خواب دیدید خیر است
آرای خاکستری به سمت دولت تدبیر و امید هدایت میشود
رسایی با نفوذی که داشت، برائت گرفت و به اصفهان رفت. هیات اجرایی او را رد کرد و لی در هیات نظارت، او را تایید کردند آنگونه که مقام معظم رهبری نیز تاکید داشتند، قوام نظام جمهوری اسلامی در انتخابات مشخص میشود کسی که می خواهد مسئولیت ریاست جمهوری و مدیریت اجرایی کشور را بر
کرونا :
رسایی با نفوذی که داشت، برائت گرفت و به اصفهان رفت. هیات اجرایی او را رد کرد و لی در هیات نظارت، او را تایید کردند
آنگونه که مقام معظم رهبری نیز تاکید داشتند، قوام نظام جمهوری اسلامی در انتخابات مشخص میشود
کسی که می خواهد مسئولیت ریاست جمهوری و مدیریت اجرایی کشور را بر عهده بگیرد، نباید بی اخلاقی کند
تعداد آرای اصولگرایان یک میزان مشخص است و آمارها نشان می دهد این تعداد، حدود هشت تا ۱۰ میلیون است
ما ازبه مرحله دوم کشیده شدن انتخابات، خاطره و تجربه خوبی نداریم
بد بین کردن مردم به نظام و بازی با اعتقادات آن ها، به هیچ عنوان زیبنده مسئولان جمهوری اسلامی نیست
پرونده تخلفات دولت احمدی نژاد، دست قوه قضاییه است و کسی از جزییات آن اطلاع ندارد
احمدی نژاد با توجه به فرمایش رهبر معظم انقلاب، از ابتدا اشتباه کرد که وارد صحنه رقابت انتخاباتی شد
اینکه احساس شود بین دستگاه ها، دعوا و نزاع است، به هیچ عنوان زیبنده نیست
نباید فراموش کرد که جبهه پایداری، جایگاهی در میان افکار عمومی ندارد
رقبایی که برای حل مشکلات اقتصادی به شعارهای پوپولیستی روی آوردند، برنامه ای برای عملیاتی شدن صحبت های خود ندارند
انتخابات گذشته نشان داده است که آرای خاکستری به سمت دولت تدبیر و امید هدایت می شود و اصولگرایان از آن بدون بهره خواهند ماند
درزمان حیات حضرت امام خمینی(س) ایشان بارها تذکر دادند و نصیحت کردند که مردم نیاز به قیم ندارند
جبهه پایداری به دلیل عملکرد نامطلوبی که داشته است و تجربه شکست در انتخابات گذشته، امیدی به پیروزی ندارد
فرزند شهید محراب است و این روزها با حکمها و اظهارات جنجالیاش، شناخته میشود. دست بسیاری از افرادی که در بیتالمال نفوذ کردهبودند را کوتاه کرد و برای همین بسیاری از جریانهای مختلف با او دشمنی کردند. محمد اشرفی اصفهانی، از روحانیونی است که سالهاست مسیر خود را از محافظه کاران جدا کرده است و متفاوت میاندیشد. او میگوید از روحانی در انتخابات حمایت میکند و رای او به سبد رییسجمهور مستقر واریز میشود. گفتوگوی «قانون» با این فعال سیاسی، پیرامون مسائل مختلف کشور و نیز فعالیتهای انتخاباتی است که در ادامه آن را میخوانید.
درباره آثار مفید بالا رفتن مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری و همچنین انتخابات شورای شهر، توضیح دهید؟
این دوره از انتخابات ریاستجمهوری بسیار مهم است. آنگونه که مقام معظم رهبری روی این مساله تاکید داشتند، قوام نظام جمهوری اسلامی و تداوم آن در انتخابات مشخص میشود. ما در انتخابات باید با همه وجود حضور پیدا کنیم و هر چه میزان آرا و مشارکت بالاتر برود، میتواند در تقویت نظام اثر بیشتری بگذارد. اگر خدای ناخواسته مردم احساس بیرغبتی به حضور در انتخابات کنند، ضربه و اثر منفی آن بهنظام، اسلام و انقلاب اسلامی وارد خواهد شد. مسئولان و فعالان باید کاری کنند که مردم با حضور حماسی خودشان در روز ۲۹ اردیبهشت، به دنیا ثابت کنند که ما همواره در خط اسلام و قرآن و در مسیر عزت اسلام و نظام جمهوری اسلامی تلاش میکنیم و نسبت به انتخابات، بیتفاوت نخواهیم بود.
