پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

آزمایش در منزل

در چه شرایطی آزمایش در منزل توصیه می شود؟ بسیاری از افراد به دلیل شرایط خاص خود توانایی مراجعه به آزمایشگاه را ندارند. برای مثال افرادی که به تازگی عمل جراحی انجام داده باشند، بیماران، معلولین، سالمندان، کودکان یا زنان باردار، تحمل و توانایی انتظار در صف آزمایشگاه ها را ندارند. به همین دلیل بهتر

اختصاصی کرونا

کد خبر : 66065
تاریخ انتشار : شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۹

کرونا :

آزمایش در منزل

در چه شرایطی آزمایش در منزل توصیه می شود؟

بسیاری از افراد به دلیل شرایط خاص خود توانایی مراجعه به آزمایشگاه را ندارند. برای مثال افرادی که به تازگی عمل جراحی انجام داده باشند، بیماران، معلولین، سالمندان، کودکان یا زنان باردار، تحمل و توانایی انتظار در صف آزمایشگاه ها را ندارند. به همین دلیل بهتر است از خدمات آزمایش در منزل استفاده کنند.
همچنین محل زندگی برخی افراد فاصله زیادی تا آزمایشگاه دارد و انجام آزمایش در منزل آن ها را از رفت و آمد و گرفتار شدن در ترافیک معاف می دارد.

برخی دیگر از اشخاص نیز برنامه بسیار فشرده ای دارند و زمان کافی برای مراجعه به آزمایشگاه را ندارند.در این شرایط حالت بهینه در استفاده از سرویسی است که مجموعه‌ی هوم ویزیت ارائه می‌دهد: نمونه گیری و آزمایش در منزل در تهران. با یک تماس تلفنی با هوم ویزیت، آزمایشگاه را به خانه بیاورید. آزمایش در منزل در تهران خدمتی نوین از هوم ویزیت است که تسهیلگر مسیر درمان بیماری برای بیماران تهرانی است.

آزمایش در منزل چگونه انجام می شود؟

نمونه گیری در منزل شرایط خاصی ندارد.شما بعد از تماس با هوم ویزیت، با هماهنگی انجام شده. متخصص این سرویس به منزل شما مراجعه کرده و اقدام به گرفتن نمونه از بیمار می کند و نمونه توسط تیم ما به آزمایشگاه فرستاده می شود. پس از انجام آزمایش، درصورتی که مایل باشید جواب آزمایش در اسرع وقت با پیک برای شما ارسال خواهد شد. همچنین می‌توانید نتیجه‌ی آزمایش را به‌صورت اینترنتی نیز مشاهده و دریافت کنید.

آزمایش در منزل

چه آزمایش هایی در منزل انجام می شوند؟

سرویس نمونه گیری در منزل هوم ویزیت طیف وسیعی از آزمایش های عمومی و حتی تخصصی را در بر می گیرد. آزمایش خون، آزمایش هورمون، نمونه گیری ادرار، آزمایش تیرویید، تست بارداری، پاتوبیولوژی، هماتولوژی، تست اعتیاد، نمونه گیری بزاق، آزمایش سیتولوژی، آزمایش ژنتیک و… تعدادی از آزمایش های قابل انجام در منزل می باشند.

آزمایش تیروئید در منزل

آزمایش تیروئید یکی از پرتکرارترین و متداول‌ترین آزمایش‌هایی است که انجام می‌شود.اگر در خود یا اطرافیان تان کاهش یا افزایش ناگهانی وزن، ریزش مو، تغییر در روحیه و انرژی بدن، التهاب در گردن یا احساس سرما و گرمای شدید مشاهده کردید، بهتر است با یک آزمایش تیروئید به دنبال علت آن بگردید. بهتر است عموم افراد هر ۵سال آزمایش تیروئید بدهند و افراد باسابقه ی مشکلات تیروئید تحت نظر پزشک معالج در زمان های کوتاه تری وضعیت تیروئید خود را چک کنند.

گاف عجیب برنامه 90 در خصوص باشگاه نفت و گاز گچساران + فیلم
دنبال کنید

آزمایش چکاپ کامل در منزل

با افزایش سن، نیاز به بررسی دوره ای وضعیت بدن بیشتر احساس می شود. از این رو است که آزمایش چکاپ کامل در منزل بصورت منظم همواره از سوی پزشکان توصیه شده است. بهتر است افراد بالای ۵۰سال و نیز کسانی که سابقه ی بیماری یا شرایط خاص دارند هر سال یک بار و افراد زیر ۵۰ سال هر ۲ الی ۳ سال یکبار چکاپ کامل انجام دهند. چکاپ کامل در منزل، عموما شامل آزمایش های مربوط به چربی خون، شمارش سلول های خونی، قند خون و دیابت، کبد، کلیه و ادرار، عملکرد تیروئید و آزمایش های مربوط به غربالگری سرطان پروستات یا سرطان دهانه رحم می باشد.

