصاصی کرونا

کد خبر : 49878
تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۱

کرونا :

صحت اصل یک نامه / این حرکات به صلاح نیست

برای اثبات یا رد یک نامه باید اولا پرسید نامه متعلق به چه نهادی است و چه کسانی یا کسی آن را امضا کرده است.

در قضیه نامه تایید غلامرضا تاجگردون باید چند مسئله مهم را مورد تایید قرار داد:

 

۱-اصل نامه فرماندار گچساران امضا شده است.

۲-اصل نامه متعلق به شورای نگهبان کشور جمهوری اسلامی ایران است.

۳-اصل این نامه خطاب به یک شخص است که نمی توان از سرمایه نظام بودن آن غافل بود.

 

در فضای مجازی وقتی اصل بالا را جعل می نامیم باید گفت که داریم اصل جمهوری اسلامی ایران را جعل می نامیم زیرا که عملاً فرماندار گچساران ،نماینده گچساران و باشت و شورای نگهبان این شهرستان و استان و کشور را جاهل می نامیم.

 

چرا که یکی از سرمایه های کشور که به دولت و نظام وصل است را جاعل نامیده ایم و اگر اگر این شخص را جاعل فرض کنیم عملاً ( اگر نهادها نامه خود را تایید یا رد نکنند) کل نظام را جاعل می کنیم.

 

امروز باید نامه تایید را اصل در نظر گرفته و به دولت و نظام اعتماد کنیم و اگر اعتماد نکنیم باید نامه‌های دیگر را از دید تردید نگاه کنیم.

 

ما شدیداً از مردم و مسئولین و روشنفکران این شهر می خواهیم جلوی بعضی از حرکاتی که پایه نظام را نشانه گرفته، بگیرند که  این حرکات به صلاح نیست.

 

تعریف جاعل؛ (شفاف سازی)

جعل چیست و جاعل چه کسی است؟

✍️قوانین کیفری و ازجمله قانون مجازات اسلامی، ارتکاب اعمالی که محتویات و مندرجات اسناد و نوشته‌ها یا امضای آنها را مخدوش نماید، جرم دانسته و عنوان «جعل» به آن اعطا و برای آن مجازات تعیین کرده است.

منفعت‌طلبی و فامیل‌گرایی آسیب‌ جدی مدیریت‌ در کهگیلویه و بویراحمد
دنبال کنید

 

روش مختلف وقوع آن،

۱ – جرم جعل؛ جعل یک سند یا نوشته یعنی تغییر متقلبانه یک سند یا نوشته به ضرر دیگری. بنابراین، هر تغییری جعل نیست. بلکه تغییر باید با حیله و نیرنگ بوده و باعث ورود ضرر به دیگری شود.

 

۲ – جاعل؛ بنا بر تعریفی که از جعل گفته شده، جاعل کسی است که با تقلب و حقه، سند یا نوشته‌ای را تغییر می‌دهد تا با این تغییر، ضرری به دیگری وارد کند.

 

۳ – روش‌های وقوع جرم جعل؛ با پیشرفت تکنولوژی، طرق ارتکاب جرایم از جمله جرم جعل نیز متحول شده است. امروزه ساختن سندی مثل شناسنامه یا گذرنامه، تنها راه ارتکاب جرم جعل نیست، بلکه روش‌های متفاوتی وجود دارد که می‌توان یک نوشته یا سند را جعل نمود. تعدادی از این روش‌ها به شرح زیر هستند؛

ساختن مهر یا امضا اشخاص؛ چک، قولنامه، اجاره نامه و اسنادی نظیر آن باید توسط اشخاصی که این اسناد متعلق به آنها است، امضا یا مهر شود. در این روش، جاعل امضا و مهر این اشخاص را جعل نموده، سپس از سند جعلی به ضرر صاحب این اسناد استفاده می‌نماید.

خراشیدن یا تراشیدن؛ در این روش، جاعل با استفاده از ابزاری همچون تیغ یا چاقو، اعداد یا کلمات نوشته را تغییر می‌دهد. برای مثال، مبلغ یک چک را از ۳۰۰۰ به ۲۰۰۰ تبدیل می‌کند.

 

الحاق؛ در این روش، لزوما جمله یا عبارتی به یک متن اضافه نمی‌شود، بلکه صرف درج یک عدد نیز برای وقوع این جرم کافی است.برای مثال، اگر عدد ۳۰۰۰ به ۳۰۰۰۰ تبدیل شود، جرم جعل تحقق یافته است.

هاکی مردان نفت و گاز گچساران از سد لرستان گذشت
دنبال کنید

 

الصاق؛ در این روش، امضا یا مهر شخصی از یک نوشته بریده شده و به نوشته دیگر الصاق یا چسبانده می‌شود.

 

۴ – سند یا نوشته؛ اسناد رسمی، همچون شناسنامه یا گواهی‌نامه، اسنادی عادی، دانشنامه‌های تحصیلی، احکام دادگاه‌ها، مهر یا علامت شرکت‌های دولتی یا غیر دولتی، اسکناس و چک‌های صادره‌ توسط بانک‌ها یا هر نوشته‌ای که با تغییر آن بتوان به دیگری ضرری وارد نمود، قابلیت جعل دارد و می‌تواند مورد سوءاستفاده قرار گیرد.

 

۵ – نحوه تشخیص سند مجعول: بنا بر تعریف جرم جعل، تغییر در یک سند باید برای ضرر زدن به دیگری باشد. با مراجعه شخص ضرر دیده به دادگاه و طرح شکایت جعل، دادگاه، از کارشناسان رسمی دادگستری استفاده می‌‌نماید. کارشناسان با بررسی دقیق سند، مندرجات یا امضا یا مهر آن، جعلی یا قانونی بودن آن را تشخیص می‌دهند.

 

۶ ‌- مجازات جرم جعل؛ طبق قانون مجازات اسلامی، برای جاعل، مجازات حبس مقرر شده است. برای مثال، مجازات جعل احکام دادگاه‌ها، مهر یا علامت شرکت‌ها یا ادارت دولتی، اسکناس یا چک بانکی ۱ تا ۱۰ سال حبس، جعل مدارک تحصیلی ۱ تا ۳ سال حبس، جعل مهر یا علامت شرکت‌های غیردولتی ۳ ماه تا ۲ سال حبس است.

و در صورتی که کارمندان یا مسوولان دولتی یا قضایی مرتکب جرم جعل شوند، مجازاتشان بیشتر از افراد عادی خواهد بود

 

نویسنده:

برچسب ها :

ناموجود

همسو با خبر روز

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

logo-samandehi