اخباری در خصوص حضور شما در انتخابات ریاست جمهوری در سطح رسانهها منتشر شد اما چرا شما برای شرکت در این رقابت سیاسی حضور پیدا نکردید؟
بنده در مراسم مرحوم آقای احمد عزیزی از شعرای استان کرمانشاه گفتم که میخواهم کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری شوم. یکدفعه فضای مجازی از این خبر پر شد و بعد نیز در شبکههای مختلف سیمای جمهوری اسلامی منتشر شد. من با بسیاری از دوستان ازجمله آقای خاتمی دراینباره مشورت کردم. ایشان گفتند اگر میخواهی در انتخابات حضور پیدا کنی، در مسیر تقویت روحانی حضور پیدا کن ولی اگر میخواهی رقیب ایشان باشی، این موضوع به صلاح نیست. من از ابتدا نیتم این بود در جهت حمایت از ایشان حضور موثر داشته باشم اما بعد استخاره گرفتم و با بعضی از دوستان دیگر مشورت کردم. دیدم مصلحت نیست در این مساله ورود پیدا کنم درنتیجه برای انتخابات ریاست جمهوری ثبتنام نکردم.
از ۶ نامزد نهایی انتخابات ریاست جمهوری، چه میزان شناخت دارید و پیروزی کدامیک میتواند منافع بیشتری برای مردم و کشور داشته باشد؟
من با همه کاندیداها رفیق هستم .با جهانگیری در دوره دوم و سوم مجلس شورای اسلامی همدوره بودیم. در دورههای بعد که ایشان مسئولیتهای مختلفی داشت، ما به نحوی با یکدیگر همکار ی میکردیم. از آن مهمتر، از سال ۶۳ تا امروز یعنی بیش از ۳۰ سال است که بایکدیگر رفیق و دوست هستیم. آقای رئیسی نیز عضو جامعه روحانیت بود. قبل از اینکه به مشهد بروند، ما بایکدیگر همسایه بودیم و رفتوآمد داشتیم. با آقای قالیباف نیز در دورههای مختلف مسئولیت ایشان دوستی و مراوده داشتیم. ولی جدا از رفاقت و دوستی، منافع ملی، کشور و نظام جای خود را دارد. دوستیها باید در جای خودش حفظ شود ولی منافع ملی ایجاب میکند که ما راه دکتر روحانی را در شرایط فعلی کشور ادامه دهیم. دولت روحانی یکی از دولتهای موفق در نظام جمهوری اسلامی بوده است. اینکه آقایان در بعضیاوقات در قالب رقابت، بحث اقتصادی و معیشت مردم را بدون در نظر گرفتن میراث دولت قبل در قبال روحانی مطرح میکنند، منصفانه نیست. درآمد نفتی دولت احمدینژاد بیش از ۸۰۰ میلیارد دلار بود ولی هیچگاه معلوم نشد پولها چگونه صرف شد. روحانی یک کشور ویرانه را تحویل گرفت. هرکدام از این آقایانی که در دور قبل کاندیدا بودند و رقیب روحانی به شمار میرفتند، اگر در انتخابات پیروز میشدند این موفقیتی که روحانی در مدت روی کار بودنش را داشت بهطور قطعی نمیتوانستند به دست آورند، زیرا هیچکدام از آنها سابقه کار اجرایی در سطح کلان نداشتند. از طرفی هیچکدام از نامزدهای دوره قبل در قوه مقننه پایگاهی مانند روحانی نداشتند. نباید فراموش کرد روحانی ۲۰ سال نماینده و ۱۵ سال نایب رییس مجلس شورای اسلامی بوده است که همه این عوامل در عملکرد او اثر مثبت دارد.
