چرا تنها در زمان پرداخت تسهیلات به حوزه مسکن یاد ناترازی بانکی می افتد؟ / ساخت مسکن سرمایه های مردم را به جای بازارهای سوداگری به مسیر مولد سوق میدهد
رئیس کمیسیون عمران مجلس با انتقاد از تبعیض در پرداخت تسهیلات بانکی گفت: امروز افراد ثروتمند بهراحتی وامهای کلان برای ساخت مالها و مجتمعهای تجاری بزرگ دریافت میکنند، اما به حوزه مسکن که نیاز اصلی مردم است، بیتوجهی میشود. چرا وقتی صحبت از پرداخت تسهیلات مسکن به اقشار کمدرآمد میشود، مشکلات و موانع و ناترازی ها مطرح می شود؟
کرونا :
محمدرضا رضایی کوچی، رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرنگار کرونا به نقل از خانه ملت، با تأکید بر ضرورت همکاری بانکها در پرداخت تسهیلات ساخت مسکن گفت: قانون جهش تولید مسکن، بانکها را مکلف کرده است که ۲۰ درصد از منابع تسهیلاتی خود را به حوزه مسکن اختصاص دهند تا شرایط ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال فراهم شود. متأسفانه این تکلیف قانونی بهطور کامل محقق نشده و اهداف قانونگذار در این زمینه به نتیجه نرسیده است.
وی ادامه داد: اگر دولت معتقد است که اجرای این قانون با مشکلاتی روبرو است، باید با ارائه لایحهای به مجلس، درخواست اصلاح آن را مطرح کند. با این حال، تا زمانی که لایحهای برای اصلاح قانون ارائه نشده است، تمامی دستگاهها باید از قانون فعلی صیانت کنند و به اجرای دقیق آن پایبند باشند.
رضایی کوچی در ادامه افزود: پرداخت تسهیلات بانکی در چارچوب طرح نهضت ملی مسکن، با توجه به هزینه تمامشده واحدهای مسکونی، تنها حدود یکسوم قیمت نهایی خانه را تأمین میکند. مابقی هزینهها نیز از سرمایهگذاری مردم تأمین میشود. این سرمایهها، به جای هدایت به بازارهای سوداگرانه، به حوزه مسکن که یک بخش مولد اقتصادی است وارد میشوند و در کنار آن، یک و نیم میلیون شغل نیز ایجاد خواهد شد.
انتقاد از عملکرد بانکها در پرداخت تسهیلات مسکن
وی با اشاره به عملکرد بانکها گفت: بانک مرکزی اعلام کرده که قانون جهش تولید مسکن را به بانکها ابلاغ کرده است. اما در عمل، برخی محدودیتها و موانعی که بانک مرکزی برای بانک ها اعمال کرده موجب عدم تحقق این قانون و پرداخت تسهیلات شده است. برخلاف تصور برخی افراد، اجرای این قانون بار مالی جدیدی به بانکها تحمیل نمیکند و موجب افزایش پایه پولی یا استقراض از بانک مرکزی نیز نمیشود. در این قانون صرفاً تأکید شده است که بانکها ۲۰ درصد از منابع تسهیلاتی خود را به حوزه مسکن اختصاص دهند.
رضایی کوچی با انتقاد از تبعیض در پرداخت تسهیلات گفت: امروز افراد ثروتمند بهراحتی وامهای کلان برای ساخت مالها و مجتمعهای تجاری بزرگ دریافت میکنند، اما به حوزه مسکن که نیاز اصلی مردم است، بیتوجهی میشود. چرا وقتی صحبت از پرداخت تسهیلات مسکن به اقشار کمدرآمد میشود، مشکلات و موانع و ناترازی ها مطرح میگردد؟ما نمیخواهیم بانکها را جریمه کنیم، اما اگر بانکها به تکالیف قانونی خود عمل نکنند، ناچار به اعمال جریمههای مالیاتی خواهیم بود.
ضرورت اولویتبخشی به مسکن در پرداخت تسهیلات بانکی
وی با بیان اینکه کشور در حوزه مسکن به بنبست نرسیده است، خاطرنشان کرد: ساخت مسکن، یک تکلیف حاکمیتی است که در قانون اساسی نیز بر آن تأکید شده است. اگر بانکها در پرداخت تسهیلات کوتاهی کنند، اقشار کمدرآمد و فاقد مسکن چگونه میتوانند سرپناهی برای زندگی داشته باشند؟ بنابراین، تأکید داریم که اولویت بانکها در پرداخت تسهیلات باید با حوزه مسکن باشد./
پایان پیام
منبع: خانه ملت
نویسنده:
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