5 غذای مفید برای کرونا برای از بین رفتن علائم آن
۵ غذای مفید برای کرونا برای از بین رفتن علائم آن ارتباط بین غذای مفید برای کرونا و وضعیت سلامتی، سلامت ایمنی، خطر عفونت و توانایی برای بهبودی در برابر بیماری شناخته شده است. تغذیه ضعیف مرتبط با التهاب و استرس اکسیداتیو است که سلامت ایمنی را بهخطر میاندازد. در هنگام ابتلا به کرونا، هم
کرونا :
۵ غذای مفید برای کرونا برای از بین رفتن علائم آن
ارتباط بین غذای مفید برای کرونا و وضعیت سلامتی، سلامت ایمنی، خطر عفونت و توانایی برای بهبودی در برابر بیماری شناخته شده است. تغذیه ضعیف مرتبط با التهاب و استرس اکسیداتیو است که سلامت ایمنی را بهخطر میاندازد. در هنگام ابتلا به کرونا، هم التهاب و هم استرس اکسیداتیو نیز افزایش مییابند. سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که کرونا بهطور منفی بر وضعیت تغذیهای تاثیر میگذارد و باعث کاهش اشتها میشود. با این وجود، بهطور همزمان نیاز بدنتان به مواد مغذی مانند ویتامین D افزایش مییابد.
۵ غذای مفید برای کرونا
در این مقاله میخواهیم به ۵ غذای مفید برای کرونا اشاره کنیم که برای بهبودی افراد مبتلا به کرونا بسیار ضروری هستند.
۱٫ ویتامین D
کارشناسان تغذیه بر این باور هستند که ویتامین D بهنحو اثربخشی به کنترل کرونا کمک میکند. این ویتامین قابل حل در آب باعث افزایش قدرت سیستم ایمنی در بدن میشود. همچنین این ویتامین ممکن است نقش مهمی را در بهبود بافتهای آسیبدیده مخصوصاً در ریهها بازی کند.
غذاهای حاوی ویتامین D
بهطور متوسط، افراد ۸۰ درصد از ویتامین D مورد نیاز خود را از طریق قرار گرفتن در معرض نور خورشید دریافت میکنند و ۲۰ درصد آن از طریق رژیم غذایی دریافت میشود. مصرف مکمل ویتامین D همزمان با مصرف دیگر مکملها ممکن است باعث لخته شدن خون در میان افراد مبتلا به کرونا شود. بهترین کار این است که مصرف غذاهای حاوی ویتامین D را افزایش دهید. غذاهایی که غنی از ویتامین D هستند عبارتند از:
روغن کبد ماهی کاد: هر یک قاشق غذاخوری از این روغن، ۱۷۰ درصد از نیاز روزانهتان به ویتامین D را برطرف میکند.
شاه ماهی: هر ۱۰۰ گرم آن، ۲۷ درصد از نیاز روزانه.
زرده تخممرغ: هر ۱۰۰ گرم آن، ۲۷ درصد از نیاز روزانه.
ماهی ساردین: هر ۱۰۰ گرم از آن ۲۴ درصد از نیاز روزانه.
ماهی تن کنسروی: هر ۱۰۰ گرم از آن، ۳۴ درصد از نیاز روزانه.
ماهی سالمون: ۶۶ درصد از نیاز روزانه به ازای هر ۱۰۰ گرم.
آب پرتقال غنی شده: ۲۵ درصد از نیاز روزانه به ویتامین D به ازای هر ۱۰۰ گرم.
قارچهای وحشی منبع عالی ویتامین D هستند. سطح ویتامین D آنها به نوع نوری بستگی دارد که رشد میکنند.
۲٫ کاروتنوئیدها و ویتامین A
کاروتنوئیدها آنتیاُکسیدانهایی هستند که بهطور طبیعی در برخی گیاهان یافت میشوند. ویتامین A بهعنوان یک غذای مفید برای کرونا، یک کاروتنوئید آنتیاُکسیدانی قابل حل در آب است. این ویتامین دارای خواص قابل حل در آب است و تحقیقات نیز نشان میدهند که ویتامین A برای کنترل بیماریهای ریوی بسیار عالی است. در آموزش آشپزی با آپ کوک سعی کردیم غذاهایی را آموزش دهیم که حاوی این ویتامینها هستند.
غذاهای حاوی ویتامین A
سبزیجات دارای برگ سبز و گوشتهای اندامی مخصوصاً کبد منابع غنی از ویتامین A هستند. در اینجا به ۸ غذا اشاره میکنیم که به ازای هر ۱۰۰ گرم حاوی ویتامین A هستند.
