پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

تاکید دکتر روحانی در همایش اقتصاد مقاومتی بر نقش سفرا و استانداران در روابط منطقه ای

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در این همایش که با حضور استانداران، سفرای ایران در منطقه و سفرای کشورهای منطقه در تهران برگزار شد ، با تأکید بر جایگاه مهم ایران در توسعه منطقه، گفت: در طول تاریخ ثابت شده که توسعه فرهنگی، اقتصادی و سیاسی ایران به ضرر هیچ کشوری بویژه کشورهای همسایه نیست

اختصاصی کرونا

کد خبر : 11651
تاریخ انتشار : سه شنبه ۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۰

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در این همایش که با حضور استانداران، سفرای ایران در منطقه و سفرای کشورهای منطقه در تهران برگزار شد ، با تأکید بر جایگاه مهم ایران در توسعه منطقه، گفت: در طول تاریخ ثابت شده که توسعه فرهنگی، اقتصادی و سیاسی ایران به ضرر هیچ کشوری بویژه کشورهای همسایه نیست و ایران هیچگاه قصد تعرض به هیچ کشوری نداشته است.

رییس جمهوری با اشاره به اینکه، ایران از دیرباز به توسعه تجارت در دنیا کمک کرده و همواره یکی از مراکز بزرگ علمی در جهان بوده است، تصریح کرد: ایران در طول دویست سال گذشته هیچگاه علیه هیچ کشوری جنگی را آغاز نکرده و پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز تنها به تجاوز دیگران پاسخ داده است.

رییس شورای عالی امنیت ملی اظهار داشت: نخستین قدم در سیاست خارجی ما روابط خوب با همسایگان در ابعاد مختلف است، ما شرایط خاص و ویژه‌ای داریم و می‌دانیم که توسعه اجتماعی سیاسی و اقتصادی بدون همکاری با همسایگان امکان‌پذیر نیست.

دکتر روحانی با اشاره به ضرورت همکاری در ساخت زیرساخت‌هایی نظیر جاده، فیبر نوری، خط هوایی کشتیرانی و بنادر گفت: باید از طریق همسایگان به دنیا متصل شد، ایران به دنبال منفعت یک طرفه نیست و سیاست برد- برد را نه تنها در مسأله هسته‌ای بلکه در روابط با جهان دنبال می‌کند.

رییس جمهوری تأکید کرد: ایران در مناسبات خود به دنبال سلطه نیست و هیچگاه زیر سلطه دیگران هم نخواهد رفت. ما روابطی با همسایگان می‌خواهیم که منافع دو طرف را در بر داشته باشد.

دکتر روحانی برای مثال به توسعه گردشگری و تقویت صنعت توریسم بین کشورهای منطقه اشاره کرد و گفت: ما خواهان گسترش گردشگری در بین کشورهای همسایه هستیم تا ملت‌های منطقه فرهنگ‌های مختلف را بهتر ببینند و بشناسند.

رییس جمهوری با بیان اینکه، یک بخشی از این مسئولیت بر دوش دولت‌هاست، اظهار داشت: بخش دیگر این بار مسئولیت بر دوش استانداران و استان‌های مرزی است که ساده‌تر و راحت‌تر می‌توانند با استان‌های مرزی کشورهای همسایه ارتباط بگیرند تا خود این استان‌ها باعث توسعه همدیگر شوند.

دکتر روحانی، خواستار اعتماد سازی میان همسایگان شد و گفت: آنها باید بدانند همه برنامه‌های ما به نفع ملت‌های منطقه است و اگر اینگونه شود، کشورهای همسایه نیز رفتاری متفاوت در پیش خواهند گرفت.

