پنج شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

درد دل دهیاران باشت و تولید کنندگانی که روز به روز مصرف کننده می‌شوند

 کرونا باشت-فتح‌الله پوران‌پور- بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران اداره امور کشور باید به اتکای آرا عمومی انجام شود، همانطور که قانون اساسی مقرر کرده است مداخله سیستم در حکومت از طریق ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان و شوراهای کشور تحقق می‌یابد بنابراین نهادهای حکومتی را نهادهای اعمال حق حاکمیت ملی می‌نامند.

اختصاصی کرونا

کد خبر : 102135
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۲ - ۹:۳۰

کرونا :

درد دل دهیاران باشت و تولید کنندگانی که روز به روز مصرف کننده می‌شوند

 کرونا باشت-فتح‌الله پوران‌پور- بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران اداره امور کشور باید به اتکای آرا عمومی انجام شود، همانطور که قانون اساسی مقرر کرده است مداخله سیستم در حکومت از طریق ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان و شوراهای کشور تحقق می‌یابد بنابراین نهادهای حکومتی را نهادهای اعمال حق حاکمیت ملی می‌نامند.

طبق دستور قرآن کریم «و امرهم شوری بینهم»، «و شاورهم فی الامر» مجلس شورای اسلامی، شورای استان، شهرستان، شهر، محل، بخش روستا و نظایر اینها از ارکان تصمیم‌گیری و اداره امور کشورند. 

براساس اصل یکصدم قانون اساسی برای‏ پیشبرد برنامه‏‌های‏ اجتماعی‏، اقتصادی‏، عمرانی‏، بهداشتی‏، فرهنگی‏، آموزشی‏ و سایر امور رفاهی‏ از طریق‏ همکاری‏ مردم‏ با توجه‏ به‏ مقتضیات‏ محلی‏، اداره‏ امور هر روستا، بخش‏، شهر، شهرستان‏ یا استان‏ با نظارت‏ شورایی‏ به‏ نام‏ شورای‏ روستا، بخش‏، شهر، شهرستان‏ یا استان‏ صورت‏ می‌‏گیرد که‏ اعضای‏ آن‏ را مردم‏ همان‏ محل‏ انتخاب‏ می‌کنند.

تشکیل شورا به عنوان یکی از برنامه‌های اصلی انقلاب اسلامی در دوران مبارزه نیز از سوی حضرت امام خمینی(ره) مطرح بوده و این موضوع به یکی از خواسته‌های مردم در طول دوران مبارزات انقلابی تبدیل شده بود، شوراهای شهر و روستا در نظام حقوقی ایران از سابقه چندانی برخوردار نیستند و نیازمند زمان و وضع قوانین لازم به منظور پیشبرد و کارکردهای مؤثر است. در روش شورایی مشارکت مردم در بدنه حاکمیت بیش از بیش توسعه یافته و نیازهای جامعه از طریق نمایندگان مردم پیگیری می‌شود.

درد دل دهیاران باشت و تولید کنندگانی که روز به روز مصرف کننده می‌شوند 5

روسا و نمایندگان شوراهای اسلامی ، روستا و بخش‌های باشت درکفتگو وگو با فارس  مسائل و مشکلات خود را مطرح کردند، آنان از بی‌توجهی مسئولان گله‌مندی‌هایی داشتند که خبرنگار فارس به انعکاس آن پرداخته است.

اعضای شورا  و هیار و روستا مورد بی‌مهری قرار گرفته‌اند

ایمان کرمی ئییس شورای سلامی شهرستان باشت اظهار داشت: شورای  روستاها و دهیاران متاسفانه سال‌هاست که کارت شناسایی ندارند، حق الجلسه شورای بخش و شورای روستاها پرداخت نشده است، شورا به عنوان نهادی مردمی بزرگ‌ترین مطالبه و دغدغه مردم را به مردم رسانده اما خودشان مورد بی‌مهری قرار گرفته‌اند.

کرمی به برخی مشکلات مردم و دغدغه‌های خود پرداخت و اظهار داشت: نبود کارت شناسایی و تسریع در پاسخ‌گویی به مکاتبات شوراها دو کار مهم و ضروری است، متاسفانه برخی از نامه‌های ما چندین ماه در ادارات  بی پاسخ می‌ماند، با توجه به شورا باوری و شورامحوری در دولت آقای رئیسی انتظار می‌رود به معنای واقعی حفظ ارزش و جایگاه شورا در دستور کارکنان دولت و  مدیران استانی و شهرستانی قرار بگیرد چراکه متاسفانه گاهی در برخی از ادارات  به منتخبان مردم بی‌احترامی می‌شود.