برخی نامزدها با شعارهای پوپولیستی و وعده یارانه، کار خود را پیش میبرند. اینگونه وعدههای انتخاباتی را چگونه تحلیل میکنید؟
امروز برخی مسئولان و نامزدهای انتخاباتی، به رخ مردم میکشند که در این چند سال چقدر بیکار اضافهشده است. وضعیت رکود در کشور چگونه است. وقتیکه دولتی بخواهد برنامههایش را یکی پس از دیگری مدون کند نیاز به زمان دارد. من تا جایی که یادم هست، قبل از رحلت، آیتا… هاشمی فرمودند دولت روحانی در چهارسال دوم بهطور کامل در همه مسائل موثر و مفید عمل خواهد کرد. مهمترین مسالهای که باید به آن توجه کرد، مشکل اقتصادی مملکت است. بههرحال رکودی که در کشور هست دغدغه خاطر همه مسئولان است. شما ببینید مقام معظم رهبری تا چه میزان دغدغه این موضوع رادارند و بهطور مرتب و در هر مناسبتی مساله بیکاری و رکود را مطرح میکنند. ابتدا مساله اقتصاد مقاومتی باید در کشور اجرایی شود. همه میدانند که باید رکود از بین برود و تولید و اشتغال ایجاد شود، اما رقبایی که در این راه متوسل به شعارهای پوپولیستی شدند، برنامهای برای عملیاتی شدن این صحبتها ندارند و فقط روی این مساله چکش میزنند و رقیبشان را در ارتباط با این مساله به کوتاهی و سهلانگاری متهم میکنند.
درحالیکه روحانی برای حل مشکلات اقتصادی تمام تلاش خود را کرده است و بهطور قطع با پیروزی او در این دوره از انتخابات و تغییراتی که در کابینه او به وجود خواهد آمد، برنامهای تدوینشده در حوزه اقتصاد اجرایی خواهد شد که بهطور مسلم مساله رکود و بیکاری جوانان را حل میکند. روحانی در مناظره باید برنامههای خودش را مدون و کامل و بدون ابهام برای مردم بیانمیکرد و نباید به پاسخ اتهامات مطرحشده از سوی رقیبان میپرداخت. به نظر من یکی از مسائلی که در مناظرات به آن توجه نشد، شعارهای تبلیغاتی آقایان بود. درواقع از این مناظرات چیزی نصیب مردم نشد. ما در مناظرات چیزی جز دعواهای شخصی و حمله کردن به یکدیگر که زیبنده اخلاق نبود، ندیدیم. کسی که میخواهد مسئولیت ریاستجمهوری و مسئولیت اجرایی کشور را به عهده بگیرد، نباید بیاخلاقی کند. در فرمایشات مقام معظم رهبری نیز دیدیم که از این رفتارها ناخشنود هستند. این بزرگنماییهایی که در مناظرات مطرح شد، به انقلاب ما ضربه وارد میکند و مردم را نسبت به مسئولین بیاعتماد میکند.
به نظر شما آرای خاکستری به سمت کدام جریان حرکت خواهد کرد ؟
انتخابات گذشته نشان داده است که آرای خاکستری به سمت دولت تدبیر و امید هدایت میشود و اصولگرایان از آن بدون بهره خواهند ماند. اصولگرایان در دو انتخابات گذشته نشان دادند که با تمام توان به عرصه رقابت میآیند. تعداد آرای آنها یکمیزان مشخص است و آمارها نشان میدهد این تعداد حدود هشتتا ۱۰ میلیون است. درگذشته دیدیم کسانی که نسبت به انتخابات بیتفاوت هستند، یکدفعه و در روز پایانی به نفع اصلاحطلبان و اعتدالیون رای دادند. نتایج انتخابات ریاستجمهوری ۹۲ و دولت اصلاحات نشان داد که اگر آرای خاموش عملی شود، بدون شک به سمت دولت اعتدال و جریان اصلاحات می آید.
به نظر شما انتخابات به مرحله دوم کشیده میشود؟
ما از به مرحله دوم کشیده شدن انتخابات، خاطره و تجربه خوبی نداریم. امیدوارم انتخابات به مرحله دوم کشیده نشود و در یک مرحله تمام شود. اگر این اتفاق نیز رخ داد، باید طرفداران روحانی تلاش کنند که ایشان در آن مرحله با رای بالاتری پیروز انتخابات شود.
فقدان آیت ا… هاشمی رفسنجانی را برای روحانی یک تهدید می دانید یا یک فرصت؟
فیلم مستند روحانی در دور قبل که آیت ا… هاشمی مکرر تاکید بر حمایت از او داشت، می تواند اثر بخش باشد. چند ماه قبل از فوت آیت ا… هاشمی در اجلاس، ایشان یک ساعت سخنرانی کردند که سخنرانی عجیبی بود و به نماز مغرب و عشا نیز کشیده شد. ایشان در آن جلسه به شدت از روحانی حمایت کردند. در نتیجه همچنان حمایت های مرحوم هاشمی و آثار آن وجود دارد و امیدواریم همین موضوع نتیجه خودش را بگذارد و مردم نیز با توجه به علاقه شدیدی که به هاشمی رفسنجانی نشان دادند و همواره یاد ایشان را در خاطرشان دارند، از روحانی حمایت کنند.
