جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳

تعیین تلکیف دانشجویان بورسیه پس از بیست ماه /۳۵ نفر از تحصیل باز ماندند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در سال‌های ۸۸ تا ۹۲ تعداد ۲۲۸ نفر با معدل کمتر از ۱۴، ۳۰۵ نفر با معدل کمتر از ۱۶،  ۲۳۵نفر بدون اعلام معدل خود، ۳۲۵ نفر بدون داشتن شرایط سنی قانونی و ۱۸۳ نفر بدون هیچ سند محضری درباره وضعیت خدمت خود از سوی دولت احمدی

اختصاصی کرونا

کد خبر : 15983
تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۴ تیر ۱۳۹۴ - ۲۲:۳۱


به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در سال‌های ۸۸ تا ۹۲ تعداد ۲۲۸ نفر با معدل کمتر از ۱۴، ۳۰۵ نفر با معدل کمتر از ۱۶،  ۲۳۵نفر بدون اعلام معدل خود، ۳۲۵ نفر بدون داشتن شرایط سنی قانونی و ۱۸۳ نفر بدون هیچ سند محضری درباره وضعیت خدمت خود از سوی دولت احمدی نژاد بورسیه شدند.


رییس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم آماری از تخلفات پذیرش دانشجوی بورسیه خارج طی دوره گذشته را به دوراز روال معمول پذیرش در دانشگاه های مطرح کشور اعلام کرد. اواخر دولت دهم خبر بورسیه خارج ۳ هزار نفر بدون آزمون در دانشگاه‌های کشور رسانه‌ای شد. این افراد در آن زمان بر اساس آیین‌نامه وزارت علوم بدون آزمون بورس خارج از کشور گرفتند. در آن زمان یک هزار و ۸۸۴ نفر نیز با تبدیل بورس خارج به داخل به عنوان دانشجوی دکترا و عضو هیات علمی در دانشگاه‌های مطرح کشور مشغول شدند.


همچنین علاوه بر نخبگان علمی افرادی که خدمات برجسته فرهنگی و اجتماعی در سابقه کاری و دانشجویی خود داشتند می‌توانستند با معرفی از سوی معاون فرهنگی وزیر علوم، یک تشکل دانشجویی، مدیرکل بورس اعزام و رییس دانشگاه در فراخوان شرکت کنند. بر این اساس اگر داوطلبی از نظر علمی و اخلاقی شرایط لازم را داشت اما نظر یکی از چهار معرف عنوان شده را بدست نمی‌آورد، نمی‌توانست برای بورس تقاضا کند.


پس از پایان کار دولت دهم یکی از نخستین اقدامات جعفر توفیقی در دوران سرپرستی ۷۲روزه‌اش در وزارت علوم تعلیق موقت و توقف صدور حکم جدید برای بورسیه‌های خارج به دلیل ابهامات در فرآیند اعزام بورس به خارج بود. این ماجرا ادامه پیدا کرد و  از سوی مجلس با وجود استیضاح وزیر وقت همچنان بررسی شد تا اکنون که در زمان وزارت فرهادی مشکل اکثر این دانشجویان بورس شده حل شده و  تنها حدود ۳۵ نفر آن‌ها به دلیل ارائه اطلاعات غلط از تحصیل بازمانده‌اند.


بنابراین گزارش در این رابطه رئیس و سخنگوی رئیس کمیسیون اصل ۹۰ و رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، ضمن ارائه چگونگی حل این مشکل و اقدامات انجام شده از سوی مجلس طی جلسات متعدد با مدیران وزارت علوم، توضیحات دیگری هم داده‌اند.