وی با یادآوری اینکه امام خمینی(ره) فرموده شورا پل ارتباطی مردم و دولت است، به روستانشینان بیشتر توجه کنید چراکه دست قلم و زبان سخن ندارند افزود: امیدوارم مدیرکل استان و استاندار چشم بینا و گوش شنوا داشته باشند، شهرستان باشت  ۱۲۰ روستا دارد که از این تعداد ۱۱ روستا دارای جمعیتی بیش از ۵۰ خانوار و۴۴ روستا دارای جمعیتی بیش از ۲۰خانواراست. 

همزمان با هفته دولت، دو هزار و ۴۳۶ پروژه در زمینه های مختلف کشاورزی به بهره برداری می رسد
دنبال کنید

روستاهای شهرستان با توجه به پتانسیل دامداری، کشاورزی، … متاسفانه بعد از ۴۳ سال از عمر با برکت جمهوری اسلامی متاسفانه با همه تلاش های مسئولان و همت اعضای شورایان و دهیاران پر تلاش روستا های شهرستان معابیی را هم شاهد هستیم که سالهاست با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم و نتوانستیم برای رفع آن اقدامی انجام دهیم.

کرمی  با بیان اینکه عدم توجه به شوراهای فرا دست در سطح شهرستان یکی از مشکلات جدی این اعضا است، اظهار داشت: مشکلات شوراهای شهرستان و بخش‌ها بسیار زیاد است، هر شهرستانی که لابی‌گری  بیشتر داشته، اعمال قدرت خوبی در تقسیم بودجه نیز دارند، ماشین‌آلات سطح دهیاری‌ها بسیار نامناسب و با جنس چینی بیشتر از یک و دوسال کار نخواهد کرد،

مشکل زمین‌های قولنامه‌ای یک بار برای همیشه برطرف شود

وی به مشکل زمین‌های قولنامه‌ای اشاره کرد و افزود: یکی از معضلات کنونی و ساخت و سازهای بی‌رویه زمین‌های قولنامه‌ای است، بارها در  از مسولان شهرستانی برای حل این موضوع  التماس کرده‌ایم، امیدوارم این معضل یک بار برای همیشه حل و فصل شود. 

مشکلات روستای بهره عنا از زبان رئیس شورای اسلامی روستا

سید سعید خاتم‌زاده رئیس شورای روستای بهره عنا از بخش بوستان شهرستان باشت  در گفت‌وگو با خبرنگار فارس به تشریح مشکلات روستا پرداخت و افزود: روستای ما از منابع طبیعی زیبایی برخوردار است و دو امام زاده واجب التعطیم به لطف خدا سالانه مهمانان زیادی را در خود جای داده است که همگی به امنیت و آرامش این روستا اذعان دارند و این مسله افتخار بزرگی برای مردم خوب و با صفای بهره عناست.

درد دل دهیاران باشت و تولید کنندگانی که روز به روز مصرف کننده می‌شوند 6

خاتم‌زاده در پاسخ به سوال خبرنگار فارس که تاکنون از طریق شورا و دهیار پیگیری برای مشکلات روستای انجام گرفته اظهار داشت: شبانه روز پیگیر هستیم و امیدواریم که در دولت آیت الله رئیسی بخشی از مشکلات مرتفع گردد.

خاتم زاده اظهار کرد: خیابان سلامت این روستا در تاریکی مطلق بسر می‌برد، قولی مبنی بر نصب لامپ های روشنایی معابر داده شد که نتیجه آن معلوم نیست.

وی افزود: روشنایی حرم تا حرم که چند سالی فول دادند از حرم امام زاده زاده احمد( ع) تا حرم سید فخرالدین( ع) متاسفانه این هم مانده است.

گلایه جوانان بیکار از بنیاد برکت

آنها می‌گوید بیش از یک سال تشکیل پرونده دادیم و خبری از تسهیلات بانکی نیست.

سید یعقوب کاظمی دهیار روستای تلخاب بیدک شهرستان باشت به تشریح مشکلات روستا پرداخت و افزود: روستای ما در ۳۰ کیلومتری مرکز شهر باشت قرار دارد و از بدو انقلاب همسو با نظام جمهوری اسلامی ایران در صحنه‌ها حضور داشته‌ایم دارای شش شهید است، آب شرب از منبع قدیمی که چهل سال از عمر آن می گذرد و اکنون فرسوده و آب آن غیر بهداشتی است.

