چرا حلب برای کشورهای منطقه مهم است؟
حلب نهتنها به دلیل موقعیت جغرافیایش بلکه به دلیل اهمیت اقتصادی، سیاسی و نظامیاش در جنگ داخلی سوریه نقش کلیدی ایفا کرده است و طرفین منازعه میکوشند به هر وسیله حاکمیت خود را در این فضای جغرافیای تثبیت نمایند.
کرونا :
حلب نهتنها به دلیل موقعیت جغرافیایش بلکه به دلیل اهمیت اقتصادی، سیاسی و نظامیاش در جنگ داخلی سوریه نقش کلیدی ایفا کرده است و طرفین منازعه میکوشند به هر وسیله حاکمیت خود را در این فضای جغرافیای تثبیت نمایند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «کرونا» ، دکتر یوسف انصاری، دانشآموخته رشته جغرافیای سیاسی در یادداشتی در خصوص چرایی اهمیت حلب برای سوریه و سایر بازیگران منطقهای و بینالمللی نوشت: حلب یکی از بزرگترین و مهمترین شهرهای سوریه است که در شمال غرب این کشور واقعشده است. این شهر در نزدیکی مرز ترکیه و در دل یک منطقه استراتژیک قرار دارد. حلب به دلیل موقعیت جغرافیایی و تاریخ طولانیاش از اهمیت ویژهای برخوردار است. این شهر بزرگترین مرکز تجاری، فرهنگی کشور سوریه شناخته میشود که در مسیرهای تجاری و تاریخی که خاورمیانه را به اروپا و آسیا متصل میکند واقعشده و از دیرباز به دلیل نزدیکی به منابع آبوخاک حاصلخیز و دسترسی آسان به مسیرهای تجاری بهعنوان قلب تپنده اقتصاد سوریه شناخته میشود.
اهمیت حلب ازنظر جغرافیایی:
۱- موقعیت تجاری و اقتصادی: حلب درگذشته یکی از مهمترین مراکز تجاری و صنعتی سوریه بود این شهر بهویژه به دلیل داشتن بازارهای بزرگ، صنایع نساجی، تولیدات صنعتی، نقش حیاتی در اقتصاد سوریه ایفا میکرد.
۲- مسیرهای ارتباطی: حلب در مسیرهای تجاری و حملونقل بینالمللی قرار دارد و دسترسی به آن برای کنترل کریدورهای ارتباطی از اهمیت بالای برخوردار است این شهر بهعنوان پلی بین سوریه و ترکیه و دیگر مناطق منطقه عمل میکند.
۳- نقش نظامی: ازآنجاییکه حلب در جغرافیای مرکزی و نزدیکی مرز ترکیه قرار دارد برای تمامی طرفهای درگیر در جنگ داخلی سوریه از اهمیت راهبردی بالای برخوردار است. کنترل حلب میتواند راههای ارتباطی و امدادرسانی به گروهها و نیروها را تحت تأثیر خود قرار دهد.
اهمیت حلب در جنگ داخلی سوریه:
۱_ جنگهای شدید: جنگ در حلب یکی از خونینترین و شدیدترین نبردهای جنگ داخلی سوریه بود. این شهر در سالهای اولیه جنگ به دو قسمت تقسیم شد: یک بخش تحت کنترل نیروهای دولتی و بخش دیگر تحت کنترل مخالفان. درگیریها در این شهر برای هر دو طرف از اهمیت بسیاری برخوردار بود.
۲_کنترل منابع و منابع راهبردی: برای دولت سوریه تسلط بر حلب به معنای دسترسی به منابع مالی، نظامی و اقتصادی است، از طرفی کنترل حلب به معنای حفظ ارتباط با مناطق غربی و از دست ندادن منابع استراتژیک بود. برای مخالفان، تسلط بر این شهر میتوانست به معنای شکست دولت و تسلط بر یک مرکز مهم اقتصادی تجاری باشد.
۳_ حمایت خارجی: نیروهای مختلف بینالمللی در جنگ حلب دخالت داشتند، دولت سوریه از حمایت روسیه و ایران برخوردار بود، درحالیکه گروههای مخالف از حمایت برخی کشورهای غربی و کشورهای منطقهای مانند ترکیه و قطر بهرهمند بودند.
۴_ پناهگاه و مسیری برای کمکها: حلب همچنین بهعنوان یکی از مهمترین نقاط برای پناه گیری مخالفان و دریافت کمکهای انسانی و تسلیحاتی از کشورهای مختلف نقش ایفا میکرد. این موضوع باعث میشد طرفین منازعه برای تسلط بر این شهر تلاش بیشتری داشته باشند.
اهمیت آزادسازی شهر حلب برای دولت سوریه:
با توجه به موارد پیشگفته در خصوص اهمیت استراتژیک شهر حلب، دولت سوریه میتواند با آزادسازی این شهر و قطع ارتباط جبهه تکفیری با عقبه خود در ترکیه، زمینه آزادسازی کامل سایر مناطق در اختیار گروههای تکفیری را فراهم نماید و همچنین با تثبیت حاکمیت خود در حلب، دولت بشار اسد میتواند آز آن بهعنوان برگ برندهای در مذاکرات بینالمللی بهره جسته و سایر کنشگران منطقهای و جهانی را برای پذیرش شروط خود تحتفشار قرار دهد.
درنهایت حلب نهتنها به دلیل موقعیت جغرافیایش بلکه به دلیل اهمیت اقتصادی، سیاسی و نظامیاش در جنگ داخلی سوریه نقش کلیدی ایفا کرده است و طرفین منازعه میکوشند به هر وسیله حاکمیت خود را در این فضای جغرافیای تثبیت نمایند.
انتهای خبر/
نویسنده:
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