این ضعفهایی که در مسائل اقتصادی و مسائل بیکاری جوانان وجود دارد، به امید خدا حل خواهد شد. نباید فراموش کرد روحانی تا سال گذشته که سه سال از عمر دولتش گذشته بود، بیشتر دنبال حل مشکلات در مسائل سیاست خارجی و جایگاه نظام جمهوری اسلامی در سطح جهان بود. او توانست کشور را در دنیا به نحوی مطرح کند که همه دنیا بپذیرند چهره جمهوری اسلامی به عنوان نظامی مستقل، عزت بخش و آبرومند است؛ بدون این که جنگی داشته باشد.
رسایی از سوی هیات بدوی رسیدگی به تخلفات، حکمی در خصوص عدم انتصاب در سمتهای دولتی به مدت پنج سال گرفت اما برای انتخابات مجلس در اصفهان اعلام نامزدی کرد و در نهایت تایید صلاحیت شد. این اتفاق با وجود آن حکم چگونه رخ داد؟
فکر می کنم دیگر بحث آن ماجرا تمام شده است. مرده را زنده و نبش قبرنکنیم که هیچ ارزشی ندارد. به هر حال او پرونده ای داشت. با پیگیری ما سه بار این مساله به دیوان عدالت ارجاع داده شد و ما همچنان رای مان، رای قبلی بود که حکایت از پنج سال محرومیت از پست های دولتی داشت. اما رسایی با نفوذی که داشت، برائت گرفت وبه اصفهان رفت. هیات اجرایی رسایی را رد کرد و درنهایت در هیات نظارت او را تایید کردند. از آنجایی که رسایی دید در اصفهان فضای مناسبی برای حمایت از او وجود ندارد و نمی تواند رای بیاورد، خودش انصراف داد. بنده خبری ندارم که این اتفاق به چه صورت رخ داد و چگونه توانست تایید صلاحیتش را از اصفهان بگیرد.
یک بحثی را در خصوص بقایی چندی قبل مطرح کردیدکه کار به شکایت بقایی از شما کشید. آن ماجرا به کجا رسید؟
در ماه رمضان ضیافتی بود که من در سخنانم در مورد حضرت علی(ع) صحبت میکردم. در حاشیه سخنانم گریزی به دولت گذشته و تخلفاتی که صورت گرفته بود زدم. من نقل قول کردم از قول یکی از مسئولان امنیتی و در آن زمان نیز بقایی در زندان بود و شکایت کرد. سرانجام احمدی نژاد به بقایی گفت که شما با فلانی بروید کناربیایید و زیاد این موضوع را کش ندهید. من بسیار پیگیری کردم که مستنداتی از اظهارات مبنی بر تخلف آن ها پیدا کنم اما قوه قضاییه حاضر نشد مستندات را ارائه بدهد. در حال حاضر نیز پرونده او در قوه قضاییه باز است ولی ما پرونده شان را مختومه کردیم و با همدیگر کنار آمدیم. بنده گفتم آنچه نقل کردم، نقل قول بوده و اگر اذهان مردم مشوش شده است، از این جهت عذرخواهی می کنم که نتوانستیم مدارکی را ارائه بدهیم. ولی در اواخر سال گذشته آقای اژهای گفتند که پرونده بقایی همچنان مفتوح است. ادامه ماجرا به قوه قضاییه مربوط است و ما مصلحت ندیدیم بیشتر به این مساله دامن بزنیم.
همسو نبودن دولت و قوه قضاییه چقدر میتواند به افکار عمومی جامعه لطمه بزند؟
این موضوع به هیچ عنوان قابل تایید نیست. مقام معظم رهبری در صحبت هایشان توصیه داشتند که مسائلی که به صلاح کشور نیست و به نفع دشمن است، مطرح نشود. اینکه احساس شود بین دستگاه ها دعوا و نزاع است، به هیچ عنوان زیبنده نیست. ریشه این ماجرا نیز از بگم بگم های آقای احمدینژاد آغاز شده است. صحبتهای احمدینژاد در مجلس شورای اسلامی و ماجرایی که میان رییسجمهور آن زمان و رییس مجلس اتفاق افتاد و بعد به قوه قضاییه کشیده شد، ریشه برخی از اختلافاتی است که امروزه شاهد آن هستیم. در مجموع خیلی زیبنده کشور و نظام نیست. بد بین کردن مردم به نظام و بازی با اعتقادات آن ها به هیچ عنوان نمی تواند مفید باشد.