رییس جمهوری با بیان اینکه در دولت یازدهم روابط ما با بسیاری از کشورهای همسایه صمیمی‌تر و نزدیک‌تر و در سطحی بالاتر نسبت به دو سال قبل قرار دارد، اظهار داشت: در حال حاضر روابط ما با برخی از کشورها در سطحی راهبردی است و با یکی دو کشور باید به سمت اعتمادسازی بیشتر برویم و با حل مسایل، روابط را به نقطه‌ای مطلوب برسانیم، این کار با حرکت و ایجاد رابطه با کشورهای همسایه امکان‌پذیر است و استانداران مرزی و سفرا باید احساس مسئولیت بیشتری کنند.

دکتر روحانی، خطاب به استانداران مرزی و سفرای ایران در کشورهای همسایه تصریح کرد: برای گسترش ارتباط، باید از نخبگان محلی استفاده کرد چرا که دولت صاحب همه علم و تجربه نیست، در اتاق استانداران باید روی نخبگان و همه مردم باز باشد و انتقادپذیر باشند، سفرا نیز در کشورهای دیگر باید با صاحبنظران و مراکز علمی آن کشورها مرتبط شوند، تا کارها بهتر پیش برود.

رییس جمهوری همچنین ادامه داد: کارها باید از مرکز به مراکز استان‌ها واگذار شود و دولت حاضر است در این خصوص مصوبه بگذراند و یا لایحه تقدیم مجلس شورای اسلامی کند تا کار قانونی شود، اگر استان‌ها در تصمیم‌گیری‌ها روی پای خود بایستند و وابسته به مرکز نباشند، کارها به سرعت پیش خواهد رفت و این به نفع کشور خواهد بود.

دکتر روحانی افزود: با احیای سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی شرایط برای واگذاری کارها فراهم شده است و همانطور که رهبر معظم انقلاب، خاطر نشان ساختند، باید امروز عمده بخش ها به مردم واگذار شود، متأسفانه همه دولت‌ها آمدند و گفتند می‌خواهیم کار را واگذار کنیم اما اینگونه نشد، باید اتاق‌های بازرگانی استان‌ها فعال شوند تا زمینه برای واگذاری امور به مردم تسهیل شود. دولت از مرکز کار را به استان‌ها و استان‌ها، کار را به بخش خصوصی واگذار کنند.

رییس جمهوری با تأکید بر اینکه، رشد و توسعه در سایه رابطه با جهان میسر خواهد شد، گفت: بدون تجارت و رابطه امکان ندارد یک کشور به توسعه قابل قبول دست یابد. در انزوا هیچ کشوری توسعه پیدا نمی‌کند.

رییس شورای عالی امنیت ملی تأکید کرد: هیچ کشوری نمی‌تواند ایران را منزوی کند اما بدون تدبیر ممکن است خودمان خودمان را منزوی کنیم. هیچ قدرتی در صورتی که ما اتحاد و وحدت داشته باشیم توان منزوی کردن ایران را ندارد. ایران قلب تپنده منطقه است و جایگاه مهمی در اقتصاد، جغرافیا و سیاست منطقه و جهان دارد.

دکتر روحانی با اشاره به اینکه، ایران می‌تواند شرق و غرب را به یکدیگر متصل کند و امروز بهترین مسیر انتقال فیبر نوری و امن‌ترین مسیر خط هوایی برای اتصال شرق و غرب است، گفت: ایران جایگاهی دارد که می‌تواند آسیای دور را به غرب و کشورهای حوزه مدیترانه متصل کند، چنانچه با ایجاد راه‌آهن اینچه‌برون، چین به ایران و خلیج فارس متصل شده و با احداث راه‌آهن چابهار دنیا به دریای عمان و دهانه اقیانوس هند متصل خواهد شد.

رییس شورای عالی اقتصاد با اشاره به سند چشم‌انداز توسعه ۲۰ ساله کشور که در آن رشد اقتصادی ۸ درصد برنامه‌ریزی شده بود، ‌گفت: متأسفانه میانگین رشد اقتصادی در دهه اول این برنامه ۲.۵ بوده است. باید برای دستیابی به اقتصاد مقاومتی با دیگران ارتباط داشت. می‌شود زندگی بخور و نمیر طراحی کرد یا با رشد منفی از جیب مردم خورد، اما تا چه زمان می‌توان با رشد منهای ۹ درصد این روند را ادامه داد و مدام از جیب مردم برداشت.

رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره اینکه، توان دولت در سایه سرمایه اجتماعی است و اگر مردم در همه صحنه‌ها حضور داشته باشند، وعده‌های داده شده تحقق خواهد یافت، گفت: تردیدی ندارم تمام موفقیت‌های دولت در سایه عنایت حق، همکاری و حضور مردم و حمایت‌های رهبر معظم انقلاب بوده است.

دکتر روحانی گزارش اخیر مرکز آمار کشور مبنی بر کاهش تورم ۱۲ ماهه به عدد ۱۵.۲ دهم درصد را خاطر نشان ساخت و گفت: وعده‌ای که برای سال ۱۳۹۳ به مردم دادیم این بود که تورم را به ۲۵ درصد برسانیم. خوشبختانه تورم بالای ۴۰ درصد امروز به کمتر از ۱۶ درصد رسیده و این کار از لحاظ اقتصادی همانطور که صاحبنظران داخلی و خارجی برای من نوشته‌اند، شبیه معجزه است.

رییس جمهوری تصریح کرد: این معجزه کار ملت است، زیرا دولت خادم بوده و مردم ایران در این یکسال و چند ماه کار عظیم و بزرگی انجام دادند که رشد اقتصادی منفی ۹، در سال‌های ۹۱ و ۹۲ را به رشد مثبت رسانده‌اند به طوری که تنها در ۶ ماه اول امسال نسبت به ۶ ماه سال گذشته ۴ درصد رشد مثبت داشته‌ایم.

دکتر روحانی ادامه داد: ما به مردم وعده بهبود معیشت داده بودیم تا مردم بتوانند زندگی راحت‌تری داشته باشند و کشور در مسیر رشد و توسعه همه جانبه قرار بگیرد و این کار جز در سایه سرمایه اجتماعی و همراهی افکار عمومی محقق نمی‌شد.

تحکیم و گسترش روابط با اتحادیه اروپا از محورهای سیاست خارجی ایران است
دنبال کنید

رییس جمهوری سپس با تأکید بر اینکه، هر جناحی بیشتر به ملت خدمت کند آن جناح بهتر است، اظهار داشت: نباید هیچ خادمی را از خدمت کردن به مردم محروم کنیم و فرقی نمی‌کند که آن خادم از این جناح یا آن جناح، این حزب و یا آن حزب باشد و برای ما این چیزها مطرح نیست.

دکتر روحانی در عین حال ادامه داد: مسئولین اجرایی باید کسانی باشند که به رأی مردم در ۲۴ خرداد ۹۲ معتقد باشند، اگر کسی اعتقاد به رأی مردم ندارد، می‌تواند در کشور کار و فعالیت کند، اما نمی‌تواند مدیر سطح بالای کشور باشد. به سوابق افراد و وابستگی سیاسی، جناحی آنها کاری نداریم، اما مسئولین باید نظر مردم را قبول داشته باشند و اگر کسی اینگونه نیست در سمت دیگری فعالیت کند.

رییس شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: مردم نمی‌پذیرند مسئول رده بالای کشور گفتمان آنها را قبول نداشته باشد، همه ما بار سنگین مسئولیت بر دوش گرفته‌ایم و فردی که مسئولیت دارد در برابر خداوند و ملت باید پاسخگو باشد و بار مسئولیت را به مقصد برساند.

رییس جمهوری با بیان اینکه، باید به وعده‌ای که به مردم داده‌ایم، وفا کنیم، گفت: اگر سستی در کار بوجود آید نخستین ضربه به اعتماد عمومی که همان سرمایه اجتماعی است، می‌خورد، امید ما به سرمایه اجتماعی است و تدبیر ما به تقویت آن. اگر مردم در کنار دولت دست به دست هم بدهند، از همه مشکلات می‌توانیم عبور کنیم.

