جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳

ادامه درگیری‌ها در قفقاز؛ پیامدهای غیرقابل پیش‌بینی برای اروپا

جنگ جمهوری آذربایجان و ارمنستان بر سر مناقشه قره باغ و احتمال تشدید و تدوام این جنگ، باعث شده تا برخی تحلیل گران نسبت به بروز پیامدهای خطرناک این جنگ برای اروپا هشدار دهند. کرونا: «الن اوبرشر» رئیس اندیشکده و بنیاد مطالعاتی «هاینریش بل» وابسته به حزب سبزهای آلمان در مورد ادامه جنگ بین جمهوری آذربایجان

اختصاصی کرونا

کد خبر : 54240
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۹ - ۹:۲۹

کرونا :

ادامه درگیری‌ها در قفقاز؛ پیامدهای غیرقابل پیش‌بینی برای اروپا

ادامه درگیری‌ها در قفقاز؛ پیامدهای غیرقابل پیش‌بینی برای اروپا 3

جنگ جمهوری آذربایجان و ارمنستان بر سر مناقشه قره باغ و احتمال تشدید و تدوام این جنگ، باعث شده تا برخی تحلیل گران نسبت به بروز پیامدهای خطرناک این جنگ برای اروپا هشدار دهند.

کرونا: «الن اوبرشر» رئیس اندیشکده و بنیاد مطالعاتی «هاینریش بل» وابسته به حزب سبزهای آلمان در مورد ادامه جنگ بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان در منطقه قره باغ و عواقب امنیتی و خطرناک آن برای اروپایی ها ابراز نگرانی کرده است.

«جنگ بین آذربایجان و ارمنستان خطر تبدیل شدن به درگیری گسترده تر و عواقب غیر قابل پیش بینی فراتر از قفقاز جنوبی را به همراه دارد. آتشباری های موجود در میدان جنگ ظاهراً از کنترل خارج شده و بازیگران خارجی بر مناسبات قدرت در منطقه تأثیر می گذارند.»

اوبرشر ضمن ابراز تردید در مورد موثر بودن نقش روسیه به عنوان لنگرگاه ثبات در قفقاز، مداخله کشورهای ثالث از جمله ترکیه در درگیری های کنونی را عامل اصلی تشدید درگیری ها عنوان کرد.

وی واکنش جامعه جهانی نسبت به این جنگ را ناامیدکننده و غیرمسئولانه دانستو تاکید کرد: «برای آتش بس و بازگرداندن صلح به منطقه اقدامات کمی انجام شده است. این درگیری در حاشیه اروپا همه ما را نگران می کند زیرا مردم هر روز می میرند و با وجود همه بحران های دیگر که توجه ما را می طلبد ، پیامدهای امنیتی غیرقابل پیش بینی برای اروپا دارد.»

رئیس بنیاد هاینریش بل آلمان در ادامه یادآور شد: «صلح میان ارمنی ها و آذربایجانی ها امکان پذیر است. دوره های همزیستی مسالمت آمیز بین دو ملت و اسلاف تاریخی آنها بسیار طولانی تر از دوره های درگیری بوده است. اکنون باید آتش بس بدون تأخیر بیشتر مورد توجه قرار گیرد. این امر فوراً و به طور مداوم نیاز به تعهد بیشتر بازیگرانی دارد که علاقه واقعی به صلح دارند.

چنین حوادثی هیچ خللی در اراده ملت و مسئولان بوجود نخواهد آورد
دنبال کنید

وی از همه روسای جمهور گروه مینسک (فرانسه ، روسیه ، ایالات متحده آمریکا) خواست که به طور فعال و با انرژی برای صلح تلاش کنند. همزمان آلمان به عنوان رئیس دوره ای شورای اروپا و اتحادیه اروپا باید به طور گسترده تمام مراحل لازم برای تداوم آتش بس را خواستار و پشتیبانی کنند که در عین حال یک روند طولانی مدت و پایدار آرام سازی را امکان پذیر می کند.

به گفته وی در این شرایط باید جنگ بلافاصله متوقف شود، ترکیه و روسیه برای پایان دادن به این جنگ همه تلاش خود را بکنند. همچنین اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن قاطعانه خواستار یک فرآیند آرام سازی پایدار دراز مدت از همه طرفین که مستقیم و غیرمستقیم درگیر آن هستند و به طور فعال از آن حمایت می کنند، شوند و اطمینان حاصل کنند که دیگر هیچ اسلحه ای به منطقه تحویل داده نخواهد شد.

اوبرشر یادآور شد: ما روایت های ملی گرایانه ، غیرانسانی و ترویج دهنده جنگ را که همزیستی مسالمت آمیز ارمنستان و آذربایجانی را حذف می کند و باعث بی ثباتی کل منطقه می شود، رد می کنیم.

بامداد ششم مهرماه جاری درگیری میان نظامیان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مرزهای مشترک دو کشور از سرگرفته شد. پس از درگیری‌های نظامی چند روزه ماه جولای (اواسط تیر) بین نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان که منجر به تلفات جانی از هر دو طرف شد، جنگ لفظی و برخی تحرکات دیپلماتیک به تنش در منطقه قفقاز دامن زد که ادامه این اوضاع، سرانجام به برخورد نظامی میان این دو کشور انجامید.

برخورد کشتی بحرینی با جکت فاز ۱۳ در خلیج فارس
دنبال کنید

سرانجام روز جمعه «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در مسکو میزبان «زوراب منتاسکانیان» و «جیحون بایراموف» وزیران امور خارجه ارمنستان و جمهوری آذربایجان شد و سه طرف پس از ۱۰ ساعت مذاکره در مورد یک سند مشترک و برقراری آتش بس در منطقه قره باغ توافق کردند. به موجب این توافق، از ساعت ۱۲ ظهر روز شنبه ۱۰ اکتبر (۱۹ مهر) در قره‌باغ آتش بس برقرار شد.

با این حال، جمهوری آذربایجان ارمنستان را به حمله راکتی به مناطق مسکونی شهر گنجه متهم کرده است. مقام های ارمنستانی نیز جمهوری آذربایجان را به گلوله باران شهر خان کندی (استپانتکرت) در قره باغ متهم کرده اند.

این در حالی است که درگیری میان دو کشور طی دو هفته گذشته بیش از ۳۰۰ کشته برجای گذاشته و زندگی را در قره باغ مختل کرده است. قرار است آتش‌بسی که با تلاش مسکو برقرار شد به دو طرف اجازه دهد اجساد را از میدان جنگ جمع آوری کنند و اسرا را با هم مبادله کنند.

انتهای پیام/

قدس-آنلاین

نویسنده:

همسو با خبر روز

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

logo-samandehi