دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴

لایحه نظام جامع باشگاه‌داری؛ حرکت به سمت یک صنف مشخص برای حمایت از حقوق باشگاه‌داران و هدایت باشگاه‌ها به سمت توسعه رشته‌های مدال‌آور و المپیکی

احمد راستینه در تشریح لایحه نظام جامع باشگاه‌داری و مسائلی که قرار است اجرای این لایحه سامان دهد، گفت: با این لایحه امروز خوشبختانه یک بسته جامع برای نظام جامع باشگاه‌داری در کشور در اختیار داریم که با ایجاد اتحادیه‌های باشگاه‌داری به سمت یک صنف مشخص برای حمایت از حقوق باشگاه‌داران حرکت می‌کنیم. ضمن اینکه باشگاه‌ها را به سمت توسعه رشته‌های مدال‌آور و المپیکی سوق داده‌ایم تا به‌طور هدفمند، رشته‌های پر مدال و المپیکی، آئینی و واجد ارزش را مورد توجه قرار دهند.

اختصاصی کرونا

کد خبر : 117902
تاریخ انتشار : شنبه ۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۸

کرونا :

لایحه نظام جامع باشگاه‌داری؛ حرکت به سمت یک صنف مشخص برای حمایت از حقوق باشگاه‌داران و هدایت باشگاه‌ها به سمت توسعه رشته‌های مدال‌آور و المپیکی

به گزارش کرونا به نقل از خانه ملت، امروزه بیشتر باشگاه‌های ورزشی کشور در راستای ارائه خدمات ورزشی سلامت‌محور مشغول به فعالیت هستند و نبود نظام و قانون مشخصی که حامی و تسهیلگر امور مرتبط با این بخش باشد، موجب آسیب‌هایی برای آن‌ها بوده است. از طرفی سایر باشگاه‌هایی که در لیگ‌های حرفه‌ای فعالیت دارند نیز در طول سالیان متمادی دچار برخی از چالش‌های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی شده‌اند که تهیه و تصویب قانونی جامع می‌تواند به توسعه درآمد‌های پایدار که درنهایت موجبات توسعه ورزش و سلامت آحاد جامعه را نیز در پی دارد، بینجامد. «لایحه نظام جامع باشگاه‌داری» در پاسخ به این نیازها و در راستای سازماندهی ونظام‌مند کردن یکی از بنیادی‌ترین مسائل ورزش کشور است که نمایندگان مجلس در جلسه روز یکشنبه ۵ اسفندماه کلیات آن را تصویب کردند و با  تصویب جزئیات آن در جلسات ابتدایی سال جدید، این امیدواری وجود دارد که اجرایی شدن آن موجبات توسعه ورزش جمهوری اسلامی ایران را رقم بزند.

احمد راستینه، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیته ورزش و جوانان این کمیسیون در گفت‌وگو با خبرنگار خانه ملت در تشریح این لایحه و خلاء‌هایی که قرار است در ورزش باشگاهی کشور پر کند، عنوان کرد: یکی از موضوعات بسیار مهمی که در کشورهای توسعه یافته امروز برای ارتقای جایگاه ورزش کشورها در حال انجام است، ساختارسازی‌های دقیق و درست برای رشد و ارتقای حضور بخش خصوصی در ورزش آن کشورها است. به عبارتی امروز اقتصاد ورزش، یک مسئله بسیار حائز اهمیت است.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس در ادامه با بیان اینکه در توسعه ورزش همگانی و قهرمانی بعد از انقلاب اسلامی گام‌های بلندی برداشته شده است، اضافه کرد: در ورزش همگانی، اتفاقات خوبی رقم زده و زیرساخت‌های خوبی در کشور ایجاد کرده‌ایم، در ورزش قهرمانی، مدال‌آوری ما در عرصه‌های المپیک و بازی‌های آسیایی و جهانی در رشته‌های مختلف قابل تمجید است. برای مثال همین چند روز گذشته در بحث ورزش بانوان، کمیته بین‌المللی پارالمپیک، ایران را به‌عنوان کشور برتر در توسعه ورزش بانوان در عرصه پارالمپیکی معرفی کرد.