دکتر روحانی همچنین از تعامل سازنده با جهان به عنوان وعده دیگر، دولت یاد کرد و گفت: ایران این کار را صد در صد آغاز کرده و باید شرایط را به گونه‌ای فراهم کنیم که جهان نیز همین حرکت را به سمت ما داشته باشد که البته این امر شدنی است.

رییس شورای عالی امنیت ملی به مذاکرات هسته‌ای در چارچوب منافع و عزت ملت ایران اشاره کرد و گفت: ترکیب هیأت مذاکره‌کننده ایران در این دوره از مذاکرات نشان از اراده قاطع ملت ایران برای تعامل سازنده با جهان دارد. ملت ما از مجاهدان خط مقدم و سربازان خط دیپلماسی کشور حمایت و سپاسگزاری می‌کند، هر چند ممکن است اقلیتی در کشور مخالف باشند، اما نباید نگران بود، زیرا این از وجوهات دمکراسی، آزادی و اختلاف‌نظر در کشور است.

رییس جمهوری گفت: در زمینه هسته‌ای و در همه نظرسنجی‌ها ۸۰ درصد مردم از مذاکرات حمایت کردند. دولت در مسیری حرکت می‌کند که اکثریت قاطع مردم از آن حمایت می‌کند و این مسأله در همه ابعاد برای ما اهمیت بسزایی دارد.

دکتر روحانی با بیان اینکه، ما باید به نقطه‌ اتحاد و وحدت بیشتر در جامعه برسیم و نگذاریم انشقاقی بوجود بیاید و فاصله‌ها کاسته شود، تصریح کرد: یکی از وعده‌های دولت آشتی میان گروه‌ها و جناح‌ها و نزدیکی افراد با یکدیگر است. حرکت ما باید به سمت اجرای برنامه‌ای باشد که به مردم وعده داده‌ایم و مردم با رأی خودشان آن را مصوب کردند.

رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه سال آینده سال حساسی از جهات مختلف برای کشور است، گفت: از لحاظ سیاسی دو انتخابات مهم و ملی یکی انتخابات مجلس شورای اسلامی و دیگری انتخابات خبرگان رهبری را باید برگزار کنیم. ان‌شاء الله این انتخابات‌ها در امنیت و به خوبی برگزار خواهد شد.

دکتر روحانی در خاتمه خاطر نشان کرد: رشد و توسعه در سایه امنیت بهتر و امنیت در سایه همکاری نیروهای نظامی و انتظامی محقق می‌شود و استانداران باید با قوای مقننه و قضائیه همکاری بیشتری داشته باشند تا به نقطه‌ای برسیم که مورد انتظار مردم است و رضایت خداوند را به دنبال دارد.

پیش از سخنان رییس جمهوری دکتر رحمانی فضلی وزیر کشور با اشاره به دستور کار دولت در توسعه نواحی و مناطق کشور بویژه نوار مرزی بر اهمیت موضوع ارتباط اقتصادی و تجاری با ۱۵ کشور همسایه تأکید و گزارشی از برنامه‌های اجلاس برای شناسایی توانمندی‌های استان‌های مرزی، تسهیل در مبادلات تجاری و برداشتن موانع توسعه ارایه کرد.

وی مناسبات ایران با کشورهای همسایه با توجه به ابزار ۵۰۰ میلیون نفری منطقه را دارای اهمیت خواند و با توجه به اولویت دولت در سیاست خارجی برای گسترش مناسبات با این کشورها اظهار امیدواری کرد با همکاری همه دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها و نیز همکاری سفرای کشورهای همسایه در زمینه توسعه منطقه‌ای بیش از پیش ارتقاء یابیم.

همچنین در پایان این جلسه رییس‌ جمهوری از مرکز ملی رصد اجتماعی کشور بازدید کرد. در این بازدید دکتر میرباقری معاون وزیر کشور توضیحاتی در خصوص این مرکز نظیر شناسایی آسیب‌های اجتماعی، تعیین شاخص‌های اقتصادی کشور و سرمایه‌ اجتماعی کشور در بخش‌های مختلف ارایه کرد.

