جمعه ۸ فروردین ۱۴۰۴

راه اندازی خط تولید واکسن از کلیدی ترین وظایف سازمان سپند است/ امنیت غذایی چشم انداز سازمان( تات) است

سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی از حضور روسای سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) و سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی (تات) در کمیسیون متبوعش خبر داد.

اختصاصی کرونا

کد خبر : 117240
تاریخ انتشار : دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۲

کرونا :

راه اندازی خط تولید واکسن از کلیدی ترین وظایف سازمان سپند است/ امنیت غذایی چشم انداز سازمان( تات) است

احسان عظیمی راد در گفت‌وگو با خبرنگار خانه ملت در تشریح دستور کار روز (یکشنبه، ۵ اسفندماه) کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس، گفت: در ابتدای جلسه امروز رئیس سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) در خصوص اقدامات انجام شده و برنامه‌ریزی‌های آتی سازمان گزارشی را ارائه کرد.

نماینده مردم کلات و مشهد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه راه اندازی خط تولید واکسن از کلیدی ترین وظایف سازمان سپند است، افزود: نقش آفرینی سازمان سپند در دوران کرونا از گام‌های بلند این سازمان بوده است، در حال حاضر هم تصمیم به راه اندازی خط تولید واکسن‌های آنفولانزا و فلج اطفال را دارد.

عظیمی راد در ادامه یادآور شد: راه اندازی آزمایشگاه پلاسمای خون به عنوان یکی از اقدامات مهم دیگر سازمان سپنداست و همچنین اولین انجمنی که می تواند از مواد خام پلاسما بهره گرفته و در تولید داروهای سرطانی نقش داشته باشد که این مسئله برای بهداشت و درمان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، امروز ما خون خام را صادر می‌کنیم و مجبور هستیم با قیمت بالا داروهای سرطانی را وارد کنیم.

سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با اشاره به فعالیت سازمان سپند در آزمایشگاه کالیبراسیون های لیزری، یادآور شد: بحث کالیبرکردن دستگاه‌های سامانه‌های لیزری یکی از  فناوری های این موضوع است، این سازمان اقدام به بومی سازی دستگاه‌های کالیبراسیون کرده است.

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم با اشاره به تاسیس آزمایشگاه‌های کوانتوم توسط سازمان سپند، ادامه داد: توجه به زیر ساخت آزمایشگاه‌های کوانتوم از مباحث مهم بود که سازمان سپند به آن  توجه ویژه‌ای داشت؛ همچنین تولید چسب زخم و یا لایه نشانی زخم پوش از اقدامات اساسی بوده که این سازمان انجام داده  است و مقرر شد در جلسه‌ کمیته ویژه دانش بنیان‌ها  این سازمان حضور یافته و میزان فعالیت  خود را با دانش بنیان‌ها تشریح کند .

سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در بخش دیگر نشست امروز، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی (تات) مهمان کمیسیون بود؛ افزود: در این نشست رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی گزارشی از اقدامات انجام شده و برنامه‌های آتی این سازمان را ارائه کرد؛ سند ملی دانش بنیان برای امنیت غذایی توسط سازمان تات در دوران ریاست جمهوری شهید رئیسی تدوین شد و در هیات دولت و شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید، این سند  در بازه زمانی ۱۰ ساله از سال ۱۴۰۱ تا ۱۴۱۱ عملکرد سازمان تات را مشخص می‌کند.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ حدود  ۳۵۰ شرکت دانش بنیان در سازمان(تات) وجود داشت، گفت: در حال حاضر تعداد این شرکت‌ها به ۴۷۱  رسیده است، در برنامه سند دانش بنیان امنیت غذایی قرار است به هزار شرکت افزایش پیدا کند، ماموریت اصلی سازمان تات استقرار نظام نوآوری کشاورزی و منابع طبیعی است و چشم انداز آن امنیت غذایی شرکت‌های دانش بنیان به صورت پایدار است.

وی با بیان اینکه هدف اصلی سازمان تات حل مشکلات کشاورزی عنوان شده است، یادآور شد: سازمان تات ادعا داشت بهره‌وری عملکردش نسبت به بودجه دریافتی بسیار بالا بود، در حال حاضر ۶۰ میلیون دلار بودجه سازمان تات است در حالی که حدود ۶۰ میلیارد دلار بهره‌وری این سازمان است.

عظیمی راد در پایان خاطرنشان کرد: دستیابی به بیش از ۱۵۰۰ دانش فنی از دیگر دستاوردهای سازمان تات است، حدود ۸۵ فناوری این سازمان قابل تجاری بوده یعنی به سمت تولید پیش می‌رود سازمان تات در تولید ارقام گیاهی رتبه نخست و در حفظ منابع ژنتیکی رتبه ۱۰ جهان را دارد، حدود ۲٫۵ درصد تولیدات کشاورزی جهان متعلق به سازمان تات است و ۱۷ دانشمند جهانی یعنی دو درصد از دانشمندان جهان عضو سازمان تات هستند، ۴۴ درصد کتب تخصصی کشاورزی نیز در تات مستقر است.

گفتنی است در این نشست نمایندگان دغدغه‌ها و چالش های خود را در حوزه کشاورزی مطرح کردند./

پایان پیام

منبع: خانه ملت

نویسنده:

برچسب ها :

ناموجود

همسو با خبر روز

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

logo-samandehi
سایت سید عبدولوحید سجادپور

سایت سید عبدولوحید سجادپور