راستینه با تأکید بر اینکه وقتی به ورزش حرفه‌ای می‌رسیم؛ می‌بینیم چندان موفق نبوده‌ایم؛ تصریح کرد: دلیل آن هم این است که اساسا ساختار وزارت ورزش و جوانان، یک ساختار چابک و روان برای گرفتن بخش خصوصی و خدمات بخش خصوصی و تعاونی در حوزه ورزش نیست؛ لذا ما از سال‌های گذشته بحث ضرورت ایجاد یک ساختار برای ورزش حرفه‌ای کشور که بتواند به ورزش حرفه‌ای و قهرمانی و همگانی ما پشتیبانی دهد را دنبال کردیم. در این مسیر در سه دولت آقای روحانی، شهید رئیسی و نهایتا در دولت آقای پزشکیان، لایحه «نظام جامع باشگاه‌داری» بین مجلس و دولت رد و بدل شد و نهایتا پس از آن که در سال‌های گذشته کارهای کارشناسی خوبی رخ داد، این لایحه در دولت آقای پزشکیان در مجلس اعلام وصول شد.

وی ضمن بیان اینکه پس از اعلام وصل این لایحه در صحن علنی مجلس، کمیسیون فرهنگی مجلس نشست‌های فنی و تخصصی را با دولت آغاز کرد؛ افزود: باتوجه به اینکه این نشست‌ها در دولت‌های گذشته هم در مجلس یازدهم انجام شده بود؛ این جلسات در ادامه همان نشست‌ها و جلسات تخصصی و فنی برگزار شد؛ نهایتا با مصوبه کمیسیون فرهنگی و شوری که بر روی لایحه انجام شد، این لایحه به صحن مجلس ارائه شد. کلیات لایحه در صحن مجلس، با رای نمایندگان ملت تصویب شد و برای جزییات لایحه، شور دوم به کمیسیون ارجاع شد.

رئیس کمیته ورزش و جوانان کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به اینکه برای شور دوم بررسی جزئیات لایحه نظام جامع باشگاه‌داری هم جلساتی با کارشناسان مختلف برگزار و نقطه نظرات و دیدگاه‌های نمایندگان و رده‌های تخصصی ورزش کشور گرفته شد، تصریح کرد: امروز خوشبختانه یک بسته جامع برای نظام جامع باشگاه داری در اختیار داریم.

راستینه در ادامه گفت: ما در حال حاضر ۳۷ هزار باشگاه در سراسر کشور داریم که اولا، دارای برنامه شفاف و مشخصی برای فعالیت‌هایی ورزشی در رشته‌های مختلف نیستند. دیگر اینکه در عرصه ورزش بانوان، نیازمند ایجاد یک ساختار جدید بودیم که باشگاه‌های ما بتوانند در راستای توسعه ورزش آقایان و متناسب با عدالت جنسیتی و سبک زندگی ایرانی اسلامی، به ورزش بانوان هم توجه کنند. در این نظام جامع باشگاه داری، نیازمند یک لایه واسط بودیم که سیاست‌گذاری فدراسیون‌ها را به لایه‌های پایین در هیئت‌های ورزشی و استان‌ها انتقال دهد. خوشبختانه در لایحه «نظام جامع باشگاه‌داری» با ایجاد اتحادیه‌های باشگاه‌داری به سمت یک صنف مشخص برای حمایت از حقوق باشگاه‌داران حرکت می‌کنیم.