در این اجلاس گزارش وزیر کشور به رئیس جمهور از روند برگزاری اقتصاد مقاومتی در روابط منطقه ای ارائه شد

گزارش رحمانی فضلی از روند برگزاری اجلاس اقتصاد مقاومتی در روابط منطقه ای با تاکید بر نقش استانداران و سفرا با حضور رئیس جمهوری اسلامی ایران در سالن اجلاس در محل وزارت کشور ارائه شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور گزارش رحمانی فضلی از روند برگزاری اجلاس اقتصاد مقاومتی در روابط منطقه ای با تاکید بر نقش استانداران و سفرا با حضور رئیس جمهوری اسلامی ایران در سالن اجلاس در محل وزارت کشور ارائه شد.

بنا بر این گزارش رحمانی فضلی وزیر کشور در جلسه عصر روز نخست اجلاس اقتصاد مقاومتی در روابط منطقه ای که با حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران ادامه یافت ضمن خیر مقدم به رئیس جمهور گزارشی از روند برگزاری اجلاس ارائه کرد و با اشاره به ضرورت تقویت و توسعه روابط جمهوری اسلامی ایران با کشورهای همسایه گفت : در راستای تحق برنامه های ریاست جمهوری و نیل به اهداف دولت تدبیر و امید طی پنج ماه، چهار کارگروه مجموعه مباحث این اجلاس را پی گیری و کارشناسی کردند.

وزیر کشور همچنین روابط با کشورهای منطقه را به دلیل اشتراکات مختلف دینی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی یک ضرورت جدی و استراتژیک خواند و بر گسترش روابط اقتصادی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای منطقه تاکید کرد.

تأکید وزیر کشور بر افزایش توسعه همکاری های منطقه ای

رحمانی فضلی بر افزایش همکاری های منطقه ای در حوزه های تجاری، گردشگری و تحکیم روابط سیاسی تأکید کرد .

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور ؛ اجلاس اقتصاد مقاومتی در روابط منطقه ای با تأکید بر نقش استانداران و سفرا با سخنرانی وزیر کشور ، وزیر اطلاعات و قائم مقام وزیر امور خارجه در وزارت کشور برگزار شد .

بر اساس این گزارش ، رحمانی فضلی وزیر کشور ، برگزاری این اجلاس را مرهون سال ها تلاش وکار مشترک در زمینه تشکیل کارگروه ها در حوزه صنعت ، گردشگری و فعالیت مشترک سیاسی عنوان کرد و گفت : تحولات در عرصه بین المللی و شرایط منطقه ای بیانگر تقویت همکاری ها در حوزه تجارت و تحکیم در روابط سیاسی می باشد .

رحمانی فضلی با اشاره به مشترکات فرهنگی، تاریخی، ‌اعتقادی و مناسبات خوب سیاسی که در آسیای مرکزی، آسیای جنوب غربی و کشورهای حوزه خلیج فارس غالب است، گفت : تجمیع همه ظرفیت ها در حوزه ذخایر استراتژیک، نیروی انسانی و همچنین پیشرفت و بالندگی در حوزه های تکنولوژی و موقعیت ممتاز تجاری و منطقه ای، شرایط اقلیمی و کشاورزی در زمینه آب و خاک، بستری یکپارچه و منسجمی را در کشور تشکیل می دهد.

رحمانی فضلی، بهره مندی از پتانسیل و ظرفیت موجود در مناطق را در جهت ایجاد امنیت پایدار در منطقه مطلوب و مثبت ارزیابی کرد و گفت : همه این ضرورت ها را می بایست در حوزه امنیت و حوزه سیاسی جستجو کرد.