کبد گاو: ۵۵۲ درصد
کبد مرغ: ۳۲۷ درصد
شاه ماهی خالمخالی: ۲۴ درصد
پنیر بز: ۵۴ درصد
سیبزمینی شیرین: ۸۷ درصد
کلم سبز: ۲۸ درصد
هویج خام: ۹۳ درصد
اسفناج خام: ۳۱ درصد
۳٫ روی
روی بهعنوان غذای مفید برای کرونا یکی از مهمترین املاح معدنی محسوب میشود. تحقیقات نشان دادهاند که خواص آنتیاکسیدانی و ضد التهابی روی باعث کاهش بیماریهای قلبی میشود و بر سلامت ایمنی بدن بسیار تاثیر میگذارد.
در کووید ۱۹ نیز روی ممکن است باعث کاهش عفونت باکتریایی شود. همچنین مصرف روی به سلامت بافت ریه کمک میکند و باعث درمان آن میشود.
غذاهای حاوی روی
غذاهای حاوی روی همراه با درصد نیاز روزانه به ازای هر صد گرم عبارتند از:
گوشت چرخکرده: ۴۱ درصد
شکلات تلخ (با ۷۰ الی ۸۰ درصد کاکائو): ۳۰ درصد
صدف دریایی: ۷۳ درصد
بادام هندی: ۵۳ درصد
شاهدانه: ۷۱ درصد
جوانه عدس: ۱۴ درصد.
۴٫ اسیدهای چرب امگا ۳
اسیدهای چرب امگا ۳ بهعنوان غذای مفید برای کرونا باعث کاهش التهاب و علائم کرونا میشوند. مصرف این اسیدها علاوه بر درمان علائم کرونا باعث بهبود رفتار، اضطراب و افسردگی در بیماران کووید ۱۹ میشود.
غذاهای حاوی اسیدهای چرب امگا ۳
۸ غذای مفید برای کرونا که حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ هستند عبارتند از:
دانه چیا: ۶ گرم به ازای هر ۱۰۰ گرم.
سویا: ۱٫۴ گرم به ازای هر ۱۰۰ گرم.
ماهی ساردین کنسروی: ۴۹۸ میلیگرم به ازای هر ۱۰۰ گرم.
روغن کبد کاد: ۹۳۵ میلیگرم به ازای هر یک قاشق غذاخوری.
شاه ماهی خالمخالی: ۱۵۹ میلیگرم به ازای هر ۱۰۰ گرم.
تخم کتان: ۲۳ گرم به ازای هر ۱۰۰ گرم.
گردو: ۹ گرم به ازای هر ۱۰۰ گرم.
ماهی سالمون: ۱۱۳ گرم به ازای هر ۱۰۰ گرم.
همانطور که متوجه شدید، غذاهایی که غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند، منبع غنی ویتامین D نیز هستند.
۵٫ ویتامین C
ویتامین C به عنوان یک غذای مفید برای کرونا نوعی ویتامین آنتیاُکسیدانی است که به سلامت سیستم ایمنی بدن در همه سنین کمک میکند.
مطالعات نشان میدهند که ویتامین C ممکن است به کاهش فشار اکسیداتیو کمک کند و همچنین موجب بهبود سرماخوردگی نیز شود. این ویتامین موجب بهبود علائم در بیماران کرونایی در طول دوره بیماری میشود.
غذاهای حاوی ویتامین C
هشت غذای مفید برای کرونا که حاوی ویتامین C هستند همراه با نیاز روزانه به ازای هر ۱۰۰ گرم عبارتند از:
گواوا: ۲۵۳ درصد
گیلاس آسرولا: ۱۸۶۷ درصد
کیوی: ۱۰۳ درصد
گل کلم: ۵۴ درصد
گوجهفرنگی: ۱۴ درصد
سیبزمینی با پوست: ۱۳ درصد
فلفل قرمز شیرین: ۱۴۲ درصد
پاپایا: ۶۸ درصد.
کلام آخر
کووید ۱۹ بهطور منفی بر وضعیت تغذیهای افراد تاثیر میگذارد. تحقیقات نشان دادهاند که مصرف غذای مفید برای کرونا میتواند موجب کاهش علائم کرونا در افراد شود. مصرف ویتامین D، ویتامین A، روی، اسیدهای چرب امگا ۳ و ویتامین C فواید زیادی برای درمان کرونا دارند.
نویسنده:
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