بورسیه شده‌ها با وجود آن که از نظر وزارت علوم واجد شرایط نیستند، به تحصیل ادامه می‌دهند


محمدعلی پورمختار در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با بیان اینکه جلسات متعددی با وزیر علوم برای حل مشکلات دانشجویان بورسیه برگزار شده است، گفت: در این جلسات قرار شد دانشجویان بورسیه شده با وجود اینکه از نظر وزارت علوم واجد شرایط نیستند، کاملا قانونی به تحصیل خود ادامه دهند، در همین راستا تعدادی از مربیان مجوزشان را گرفته‌اند و مابقی هم قرار است با برگزاری جلسات هیات امنای دانشگاه‌ها به طور فوق‌العاده در طول تابستان، تعیین تکلیف شوند و در نهایت وضعیت این دست از دانشجویان بورسیه شده که حدود ۳۷۱ نفر هستند مشخص شود.

علیخانی: سیاست همه چیز نیست
دنبال کنید


نماینده مردم کبودرآهنگ درباره دانشجویانی که قرار است جایابی کنند، گفت: این دانشجویان به تعداد ۶۰۰ نفر به چند دسته تقسیم می‌شوند. تعدادی فاقد حکم بورس هستند که باید شراط‌ شان بررسی شود همچنین هزینه‌های تحصیل تعدادی دیگر هم بعد از صدور حکم، وزارتخانه پرداخت خواهد کرد و می‌توانند ادامه تحصیل دهند.


تعیین تلکیف دانشجویان بورسیه پس از بیست ماه /۳۵ نفر از تحصیل باز ماندند 5


وی افزود: در بین بورسیه‌ها افرادی هستند که یا کاملا فارغ التحصیل شدند و یا کل شهریه آن‌ها را وزارت علوم پرداخت کرده است که مشکل این افراد هم حل شد. تعداد حدود ۲۸۵ نفر  باقی می‌مانند که حدود ۵۰ نفر آنها افرادی هستند که شرط سنی و معدل را طبق قوانین وزارت علوم را برای کسب بورسیه نداشتند اما با حکمی که کمیسیون اصل نود داد و تایید شورای مرکزی بورس، بورسیه آنها قانونی است.


پورمختار با بیان اینکه حدود ۲۰۰ نفر باید جایابی کنند و دیوان محاسبات در رابطه با این افراد باید استعلام کرده و نظر خود را اعلام کند درباره دانشجویان دارای دو شغل، گفت: مقرر شد افرادی که دو شغل در بخش‌های دولتی دارند اگر حقوق‌شان را پس دهند بورسیه محسوب شوند و اگر این کار را نکنند بورسیه شان لغو خواهد شد.


وزیر علوم گفت درخصوص بورسیه‌ها مشکلی ندارد


سخنگوی کمیسیون اصل نودم قانون اساسی با بیان اینکه جلسات متعددی با وزیر علوم برای حل مشکلات دانشجویان بورسیه برگزار شده، به نظر وزیر علوم در این باره و اینکه در خصوص بورسیه‌ها مشکلی ندارد اشاره کرد و گفت: مشکل حدود ۱۶۰۰ تا ۱۷۰۰ بورسیه‌ای کاملا حل شده است.


حسین آذین در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به سخنان مقام رهبری در جمع اساتید دانشگاه‌های کشور درباره بورسیه‌ها، گفت: جلساتی میان وزیر و مدیران وزرات علوم و کمیسیون اصل نودم برگزار و تقریبا مشکل دانشجویان بورسیه حل شد وزیر اقدامات صورت‌گرفته پیرامون بورسیه‌ها و شورای عالی بورس را که از اختیارات قانونی تحت اختیار وزیر وقت است، تایید کرد و گفت که درخصوص بورسیه‌ها مشکلی ندارد.


نماینده مردم رفسنجان در مجلس نهم شورای اسلامی با بیان اینکه فقط دیوان عالی محاسبات ایراداتی را در زمینه مباحث مالی گرفته که آن هم قرار است پیگیری و حل شود، افزود: دانشجویان بورسیه به چند گروه تقسیم شدند؛ گروهی حدود ۳۵ – ۳۶ نفر که تخلف داشته‌اند و اطلاعات نادرست به وزارت علوم داده بوداند که بورسیه آنها کاملا لغو شد.