کاظمی شورای روستای بیدک افزود: این روستا فاقد آب آشامیدنی سالم است، فرزندانمان در اثر مصرف این آب غیر بهداشتی و ناسالم بیمار می‌شوند محض رضای خدا به فکر ما روستائیان باشید.

فرهنگیان کهگیلویه و بویراحمد به سرپرست وزارت آموزش و پرورش چه گفتند؟ 
دنبال کنید

درد دل دهیاران باشت و تولید کنندگانی که روز به روز مصرف کننده می‌شوند 7

وی افزود: در روستای آسفالتی صورت نگرفته با توجه به فصل بارندگی ها مشکلاتی برای اهالی روستا داریم.

درخواست دهیاران

دهیاران و اعضای شورای روستای باشت تاکید کردند: تکمیل طرح های بهسازی جاده ها، زیرساخت های خط انتقال، آب رسانی به برخی از روستاهای دچار تنش آبی از مهمترین درخواست های مردم این روستاها از مسئولان است.

آنها عنوان کردند: همچنین از مسئولان انتظار می رود تا با تکمیل طرح تامین آب زمین های کشاورزی زمینه بهبود وضعیت معیشتی ساکنان این روستاها را فراهم کنند.

دهیاران عریض نمودن جاده ها، برطرف کردن مشکل روشنایی گلزارهای شهدا و معابر روستایی را از نیاز های روستاهای اعلام کردند و گفتند: امروز روستاهای ما از تولید کننده به مصرف کننده تبدیل شده و این مساله معضل بزرگی در روستاهاست.

وی با بیان اینکه البته در یکسال گذشته به زیر ساخت های بخش روستایی توجه ویژه ای شده گفت: سالانه اعتباراتی به روستاها تخصیص داده می شود که به هیچ عنوان جوابگوی نیازها آنها نیست.

رئیس شورای شهرستان باشت گفت: توسعه یک شهرستان منوط به توسعه در بخش روستایی با تمامی زیرساخت های آن است لذا پیگیر تمامی مشکلات روستایی و هرآنچه دهیاران از ما خواسته اند خواهیم بود و تا حصول نتیجه کوتاهی صورت نخواهد گرفت.

کرمی در ادامه تصریح کرد: دهیار باید در انجام امور مردم و تسریع در کار آنان کوشا باشند و همچنین با دوری از منازعات جناحی و سیاسی، عمران و آبادانی روستا را در اولویت کاری خود قرار دهند و با توده مردم ارتباط صمیمی داشته باشند.

وی تاکید کرد: دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها می‌توانند نقش مؤثری در توسعه و آبادانی روستا داشته باشند و لازمه این موضوع تعامل و همفکری در امور روستا است.

با نشستن پشت میز کار انجام نمی‌شود 

ایمان کرمی گفت: «با شعار دادن و نشستن پشت میز کارها انجام نمی‌شود برای انجام کار باید تلاش و دوندگی داشت.

رئیس شورای شهرستان باشت به تشریح اهم مشکلات و نواقصات شورای شهرستان متبوعش پرداخت و اظهار داشت: امکانات شورای شهرستان بسیار محدود است و این مهم باعث شده است که آموزش شوراهای اسلامی برای شهرستان مقدور نباشد. به روز کردن امکانات امری ضروری و مهم است.

وی درباره وضعیت بودجه ای شورای شهرستان تاکید کرد: وضعیت اعتبارات در سطح شهرستان جوابگوی نیازها نیست و بسیار ناچیز است. شوراهای اسلامی شهرستان ها باید از لحاظ بودجه تامین شوند تا بتوانند برنامه های خود را پیش ببرند.

رئیس شورای اسلامی شهرستان باشت در ادامه سخنان خود لایحه مدیریت یکپارچه روستا ها را فاقد کار کارشناسی عنوان و بیان کرد: شوراهای اسلامی باید با اقتدار و توانمند در کشور دیده شوند.

شورای شهرستان  می تواند در سطح خوبی مدیریت کند ولی اصلا به آن بها داده نشده است. برای حل مشکلات کشور باید شوراهای اسلامی باور شوند.امیدواریم شورای شهرستان دراین راستا گام های خوبی بردارد.

پایان پیام/


منبع: فارس

نویسنده:

برچسب ها :

ناموجود

همسو با خبر روز

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

logo-samandehi