وی با اعلام اینکه در این باشگاه‌داری دو بخش را مورد توجه قرار داده‌ایم؛ ادامه داد: بخش باشگاه‌های عمومی که دو وظیفه بیشتر ندارند؛ یکی وظیفه جذب و آموزش و توسعه ورزش همگانی و دیگری وظیفه توسعه ورزش قهرمانی است؛ اما در بحث باشگاه‌داری حرفه‌ای یک مقدار شرایط متفاوت خواهد بود و در این نظام باشگاه‌داری حرفه‌ای چند فصل را آورده شده است؛ یک فصل به وظایف فدراسیون‌ها و اتحادیه‌ها درخصوص باشگاه‌داری حرفه‌ایاست، فصل دیگر مربوط به تسهیلاتی است که دولت باید در اختیار باشگاه‌داران قرار دهد تا بتوانند نظام باشگاه‌داری را توسعه دهند و بخش سوم به وظایف اختصاصی باشگاه‌های حرفه‌ای در چند حوزه پرداخته شده است.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس با اعلام اینکه در لایحه نظام جامع باشگاه‌داری، برای اولین بار سیاست‌های اقتصاد دریامحور- ابلاغی مقام معظم رهبری- در قالب توسعه ورزش آبی و ورزش‌های دریایی مورد توجه قرار گرفته است؛ تصریح کرد: به نظر می‌رسد برخی از این اتفاقاتی که در باشگاه‌داری و در قالب این قانون در آینده رخ خواهد داد، یک توسعه قابل توجه و هدفمند‌شدن ورزش در بخش همگانی و قهرمانی و حرفه‌ای را رقم خواهد زد.

راستینه گفت: لایحه نظام جامع باشگاه‌داری، هم‌ زمانی که ورزش همگانی را توسعه می‌دهد، اصلاح ماده ۸۸ قانون را در پی خواهد داشت. به عبارتی تا امروز متاسفانه تمام اماکن دولتی بر اساس این ماده به مزایده می‌رود تا بخش خصوصی شرکت کند. همچنین معمولا هیأتهای ورزشی در استان‌ها نقشی در بهره‌مندی از اماکن دولتی ندارند یا فدراسیون‌ها برای کمپ‌های تیم ملی خود، از اماکن دولتی عمومی و دولتی، نقش چندانی ندارند. در این نظام باشگاه‌داری، توسعه استفاده از اماکن دولتی براساس سند آمایش سرزمینی به هیأت‌های ورزشی سپرده شده است و اصلاح ماده ۸۸ را در پی خواهد داشت که نوبه خود، توسعه ورزش همگانی را رقم خواهد زد.

رئیس کمیته ورزش و جوانان کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه در بحث سایر تسهیلات هم برنامه‌ریزی خوبی انجام شده است، تصریح کرد: در لایحه نظام جامع باشگاه‌داری تاکید شده که دولت باید بیست درصد از میزان سقف مسقفی که بخش خصوصی سرمایه‌گذاری می‌کند و عرصه‌های ورزشی را فعال می‌کند، را برای  بخش خصوصی به کاربری تجاری تغییر دهد تا بخش خصوصی بتواند برای سرمایه‌گذاری که انجام می‌دهد یک توجیه اقتصادی به همراه داشته باشد.

راستینه گفت: همچنین بحث فرفره مالی جوانمردانه در بحث ورزش قهرمانی و حرفه‌ای، مبارزه با دوپینگ و همچنین توسعه اخلاق و مرامنامه ورزش پهلوانی و جوانمردی با توسعه و ترویج ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای را در این لایحه مورد توجه و در دستور کار قرار داده‌ایم. باشگاه‌ها را به سمت توسعه رشته‌های مدال‌آور و المپیکی سوق داده‌ایم تا باشگاه‌های ما به‌طور هدفمند، رشته‌های پر مدال و المپیکی، آئینی و واجد ارزش را مورد توجه قرار دهند. در کنار آن برای هر باشگاهی که توسعه ورزش بانوان را داشته باشد، حمایت‌ها و تسهیلاتی مورد توجه قرار گرفته است./

پایان پیام

منبع: خانه ملت

نویسنده:

برچسب ها :

ناموجود

همسو با خبر روز

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

logo-samandehi
سایت سید عبدولوحید سجادپور

سایت سید عبدولوحید سجادپور