سه شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۳

تصویری که این مرکز از جمعیت ایران می‌سازد

به گزارش خبرنگار گروه رفاه اجتماعی کرونا ، میزگرد تخصصی جمعیت ظهر امروز با حضور شهلا کاظمی کارشناس جمعیت، مجید کوششی عضو هیأت علمی جمعیت شناسی دانشگاه تهران و محمدباقر عباسی مشاور رئیس سازمان ثبت احوال کشور و ساجدی مدیر کل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی در سازمان ثبت احوال کشور برگزار شد.  در ابتدای

اختصاصی کرونا

کد خبر : 106778
تاریخ انتشار : یکشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۱:۰۰

کرونا :

تصویری که این مرکز از جمعیت ایران می‌سازد

به گزارش خبرنگار گروه رفاه اجتماعی کرونا ، میزگرد تخصصی جمعیت ظهر امروز با حضور شهلا کاظمی کارشناس جمعیت، مجید کوششی عضو هیأت علمی جمعیت شناسی دانشگاه تهران و محمدباقر عباسی مشاور رئیس سازمان ثبت احوال کشور و ساجدی مدیر کل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی در سازمان ثبت احوال کشور برگزار شد.

 در ابتدای این نشست، محمدباقر عباسی مشاور رئیس سازمان ثبت احوال کشور با اشاره به چرایی برگزاری این میزگرد، اظهار کرد: هدف از این نشست آن است که به این مولفه دست پیدا کنیم که آیا می توان گفت رصد جمعیت کشور هویت پیدا کرده است که باید پاسخ بدهیم که ما به منظور همین پاسخگویی مصمم شدیم تا  مرکز رصد جمعیت کشور را راه اندازی کنیم و در این نشست قرار است ابعاد مختلف مرکز رصد ایران واکاوی شود.

شهلا کاظمی کارشناس جمعیت با اشاره به راه اندازی مرکز رصد جمعیت کشور، گفت: با راه اندازی این سامانه می شود بسیاری از آمارهای ۴ وقایع ثبتی را به دست نخبگان و مردم جامعه رساند.

وی افزود: مطالعات نشان می دهد که بین آمارهای جمعیتی کشور و توسعه رابطه مستقیم و دقیقی وجود دارد و اگر جامعه بخواهد به توسعه دست پیدا کند باید به آمارهای دقیقی دسترسی داشته باشد.

کاظمی گفت: سالهاست که سازمان ثبت احوال در حوزه ثبت وقایع چهارگانه فعالیت دارد  اما امروز به سمت و سوی ثبت رویدادها به معنای آنلاین و به روز حرکت کرده است و اگر سازمان ها به این مرکز توجه کنند نیازی به هزینه برای سرشماری کشور نیست.

وی یادآور شد: انعکاس آمارها می تواند در حوزه برنامه ریزی به مسئولان کمک کند.

 در ادامه مجید کوششی عضو هیأت علمی جمعیت شناسی دانشگاه تهران  گفت: وقتی می خواهیم تصویری از مرگ و میرها و حتی موالید را به مردم نشان دهیم از طریق  مرکز رصد می توان آن تصویر را ترسیم کرد و البته این آمارها در گذشته های دور به طور غلط ترسیم و به مردم رسانده می شد اما خوشبختانه امروز به مدد مرکز رصد جمعیت کشور ما می دانیم در کدام نقطه چقدر از دنیا رفته اند، مرگ و میرها چگونه بوده و چقدر در سوانح از دنیا رفته اند.

کوششی ابراز کرد: مرکز رصد جمعیت کشور می تواند بستری برای بهره مندی نخبگان و عموم مردم از آمارهای جمعیتی کشور باشد.

عضو هیأت علمی جمعیت شناسی دانشگاه تهران به یکی از فواید آمارهای به روز جمعیتی کشور اشاره کرد و گفت: در حوزه آب و مسائلی که درباره آن در کشور وجود دارد یکی از اشکالاتی که می تواند به آن دامن بزند همین مسأله فاصله بین سرشماری ها است، به روز بودن آمارهای جمعیتی کشور می تواند به میزان دسترسی و پراکندگی جمعیت و حتی در برنامه های مطالعات شهرسازی کمک کند تا مانع کمبود آب در یک منطقه و مکان جغرافیایی شود.

وی تأکید کرد: اگر مرکز رصد جمعیت همیشه و در همه حال در دسترس باشد می تواند ما را از سرشماری و نیازهای بین آن بی نیاز کند.

در ادامه شهلا کاظمی کارشناس جمعیت خاطرنشان کرد: مرکز رصد جمعیت علاوه بر میزان جمعیت و ثبت وقایع حیاتی مانند موالید، طلاق ها و ازدواج و … می تواند به این موضوع دسترسی داشته باشد که علل مرگ افراد چه بوده است؟

محمدباقر عباسی مشاور رئیس سازمان ثبت احوال کشور با بیان اینکه مرکز رصد جمعیت می‌تواند در آینده تقویت شود، گفت: به طور فرض ما می توانیم به آمار کسانی که تصادف می کنند یا داده افرادی که سرنشین بوده اند و یا حتی از دنیا رفته اند را برآورد کنیم و براساس نمودارها بگوییم که در چه رده سنی بوده اند و با چه خودرویی از دنیا رفته اند؟

پایان پیام/


منبع: فارس

نویسنده:

برچسب ها :

ناموجود

همسو با خبر روز

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

logo-samandehi
سایت سید عبدولوحید سجادپور

سایت سید عبدولوحید سجادپور