به گزارش خبرنگار کرونا در دوشنبه، شانزدهمین نشست وزیران امور خارجه کشورهای منطقه آسیای مرکزی و کره جنوبی به میزبانی ترکمنستان در شهر عشق آباد برپا شد.
نشست فعلی وزیران امور خارجه آسیای مرکزی و کره جنوبی با موضوع «همکاری از طریق تحقق ظرفیت عظیم جوانان در شکل دادن به آیندهای پایدار در آسیای مرکزی و جمهوری کره» اختصاص داشت.
شرکتکنندگان در مورد مسائل روز، تحقق سیاستهای جوانان در قلمرو کشورهای خود اظهار نظر و اقدامات و گامهای مشخص انجام شده در چارچوب طرحها و برنامههای ملی را ارائه کردند.
همچنین در چارچوب این همایش چندین ایده و ابتکار مهم برای متحدسازی تلاشها در جهت گسترش بیشتر و تقویت همکاری بینالمللی از جمله در چارچوب تعامل جوانان، متمرکز به تضمین اهداف توسعه پایدار، ارائه شد.
«رشید مرداف» وزیر امور خارجه ترکمنستان در این همایش با تاکید گفت که سال ۲۰۲۳ در این کشور به عنوان سال جوانان اعلام شده است و این امر از نظر اجرای کنسپسیون ریاست کشورش در اجلاس فعلی مجمع همکاری «آسیای مرکزی و کره جنوبی» بسیار نمادین است.
وی ابراز اطمینان کرد که توانمندی جوانان در فرایند شکل گیری توسعه پایدار بایستی با تشدید مشارکت آنان هم در اجرای طرحها و برنامههای ملی و هم با گسترش همکاریهای بینالمللی در این زمینه، به کار گرفته شود.
در عین حال، بر اهمیت ابتکارات جهانی «جوانان ۲۰۳۰»، «نسل بدون مرز»، «داوطلبان میراث جهانی» و «جامعه جهانی جوانان» تاکید شد.
در این راستا، طرف ترکمنی تمرکز فعالیت مشترک در جهت تقویت روابط در زمینه جوانان و تدوین استراتژی همکاری بینالمللی جوانان کشورهای آسیای مرکزی و کره جنوبی که مولفههای اساسی آن بایستی بر چنین زمینههای کلیدی مانند آموزش، علم، ورزش و فرهنگ، متمرکز باشند، را مصلحت دانست.
در این زمینه، پیشنهاد شد تا امکان آموزش مشترک پرسنل در چارچوب برنامههای «دو دیپلمه»، گسترش دانش دیجیتال در بین جوانان، ایجاد مرکز دانشجویی بینالمللی و موسسه حمایت از توسعه و معرفی ایدههای نوآورانه جوانان، توسعه برنامه «استعدادهای جوان»، تهیه نقشه راه مبادلات بین فرهنگی ۲۰۲۵-۲۰۳۰، برگزاری بازیهای ورزشی بینالمللی جوانان کشورهای آسیای مرکزی و جمهوری کره بررسی شوند.
بنابر اظهارات هیات ترکمنی جوانان کشورهای آسیای مرکزی را حین فعالیت در زمینههای فوق و سایر زمینههای همکاری ضروری است تا با آژانس همکاری بینالمللی کره، بنیاد کره، سازمان جهانی موسسه رشد سبز و همچنین شکاری ملی و بینالمللی تعامل نزدیک داشته باشند.
طی این همایش همچنین در مورد موضوعات کلیدی در دستورکار منطقهای و بینالمللی بحث و تبادل نظر مفصل صورت گرفت و در خصوص تعهد به حفظ همبستگی و تلاشهای مشترک برای تضمین صلح، امنیت و ثبات جهانی بلندمدت دیدگاه مشترکی، ابراز شد.
سران وزارتخانههای امور خارجه کشورهای آسیای مرکزی و کره جنوبی در بخش دیگری بر اهمیت فعالیتهای این مجمع به عنوان یک پلتفرم مشورتی چندجانبه منظم و کمک آن به تقویت همکاری عملی بین کشورهای آسیای مرکزی و کره تاکید کردند.
شرکتکنندگان این مجمع ضمن صحبت در مورد اهمیت و چشمانداز دیپلماسی پارلمانی به عنوان ابزاری موثر برای تعامل جهانی در تضمین صلح، امنیت و ثبات نتیجه اولین نشست روسای مجالس کشورهای آسیای مرکزی و کره جنوبی که در سپتامبر سال جاری در کره برگزار شد، مثبت ارزیابی و از برگزاری دومین نشست این نشست در سال ۲۰۲۴ میلادی در عشق آباد، استقبال کردند.
مشارکت اقتصادی به عنوان یکی از اهداف اولویتدار مجمع همکاری «آسیای مرکزی و کره جنوبی» عنوان و در این راستا، با تاکید اظهار شد که حضور تجارت کره در آسیای مرکزی، اجرای پروژههای مشترک در زمینههای مختلف میتواند تاثیر مثبت و قابل توجهی بر توسعه منطقه داشته باشند و چشمانداز جدیدی را برای مشارکت بینالمللی گسترده و دوجانبه فراهم کند.
در پایان این همایش بیانیه مشترک وزرای امور خارجه و برنامه کاری دبیرخانه مجمع همکاری «آسیای مرکزی و کره جنوبی» برای سال ۲۰۲۴ به تصویب رسید.
نشست بعدی این وزیران امور خارجه کشورهای آسیای مرکزی و کره جنوبی در این قالب سال آینده میلادی به میزبانی «سئول» برگزار میشود.
پایان پیام/ح
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