وضعیت همکاری بین هیات رسیدگی به تخلفات نهاد ریاست جمهوری و قوه قضاییه چگونه است؟
در این قسمت هیچ مشکلی وجود ندارد و کارها به خوبی پیش می رود. آقای اژه ای بارها گفته است که پرونده دولت احمدینژاد دست ماست و کسی از آن اطلاع ندارد. من خودم دو بار صحبت کردم که ایشان گفتند پرونده آقایان پیش ماست. کسی غیر از ما اطلاع ندارد. اگر ما نیزچیزهایی می گوییم، به اعتبار این است که بعضی از این پروندهها وجود دارد و ما نسبت به آن پروندههایی که پیش ما هست اظهارنظر می کنیم. ولی به طور کلی پرونده های دستگاههای اجرایی گذشته در اختیار قوه قضاییه است و اینکه کی میخواهند به آن ها رسیدگی کنند، معلوم نیست.
تخلفات این دولت نسبت به دولت گذشته از لحاظ آمار و شرایط چگونه است؟
به هر حال تخلفات در این دولت نیز وجود دارد اما تعداد پروندهها در دولت قبل بیشتر بوده است. تخلفات در سطح استانداران و مقامات همین دولت نیز وجود دارد که سازمان بازرسی به عنوان سازمان قوی و نیرومند، مرتب آنها را گزارش میدهد. بعضی پروندهها حکم برائت میگیرند. بعضی تخلفات، تخلفاتی هستند که در آنها،افراد توبیخ می شوند.
فعالیت آقای مصباح و مجموعه پایداری را چگونه ارزیابی میکنید؟
نباید فراموش کرد که پایداری جایگاهی در میان افکار عمومی ندارد. جبهه پایداری متاسفانه یا خوشبختانه به دلیل عملکرد نامطلوبی که داشت و تجربه شکست در انتخابات گذشته، امیدی برای پیروزی ندارد.
جامعه مدرسین و جامعه روحانیت نامزد نهایی خود یعنی آقای رئیسی را به جامعه معرفی کردند. حضور این گروهها در عرصه سیاست را چگونه ارزیابی می کنید؟
به نظر من این شکل ورودها اشتباه است و در نهایت به شکست آن ها منجرخواهد شد. درزمان حیات حضرت امام خمینی(س) ایشان بارها تذکر دادند و نصیحت کردند که مردم نیاز به قیم ندارند، مردم شعور دارند. در شرایطی که وسایل ارتباطات جمعی اثر گذاری مثبتی دارند، این گونه ورودها درست نیست. یادم هست زمانی جامعه روحانیت در انتخابات تهران حرف اول را می زد. در دورههای اول و دوم و سوم مجلس شورای اسلامی توانستند بیشترین موفقیت ها را کسب کنند. ولی به دلیل عملکرد نامطلوب در دوره های بعدی، اثرگذاری این مجموعه نیز از بین رفت و هر زمان از فردی حمایت کردند، رقیب او پیروز انتخابات شد.جامعه روحانیت مبارز دیگر مثل قبل نیست. در شرایط فعلی بسیاری از شخصیتها تفکرشان با آقایان مغایرت دارد. ناطق نوری عضو جامعه روحانیت مبارز است اما طرفدار روحانی است و قاطعانه حمایت کرده است یا امامی کاشانی، روحانی وزین و معتدل، به هیچ عنوان حاضر نیست در مسیر این آقایان حرکت کند. جامعه روحانیت مبارز شخصیتهای وزین و اثر بخشی را به دلیل فوت یا شهادت از دست داده است و افراد باقی مانده جایگاه و اعتباری ندارند. در جامعه مدرسین نیز داستان به همین شکل است. بسیاری از اعضای آن به مرجعیت رسیدند و برخی دیگر از دنیا رفتند. اعضای فعلی این جریان افراد سیاسی هستند ومی خواهند افکار سیاسی خودشان را به مردم تحمیل کنند ولی مردم این موضوع را نمی پذیرند. حتی مردم قم نیز پذیرای این آقایان نیستند. در دور گذشته، آرای روحانی در قم را ببینید که چقدر با مواضع آقایان در تضاد است.