وزیر کشور، انجام برخی تحولات منطقه ای که منجر به ریخته شدن خون ده ها نفر در منطقه می شود را عاملی در جهت ناپایداری در امنیت و توسعه در مناطق دانست و گفت : مؤلفه های زیادی در این خصوص در نظر است که توسعه یافتگی و ارتباط آن با امنیت پایدار یکی از آن مؤلفه ها به شمار می رود.

وزیر کشور از قاچاق انسان، مواد مخدر، اشرار و قاچاق کالا در مناطق به عنوان مبانی در جهت نبود استحکام در توسعه یافتگی ها و ناپایداری که در برخی مناطق شاهد آن هستیم عنوان کرد .

وزیر کشور، انجام همکاری های جمعی در مناطق را گامی مثبت در جهت ایجاد امنیت و توسعه پایدار عنوان کرد و ادامه داد: اگر می خواهیم با رشد مفید و سازنده در مناطقی که با یک نوع عقب افتادگی فرهنگی مواجه هستند عبور کرده و به امنیتی پایدار در مناطق دست یابیم ، می بایستی حداقل امکانات رفاهی را برای مردم آن مناطق فراهم آوریم .

وزیر کشور در فراز دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش جغرافیایی ایران در منطقه و اراده ای که دولت تدبیر و امید برای ایجاد و تحقق توسعه در مناطق کمتر توسعه یافته دارد، ‌همه اقدامات انجام شده را بیانگر عزم و اراده ریاست جمهوری برای بسط و توسعه فرهنگی در مناطق دانست و توسعه منطقه ای را مستلزم انجام تعاملات و اقدامات فی مابین استانداران و سفرا عنوان کرد و گفت : وزارت امور خارجه با توجه به جدیتی در این موضوع دارند در دوره نوین توسعه مناطق نقش مهمی دارند.

وزیر کشور، ابراز امیدواری کرد که تشکیل کمیته های مختلف از طرف وزار ت کشور و دستگاه های متولی با توجه به نگاه توسعه ای که دکتر روحانی دارند، بتواند گامی موثر در جهت رشد و شکوفایی کشور باشد.

رحمانی فضلی با تأکید بر لزوم گسترش ارتباطات و انجام تعاملات بین استانداران،  سفرا و استان های همجوار به نقش ارزنده ای که ماحصل تجارب و نگاه توسعه ای وزارت کشور است اشاره کرد و گفت: وزارت کشور با توجه به مشترکات فرهنگی میان استانداران ، سفرا و استان های همجوار ، نقش مهمی در ادامه و تقویت همکاری های توسعه ای در مناطق بر عهده دارد .

تأکید قائم مقام وزیر امور خارجه بر همکاری های سیاسی و اقتصادی ایران با کشورهای همسایه

مرتضی سرمدی در همایش اقتصاد مقاومتی در روابط منطقه‌ای با اشاره به نقش اقتصاد مقاومتی به عنوان جزئی از سیاست های کلان اقتصادی کشور، بر جایگاه و نقش همکاری های سیاسی ، اقتصادی و منطقه‌ای با کشور های همسایه تأکید کرد .

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور ؛ مرتضی سرمدی قائم مقام وزیر امور خارجه در همایش اقتصاد مقاومتی در روابط منطقه‌ای ، حضور سفرا و نمایندگان کشورهای همسایه جمهوری اسلامی ایران را یک فرصت برای تقویت همبستگی ، تفاهم و همکاری میان کشورهای منطقه عنوان کرد و بر نقش محوری استانداران و سفرا در توسعه مناطق تأکید کرد .

وی با اشاره به همدلی، همبستگی و هم‌افزایی میان دستگاه‌ها و نهادهای مختلف در نظام جمهوری اسلامی ایران در این اجلاس ،‌ برزگای این اجلس را اولین تجربه جمهوری اسلامی ایران از نظر کیفی و دید محتوایی برشمرد و نگاه ایران به مقوله امنیت را عامل اصلی برای برگزاری این همایش عنوان کرد.

