یکشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۲

دیسک کمر خطر ناک چه نوع دیسک کمری میباشد ؟

دیسک کمر خطر ناک چه نوع دیسک کمری میباشد ؟   دیسکوپاتی کمری – علل و علائم بیماری ستون فقرات. چگونه فتق دیسک را درمان کنیم؟ فتق دیسک کمر اغلب با درد مبهم در قسمت پایین کمر که به سمت اندام‌ها تا زانو منتشر می‌شود، ظاهر می‌شود. درد هنگام دراز کشیدن کاهش می یابد و

اختصاصی کرونا

کد خبر : 88804
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۷:۴۹

کرونا :

دیسک کمر خطر ناک چه نوع دیسک کمری میباشد ؟

دیسک کمر خطر ناک چه نوع دیسک کمری میباشد ؟

 

دیسکوپاتی کمری – علل و علائم بیماری ستون فقرات. چگونه فتق دیسک را درمان کنیم؟
فتق دیسک کمر اغلب با درد مبهم در قسمت پایین کمر که به سمت اندام‌ها تا زانو منتشر می‌شود، ظاهر می‌شود. درد هنگام دراز کشیدن کاهش می یابد و هنگام نشستن و راه رفتن بدتر می شود. دیسکوپاتی کمری یکی از شایع ترین بیماری های ستون فقرات است که ناشی از سبک زندگی غیرفعال و کم تحرک است. بیشتر و بیشتر لهستانی ها از آن رنج می برند.دیسکوپاتی شامل انواع مختلفی از بیماری های دیسک بین مهره ای است. این معمولاً برای بخش های گردنی و لومبوساکرال، گاهی اوقات ستون فقرات قفسه سینه اعمال می شود. اغلب به مرحله اول استئوآرتریت تبدیل می شود.این اشتباه است که فکر کنیم عمدتاً افراد مسن را تحت تأثیر قرار می دهد. بیشتر و بیشتر جوانانی که زمان زیادی را جلوی کامپیوتر می گذرانند، از رژیم غذایی ناسالم استفاده می کنند و از استرس رنج می برند، دچار دیسکوپاتی می شوند.دکتر رضا سنجری یکی از بهترین جراحان ستون فقرات در ایران میباشند از خدمات ایشان میتوانیم به درمان دیسک کمر،‌درمان تنگی کانال نخاعی اشاره نماییم برای دریافت نوبت آنلاین میتوانید به دکتر سنجری جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات در جردن مراجعه نمایید.

دیسک کمر خطر ناک چه نوع دیسک کمری میباشد ؟ 4

دلایل فتق دیسک کمر چیست؟
علاوه بر عوامل ذکر شده در بالا که سبک زندگی فرد در معرض فتق دیسک کمر را تعیین می کند، آسیب های مکانیکی نیز اغلب ذکر می شود که ممکن است مسئول تغییرات نامطلوب در ساختار استخوان باشد.

عوامل دیگری که خطر فتق دیسک کمر را افزایش می دهند عبارتند از:

  • چاقی
    پوکی استخوان
    وزنه زدن و تحمیل بیش از حد بدن
    کانال نخاعی باریک آناتومیکی
    سیگار کشیدن
    کار یک راننده حرفه ای
    تمام فرآیندهای پیری بدن که بعد از ۲۰ سالگی ظاهر می شوند
    با این حال، متخصصان نتوانسته اند علت مستقیم فتق دیسک کمر را که به آن فتق دیسک نیز می گویند، کشف کنند. این یک بیماری است که در طول سال ها ایجاد می شود و معمولاً چندین مرحله را شامل می شود.

 

فتق دیسک کمر – علائم مهمترین علائم عبارتند از:

درد در ستون فقرات کمری و لومبوساکرال که در حالت خوابیده کاهش می یابد و هنگام راه رفتن تشدید می شود.
بی حسی اندام ها
اختلال حسی
فلج گروه های عضلانی خاص
گاهی اوقات انحنای ستون فقرات
تنش عضلات پارا نخاعی

 

دیسک کمر خطر ناک چه نوع دیسک کمری میباشد ؟ 5
ترکیبی از علائم فوق اغلب به این معنی است که بیماران از مراجعه به متخصص دریغ نمی کنند. همه اینها برای تسکین درد همراه است. تابش فشار به طور موثری با فعالیت های روزمره تداخل می کند، اما اگر به موقع تشخیص داده شود، ممکن است فقط به مداخلات پزشکی جزئی نیاز داشته باشد.