لزوم رفع بلاتکلیفی۶ میلیون نیازمند/پیشنهاد اختصاص یارانه حذف شده ثروتمندان به ۶ میلیون نیازمند
دنبال کنید


تعیین تلکیف دانشجویان بورسیه پس از بیست ماه /۳۵ نفر از تحصیل باز ماندند 6


وی افزود: گروه دیگر مربیان و عضو هیات علمی هستند که باید از هیات امنای دانشگاه خود قانونا مجوز بگیرند و با طی کردن این مراحل می‌توانند تحصیل را ادامه دهند؛ همچنین براساس توافق کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با وزارت علوم قرار شده مشکل دانشجویان بورسیه ایثارگر و مربیان کاملا حل شود.


۲۰۰ نفر از دانشجویان بورسیه حکم بورس نداشته‌اند


آذین با بیان اینکه عده‌ای حدود ۲۰۰ نفر از دانشجویان بورسیه نتوانستند پذیرش بگیرند و یا جایابی کنند چراکه این تعداد از دانشجویان بورسیه حکم بورس نداشته‌اند، توضیح داد: این دانشجویان باید در دانشگاه‌ها جایابی را انجام دهند تا به صورت بورسیه بتوانند ادامه تحصیل دهند.


وی درباره بورسیه دانشجویان ایثارگر و دانشجویان بورسیه‌ای که به معدل آنها از سوی وزارت علوم دولت یازدهم ایراد گرفته شده بود، گفت: مشکل دانشجویان ایثارگر هم حل شده است؛ همچنین حکم بورس ۵۰ نفر از دانشجویان که مشکل معدل داشتند غیرقابل برگشت است و می‌توانند با همان شرایط بورسیه به تحصیل خود ادامه دهند.


سخنگوی کمیسیون اصل نودم قانون اساسی با اشاره به اینکه مابقی دانشجویان بورسیه تعیین تکلیف شده و حدود ۱۶۰۰ تا ۱۷۰۰ دانشجوی بورسیه دیگر مشکلی نخواهند داشت، گفت: در این جلسه برای همه تصمیم‌گیری شد و با توجه تاکید مقام معظم رهبری کمیسیون اصل نود بازهم پیگیری خواهد کرد.


بی‌تعهدی وزارت علوم نسبت به دانشجویان بورسیه/ از دانشجویان عذرخواهی کنید


همچنین محمدمهدی زاهدی گفت: وزیر علوم باید با خاطیان پرونده بورسیه برخورد کرده و همچنین نه تنها از دانشجویان بورسیه بلکه از جامعه دانشگاهی برای این قصور عذرخواهی کند.


رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در طول مدت رسیدگی به پرونده دانشجویان بورسیه، جلسات متعددی با مسئولان وزارت علوم دولت‌های قبلی و فعلی در کمیسیون اصل نود برگزار شد، گفت: صلاحیت این دانشجویان از لحاظ سن، معدل و.. بررسی شد و تمام نتایج حاکی از صلاحیت این دانشجویان برای اخذ بورسیه داشت.


تعیین تلکیف دانشجویان بورسیه پس از بیست ماه /۳۵ نفر از تحصیل باز ماندند 7


 


وزیر اسبق علوم، تحقیقات و فناوریی افزود: با بررسی وضعیت مالی این دانشجویان متوجه شدیم که اکثر آنها نه تنها هیچ مبلغی بابت شهریه از وزارت علوم دریافت نمی‌کنند بلکه برای تامین معاش زندگی در شغلی غیردولتی مشغولند که این حاکی از بی‌تعهدی وزارت علوم نسبت به این تعداد کثیر از دانشجویان است.


وی همچنین با اشاره به رویکرد شخص وزیر علوم در این مورد گفت: سخنان رهبری حجت را بر وزیر علوم تمام کرد و وزیر باید با خاطیان این امر برخورد کرده و همچنین نه تنها از دانشجویان بورسیه بلکه از جامعه دانشگاهی برای این قصور عذرخواهی کند./


پایان پیام

نویسنده:

برچسب ها : ،

همسو با خبر روز

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

logo-samandehi