نظر بدنه مردم قم و حوزه های علمیه نیز با جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین همراه نیست؟
فضای سیاسی میان طلاب نیز به این جریان ها نزدیک نیست؛ هر چند آن ها نیز طرفداران خاص خود را دارند. بسیاری از آیات به بحث های انتخاباتی ورود پیدا نمی کنند و معتقدند هر فرد تنها یک رای دارد.
ثبت نام احمدینژاد در انتخابات ریاست جمهوری و رد صلاحیت او را در فضای سیاسی کشور چگونه ارزیابی می کنید؟
احمدینژاد با توجه به فرمایش رهبر معظم انقلاب از ابتدا اشتباه کرد که وارد صحنه رقابت انتخاباتی شد. او در مقابل رهبر ایستاد و در نهایت شورای نگهبان نیز او را تایید نکرد. به نظر میرسد هر کسی که یکی دو دوره،رییسجمهور شد دیگر باید پروندهاش را ببندد و نگاهی به ریاست جمهوری نداشته باشد و نباید دوباره خودش را مطرح کند. آقای احمدینژاد از ابتدا ورودش اشتباه بود. درباره اینکه خوب یا بد عمل کرد، باید خواص و چهره های فرهیخته و دلسوزان نظام نظر بدهند. همه متوجه شدند که دولت نهم و دهم نتوانست به برنامه هایش عمل کند. با وجود درآمد سرشاری که از نفت داشت، متاسفانه مملکت را دچار هرج و مرج کرد. عملکرد دولت نهم و دهم هر آنچه بود گذشت. احترامش به این بود که وارد عرصه رقابتی نشود. در هر حال به نظر می رسد محبوبیت آنچنانی برای نزدیکان دولت قبل باقی نمانده است و این اتفاق خیلی به صلاح آن ها نبود.
جای خالی آیتا… هاشمی پرخواهد شد؟
هاشمی رفسنجانی به رحمت خدا رفت و جایش در میان ما خالی است. نظام ما کسی که محبوبیت فوقالعادهای در سطح کشور به دست آورده بود را از دست داد. او کاری کرد که در تاریخ نظیرش نیست. زحمات و خدماتی که هاشمی رفسنجانی به این کشور ارائه داد، عزت نظام را بالا برد. در دولت قبل به برخی افراد ظلم و ستم زیادی وارد شد. متاسفانه به مسائلی دامن زدند و اهانت و جسارت کردند. اما ایشان با صبر و بردباری تحمل کرد و در نهایت با دلی پر از خون از جامعه ما رفت. اما در هر صورت زندگی در جریان است و فعالیتهای سیاسی نیز ادامه دارد. امید میرود با شعور و آگاهیای که در سطح جامعه و کشور وجود دارد، بازهم مردم به عقلانیت و امید رای دهند.
با توجه به رد صلاحیت هایی که در جریان اصلاحات وجود دارد، آینده این جریان را به چه شکل ارزیابی می کنید؟
قابل پیشبینی نیست که در چهار سال آینده چه اتفاقی خواهد افتاد. آقای هاشمی رفسنجانی رفت ولی خدای هاشمی هست و انشاءا… شرایط برای جریان اصلاحات نیز با توجه به گفتمان موجود بهتر خواهد شد. همیشه داستان رد صلاحیت ها بوده و این اولین بار نیست که ما شاهد چنین رفتارهایی هستیم. در دورههای گذشته برای انتخابات مجلس و ریاست جمهوری، این اتفاق افتاده است. ما باید بعد از برگزاری این دوره انتخابات، سراغ کادرساز ی و پرورش نیروی انسانی مفید برای کشور برویم تا با وجود برخوردهای غیرمنصفانه و غیرعادلانه، دچار مشکل نشویم.