بیماری دیسک کمر چگونه تشخیص داده می شود؟
برای تایید فتق دیسک کمر، مصاحبه دقیق با بیمار انجام می شود و آزمایشات زیر انجام می شود:توموگرافی کامپیوتری
تصویربرداری رزونانس مغناطیسی
معاینه اشعه ایکس
درمان فتق دیسک کمر
در درمان فتق دیسک کمر از روش های محافظه کارانه و جراحی استفاده می شود.

کلیک کنید  افزایش خودباوری و توانمندی جوانان از مهمترین سیاستهای مجلس و دولت ایران

اغلب کافی است از اولین راه های ذکر شده استفاده کنید که شامل تجویز مسکن، داروهای ضد التهاب و استراحت چند روزه است. گرما درمانی و موقعیت درمانی نیز اغلب در به اصطلاح انجام می شود تریفلکسیون در مفاصل ران و زانو.در این مرحله از بیماری، ستون فقرات نباید بیش از حد بارگذاری شود. پس از کاهش شرایط حاد، بهتر است به توانبخشی از طریق ورزش و فیزیوتراپی فکر کنید.یک برنامه ورزشی که به درستی انتخاب شده باشد، ماهیچه های پشت را تقویت می کند، که وظیفه آن کاهش بار اضافی است که ستون فقرات در معرض آن قرار می گیرد. ورزش همچنین بر خون رسانی بهتر به بافت های پارا نخاعی تأثیر می گذارد و از انتقال مواد مفید به دیسک بین مهره ای حمایت می کند که به نقاهت سریعتر کمک می کند.\دیسکوپاتی یا فتق دیسک یک آسیب مکانیکی به دیسک بین مهره ای است. این شایع ترین علت کمردرد در سنین ۳۰ تا ۵۰ سالگی است.دیسکوپاتی اکثریت (بیش از ۷۰٪) ستون فقرات لومبوساکرال، کمتر در بخش گردن (کمتر از ۲۰٪) و کمترین شایع در بخش قفسه سینه (کمتر از ۵٪) را درگیر می کند.

 

 

مکانیسم آسیب دیسک بین مهره ای.
دیسک یک دیسک انعطاف پذیر کوچک بین مهره ها است. از یک غلاف کلاژن ساخته شده است – یک حلقه فیبری (خارج) و یک هسته پالپوزوس (داخل). دیسک به عنوان یک یاتاقان و ضربه گیر عمل می کند.آسیب به دیسک با برآمدگی آن در کانال نخاعی، فتق دیسک یا در اصطلاح عامیانه دیسکوپاتی نامیده می شود. دیسک برآمده می تواند ریشه های عصبی را فشرده کند و باعث کمردرد و سیاتیک شود. در ناحیه دهانه رحم در مورد گردن درد و نورالژی بازویی صحبت می کنیم.

دیسک کمر خطر ناک چه نوع دیسک کمری میباشد ؟ 6

به دلیل ساختار آناتومیکی (عدم تقارن دیسک بین مهره ای) و کار در شیب قدامی (مانند نشستن یا خم شدن طولانی مدت)، دیسک به ویژه در معرض آسیب به قسمت خلفی و خلفی جانبی آنولوس فیبروزوس است.برای آشنایی با خطرناک ترین دیسک کمر میتوانیدبه سایت دکتر رضا سنجری جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات مراجعه نمایید .در حین خم شدن، قسمت های عقب حلقه فیبری کشیده شده و شکاف هایی در ساختار آن ایجاد می شود. این شکاف ها توسط یک توده آمورف از هسته پالپوزوس نفوذ می کنند. خود آنولوس ممکن است بیرون بزند، اما تداوم آن اغلب قطع می شود و قطعه ای از هسته پالپوزوس به سوراخ بین مهره ای و کمتر به کانال نخاعی می ریزد. اینگونه است که اکستروژن یا جداسازی هسته پالپوزوس رخ می دهد – شکل شدید فتق دیسک. سپس، بیماران اغلب از سیاتیک (درد رادیکولار که به اندام تابش می کند) شکایت دارند.از آنجایی که دیسک محتوای آب کافی را از دست می دهد و صاف تر می شود، دامنه حرکت و بالش کاهش می یابد. این فرآیند، بدون فتق، می تواند باعث درد شود.در شرایطی که آنولوس فیبروزوس شکسته می شود و قطعات هسته پالپوزوس به کانال نخاعی فرار می کند، در مورد اکستروژن یا جدا شدن دیسک صحبت می کنیم و این شرایط ممکن است نیاز به جراحی فتق دیسک داشته باشد.

