چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

اتیسم : عقب ماندگی ذهنی یا کارکرد نا متعارف ذهن

به تازگی جامعه مدرن امروزی درگیر موضوعات جدیدی است که همواره وجود داشتند اما بواسطه رشد دانش بشری مرزهای آن بازتعریف شده و نگاه جامعه به آن تغییر کرده است برای مثال در گذشته کودکان اوتیسم عقب مانده ذهنی تلقی میشدند اما اکنون به لطف رشد دانش روانشناختی می دانیم بسیاری از کودکان اتیسم نه

اختصاصی کرونا

کد خبر : 17566
تاریخ انتشار : دوشنبه ۹ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۹:۲۰

کرونا :

اتیسم : عقب ماندگی ذهنی یا کارکرد نا متعارف ذهن

به تازگی جامعه مدرن امروزی درگیر موضوعات جدیدی است که همواره وجود داشتند اما بواسطه رشد دانش بشری مرزهای آن بازتعریف شده و نگاه جامعه به آن تغییر کرده است برای مثال در گذشته کودکان اوتیسم عقب مانده ذهنی تلقی میشدند اما اکنون به لطف رشد دانش روانشناختی می دانیم بسیاری از کودکان اتیسم نه تنها عقب مانده ذهنی نیستند بلکه هوشی نرمال و حتی بیشتر از نرم جامعه دارند و مشکل انها تفاوت در نوع کارکرد مغزشان است.

اوتیسم یا در خود ماندگی نوعی اختلال رشدی در کودکان است که رفتار های اجتماعی و مهارت های ارتباط برقرار کردن را مختل می کند این اختلال که در ۳ سال اول زندگی بروز پیدا می کند علت مشخصی ندارد. ویژگی های اصلی این اختلال عبارتند از:

۱ -حرکات کلیشه ای و مقاومت در مقابل تغییر

۲- عدم برقراری تماس چشمی

۳- نقص در مهارت های اجتماعی و ارتباطی

۴- اختلال در بیان و درک کلامی

با توجه به طیف گسترده نشانه ها روش های درمانی زیادی برای این اختلال وجود دارد که از شناخته شده ترین آنها می توان به رفتار درمانی درمان های ارتباطی و درمان های والد محور اشاره کرد. به دلیل نگرش متفاوت این کودکان به جهان پیرامون و ماهیت ناشناخته این نگرش برای اطرافیان کودکان اوتیستیک با مشکلات بسیاری مواجهند. از سوی دیگر از آن جهت که کودک قادر به بیان ابتدایی ترین نیاز هایش نمی باشد فشار بسیاری بر روی والدین برای پی بردن به نیاز هایش وارد می آورد. در این میان بیشترین میزان فشار و استرس بر دوش مادر است زیرا کودک بیشترین زمان خود را در کنار وی می گذراند. از این جهت نیاز به حمایت ویژه از مادران وجود دارد.

اتیسم با تعریف علمی و امروزی آن به حدی ظریف و تخصصی است که بسیاری از مسئولین نیز دچار اشتباه در طبقه بندی آنها شده و این موضوع مشکلات مدیریتی و برنامه ریزی ایجاد می کند لذا اهمیت شناخت این موضوعات و اشاعه آنها در جامعه ضروری به نظر می رسد.

از این رو انجمن علمی کودکان استثنایی ایران در فعالیتی موثر اقدام به برگزاری همایش اوتیسم با هدف معرفی روش های درمانی مفید و توجه ویژه به نیاز های والدین با حضور متخصصین مجرب این حوزه در تاریخ ۲۶ شهریور ماه ۹۴ در محل دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران نموده است. گفتنی است سازمان ها و نهاد های مرتبط چون سازمان بهزیستی, آموزش و پرورش کودکان استثنایی و دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در این همایش حضور خواهند داشت. و جامعه اتیسم را تنها نخواهند گذاشت .

نویسنده:

برچسب ها : ،

همسو با خبر روز

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

logo-samandehi