این روزها بحث هایی در خصوص مشکلات سوریه مطرح می شود. عده ای معتقدند با فداکاری و صرف نیروی انسانی، باید بحث مقاومت را پیش برد و عده ای معتقدند با زبان دیپلماسی باید این مشکل را حل کرد. نظر شما در این باره چیست؟
به طور قطع بهترین راه این است که با زبان دیپلماسی وارد بحث شویم. یک تعامل صحیح میان ایران، روسیه و ترکیه می تواند قسمت عمده این بحران را حل کند. ایران به لطف خدا و تلاش نیروهای امنیتی از امنیت خوبی برخوردار است. ما امروزه میتوانیم به کشورهای ضعیف از جمله عراق و سوریه و یمن کمک کنیم. این وظیفه الهی و شرعی ماست ولی بهتر این است که کاری کنیم که ضایعات انسانی کمتری داشته باشد. این مطلوب وخواست همه است. دعا می کنیم به اهداف خودمان نیز در کشورهای اسلامی همجوار دست پیدا کنیم؛ بدون اینکه ضایعات انسانی داشته باشیم.
آیا انتقادات تند روحانی ازبرخی منابع قدرت، میتواند برای او مشکل ساز شود؟
وقتی فضا احساسی میشود ممکن است این مسائل نیز مطرح شود ولی بهتر بود نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری از ورود به چنین فضاهایی جلوگیری کنند.
سخن پایانی؟
در خاتمه اینجانب با شناختی که از تمامی کاندیداهای محترم دارم، کاندیدای اصلح دوره دوازدهم را آقای روحانی میدانم و امیدوارم ملت عزیز با حضور خود، حماسه دیگری بیافرینند و با رای قاطع خود به آقای روحانی، برگ زرین دیگری آفریده و راه نیمهتمام را کامل کنند.
نویسنده:
برچسب ها :آغاز ، آن ، آینده ، ا ، اثر ، اجرایی ، احمدی ، از ، است ، استان ، اسلام ، اسلامی ، اشتغال ، اصلاحات ، اصلاحطلبان ، اصولگرایان ، اعتبار ، اعتباری ، اعتدال ، اعتدالیون ، اعلام ، اقتصاد ، اگر ، اما ، امام ، امروز ، امنیتی ، امید ، انتخابات ، انتصاب ، انسانی ، انقلاب ، اولین ، ای ، ایران ، این ، با ، باز ، بالا ، باید ، بحث ، بخش ، بر ، برای ، برخی ، برگزاری ، برنامه ، برنامههای ، برود ، بسیار ، بسیاری ، به ، بهتر ، بود ، بودند ، بوده ، بی ، بیش ، بیکاری ، بین ، پاسخ ، پایانی ، پذیرای ، پر ، پرورش ، پست ، پیرامون ، پیروزی ، تا ، تایید ، تجربه ، تعامل ، تعداد ، تمامی ، توانست ، ثابت ، جامعه ، جلسه ، جمهوری ، جهت ، جوانان ، چرا ، چند ، چیزی ، حاشیه ، حتی ، حضور ، حفظ ، حمایت ، حمله ، حوزه ، خاص ، خاکستری ، خبر ، خبری ، خدا ، خصوص ، خواهد ، خواهند ، خوبی ، خود ، داد ، دارد ، داشتند ، در ، دست ، دلار ، دنیا ، دو ، دوره ، دولت ، را ، راه ، رد ، رفت ، روحانی ، روز ، روزها ، روی ، ریاست ، رییس ، زیرا ، سازمان ، ساعت ، سخنرانی ، سطح ، سه ، سوم ، سیاست ، سیاسی ، شخصی ، شد ، شدن ، شده ، شرکت ، شکست ، شمار ، شهادت ، شهید ، شود ، شورای ، صلاحیت ، عرصه ، عمل ، عمومی ، عهده ، عوامل ، فضای ، فعال ، قالب ، قبل ، قول ، کار ، کاندیدای ، کرد ، کردن ، کردند ، کرمانشاه ، کشور ، کشورهای ، کلان ، کنار ، که ، گرفته ، گفت ، ما ، ماه ، مجلس ، محمد ، مختلف ، مدیریت ، مراسم ، مردم ، مسئولان ، مسائل ، مشکلات ، معرفی ، مقابل ، ملی ، منابع ، مهم ، مورد ، موضوع ، می ، میراث ، میرسد ، میرود ، میزان ، میشود ، میلیارد ، نتیجه ، ندارد ، نظارت ، نظام ، نظر ، نفت ، نفوذ ، نماز ، نماینده ، نیروی ، نیز ، نیست ، های ، هر ، هستند ، هستیم ، هشت ، همراه ، همکاری ، همه ، هیچ ، و ، وضعیت ، ی ، یا ، یک ، یکی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۱