کلیک کنید  دولت باید از تصدی به نظارت برسد

علائم فتق دیسک کمر:

درد مزمن یا حاد در ناحیه کمر که با خم شدن، نشستن، سرفه یا عطسه تشدید می شود.
سیاتیک: بسیار آبی، درد در ساق پا یا پا،
سوزش، سوزن سوزن شدن و بی حسی در ساق پا یا ناحیه فاق،
در موارد شدید، ضعف پا (پارزی)، افتادگی پا و از دست دادن کنترل اسفنکتر.
علائم فتق دیسک گردن مشابه است اما مربوط به گردن و اندام فوقانی است و در آسیب های شدید نیز علائمی در اندام تحتانی و اسفنکترها وجود دارد. علائم میلوپاتی همراه با پارزی ممکن است در فتق شدید دیسک گردن وجود داشته باشد.

عوامل خطر
عوامل خطر شامل تمام موقعیت ها و فعالیت هایی است که باعث از بین رفتن لوردوز فیزیولوژیکی در ستون فقرات کمری می شود. به خصوص نشستن طولانی مدت در یک وضعیت نادرست (کار اداری، رانندگان حرفه ای، دانش آموزان و دانشجویان). همچنین همه خم‌های مکرر ستون فقرات به جلو، کارهای نادرست در شیب قدامی (کارکنان بدنی، پرستاران، جراحان، زنان خانه‌دار و غیره) مهم هستند. یک عامل خطر ویژه مهم بلند کردن نادرست همراه با پیچش تنه است.

هیچ مطالعه علمی برای اثبات تأثیر ویژگی های فردی (قد، وزن بدن، انعطاف پذیری، قدرت عضلانی عضلات تنه، وضعیت فیزیکی) وجود ندارد، با این حال، به نظر می رسد که افراد بلند قد (با ستون فقرات بلند) بیشتر کمردرد را تجربه می کنند. این احتمالاً به این دلیل است که آنها وزن را روی “اهرم طولانی تر” ستون فقرات بلند خود بلند می کنند و دیسک ها در مقایسه با افراد کوتاه قد (بازوی بلندتر و لحظه نیروی بیشتر) تحت تأثیر نیروهایی چند برابر بیشتر قرار می گیرند.نتایج آزمایشات تصویربرداری (MRI، اشعه ایکس) ارزش پیش آگهی ندارند.به طور خلاصه: عامل خطر برای کمردرد نحوه کار شما (خم شدن، چرخش تنه، ارتعاشات کل بدن) است و نه نوع کار (کار فیزیکی، کار بی تحرک و غیره).

عوامل خطر در یک نگاه

سن ۳۰-۵۰ سال
خم شدن یا چرخش ناگهانی تنه
بلند کردن وزنه در خم
تروما (به خصوص در ناحیه گردن رحم)

تشخیص دیسکوپاتی
صحبت با پزشک برای تشخیص بسیار مهم است. در اولین ویزیت، معاینه پزشکی با تمرکز بر ستون فقرات و اندام ها انجام می شود.آزمایش‌های اضافی جدید مانند اشعه ایکس (اشعه ایکس)، تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI)، توموگرافی کامپیوتری (CT) و در موارد پیچیده، آزمایش‌های دیگر مورد بحث یا سفارش قرار خواهند گرفت.لازم به یادآوری است که تشخیص دیسکوپاتی اساساً بر اساس تاریخچه پزشکی و معاینه انجام می شود.برای درمان انحراف ستون فقرات میتوانید به یک جراح مغزو اعصاب و ستون فقرات در تهران مراجعه نمایید امروزه درمان ستون فقرات یکی از چالش های ایرانیان محسوب میشود چرا که یک پزشک خوب جراح ستون فقرات در ایران کم است و باید در انتخاب پزشک دقت نمایید.

برای دریافت نوبت از دکتر رضا سنجری کافیست با شماره زیر در تماس باشید :

۰۹۳۶۲۷۳۹۶۷۶

 

نویسنده:

همسو با خبر روز

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اعلام وصول پایگاه خبری
logo-samandehi