قائم مقام وزارت امور خارجه، امنیت منطقه‌ای را در گرو درک مشترک و صحیح برای رفع چالش‌ها و تهدیدات منطقه ای مفید و مؤثر دانست و گفت :‌ توجه به مناسبات با همسایگان به نظام امنیت پایدار منطقه‌ای مبتنی بر مشارکت و همپیوندی اقتصادی و اجتماعی میان کشورهای منطقه از مفاهیم کلیدی در سیاست خارجی دولت تدبیر و امید است.

سرمدی، اولویت قطعی جمهوری اسلامی ایران را همکاری سیاسی و اقتصادی با همسایگانش دانست و تأکید کرد: بر همین مبنا اعتقاد راسخ داریم که همکاری و اشتراک مساعی کشورهای منطقه در مسیر رشد، توسعه، رفاه و امنیت تمام ملت‌های ما خواهد بود.

قائم مقام وزارت امور خارجه ایران با اشاره به واقع شدن ایران در مسیرهای حیاتی تجارت و ترانزیت کشورهای همسایه، وجود بازارهای عمده مصرف در همسایگی ، به سلایق همگون مصرف کنندگان با بازارهای داخلی اشاره کرد و افزود :‌ انباشت سرمایه در برخی کشورهای همسایه و ایجاد شرایط جهت به کارگیری این سرمایه‌ها، وجود نیروی کار ارزان و ماهر در کشورمان، بازار مصرف۷۵ میلیونی و پروژه‌های سودآور جهت جذب سرمایه‌گذاری خارجی، جاذبه‌های گردشگری و دهها پتانسیل دیگر همگی دلایل محکم و امیدوار کننده‌ای برای توسعه روابط ما در تمامی ابعاد با کشورهای همسایه می‌باشد.

وی با اشاره به دستور کار این اجلاس به عنوان یکی از چارچوب‌های اصلی راهبرد دیپلماسی اقتصادی کشور گفت :‌ نباید نسبت به نقش مهم و کلیدی کشورهای همسایه در شرایط وقوع بحران غافل شد .

سرمدی با اشاره به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و نقش ویژه همسایگان در جهت انجام همکاری منطقه‌ای، آموزه‌های امام راحل و مقام معظم رهبری را ضامن استقلال و توسعه اقتصادی کشور عنوان کرد و گفت : در این دیدگاه توجه به ظرفیت‌های موجود همسایگی ، توسعه پیوندها با همسایگان و نیز تعقیب اهداف توسعه‌ای با همسایگان و مشارکت آنها قابل تحقق است .

سرمدی با اشاره به تنوع و ظرفیت گستره مناطق، تحقق بخشی از اهداف توسعه اقتصادی را در تنوع بخشی در منابع درآمدی، از طریق کار و تعامل با کشورهای مناطق دانست .

قائم مقام وزیر امور خارجه به آمار صادرات غیر نفتی و تمرکز آن در برخی کشور های همسایه اشاره کرد و آن را مبین نگاه خاص دولت تدبیر و امید در توسعه همکاری دولت های منطقه برشمرد .

وی، بهره برداری از فرصت ها را به عنوان بخشی از ویژگی های این اجلاس برشمرد و بر تسریع روابط دو جانبه در دو سوی مرزها و گسترش ارتباطات تأکید کرد و گفت : اگر از فرصت‌های موجود اقتصادی منطقه آنهم در زمان مناسب استفاده نشود، این فرصت ها از دست می رود و این موضوع نه تنها مغایر با اهداف توسعه منطقه‌ای است بلکه می‌تواند به عامل مخلی برای دست یابی به منافع ملی تبدیل شود .

این اجلاس طی دور روز با حضور جمعی از سفرای کشورهای خارجی در ایران، سفرای ایران در خارج از کشور ، جمعی از استانداران سراسر کشور و روسای اتاق های بازرگانی در حال برگزاری است ./ه

  ج/۲۳۸

نویسنده:

همسو با خبر روز

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

logo-samandehi