 

ناشتایی در آزمایش خون و ادرار

پارامتر تفسیر ناشتایی
CBC شمارش سلول های خونی جهت پی بردن به کم‌خونی، غلظت خون، عفونت و… نیاز به ناشتایی ندارد.
FBS قند خون ناشتا. ناشتایی ۸ تا ۱۰ ساعت قبل از آزمایش
۲hpp قند خون اندازه گیری ۲ ساعت بعد از خوردن اولین لقمه غذا
HbA1C متوسط قند خون سه ماهه ناشتایی ترجیحا ۲ ساعت قبل از آزمایش
ESR/CRP برای تشخیص عفونت های باکتریایی و اختلالات التهابی نیاز به ناشتایی ندارد، اما بعضی از آزمایشگاه ها مدت ۴ تا ۱۲ ساعت ناشتا بودن را توصیه می نمایند. نوشیدن آب مانعی ندارد.
PT/PTT/INR تست‌های انعقادی نیاز به ناشتایی ندارد.
AST,ALT,ALP ارزیابی آنزیم‌های کبدی و مجاری صفراوی نیاز به ناشتایی ندارد، اما برای ALP (الکالاین فسفاتاز) حداقل ۴ ساعت ناشتا باشد.
TSH عملکرد تیروئید نیاز به ناشتایی ندارد.
Cortisol کورتیزول ترجیحا ناشتا باشد. ساعت نمونه گیری تست مهم است در صورتیکه پزشک ساعت خاصی را مشخص نکرده است بهترین ساعت ۸ صبح است.
Urea اوره نیاز به ناشتایی ندارد.
U/A آنالیز ادرار جهت تشخیص بسیاری از اختلال‌ها از جمله عملکرد کلیه‌ها، عفونت ادراری، سنگ کلیه، دفع پروتئین و … نیاز به ناشتایی ندارد. بهتر است نمونه اول صبح اندازه‌گیری شود.
U/C کشت ادرار برای تشخیص قطعی عفونت و انتخاب آنتی‌بیوتیک مناسب نیاز به ناشتایی ندارد.
BUN نیتروژن اوره خون نیاز به ناشتایی ندارد.
CR کراتین نیاز به ناشتایی ندارد.
Uric Acid/UR اسید اوریک ۴ ساعت ناشتایی توصیه می‌شود. از خوردن گوشت زیاد قبل از آزمایش خودداری کند.
LDL,HDL کلسترول و تری‌گلیسرید (چربی خون) باید ۱۲ تا ۱۴ ساعت قبل از آن ناشتا باشد. آخرین وعده غذایی نیز باید سبک باشد البته آب بلامانع است.
CA/Calcium کلسیم نیاز به ناشتایی ندارد.
A1C هموگلوبین نیاز به ناشتایی و محدودیت رژیم غذایی ندارد.
Iron, Serum Fe, Serum Iron, Fe آهن از ۲ روز قبل از مصرف ویتامین ب ۱۲ و مصرف مکمل‌های آهن خودداری کند. ترجیحا حدود ۴ ساعت ناشتایی توصیه می‌شود.
Ferritin فریتین سرم شاخص خوبی برای ذخایر آهن در دسترس بدن ترجیحا ناشتا باشد. بهتر است نمونه گیری در صبح انجام شود.
PSA آزمایش پروستات ترجیحا ناشتا باشد.
Prolactin پرولاکتین ناشتایی ۸ ساعت قبل از آزمایش در طول شب
LH ، FSH، E2 و … آزمایشات هورمونی روز سوم پریودی به این دلیل که آزمایشات در کنار هم تجویز می شود ترجیحا بهتر است ناشتا بودن را رعایت کند. باید حداقل ۲ ساعت و حداکثر ۳ ساعت بعد از بیدار شدن از خواب نمونه گیری انجام شود.
PTH هورمون پاراتیروئید ناشتایی ۱۲ ساعت قبل از آزمایش
HCG آزمایش خون گنادوتروپین جفتی انسان در دوران بارداری ترجیحا ناشتا باشد.
GH آزمایش هورمون رشد ترجیحا ناشتا باشد.
VitD3 ویتامین دی ۳ ترجیحا ناشتا باشد. بهتر است ۲۴ ساعت قبل از انجام آزمایش از خوردن ویتامین D پرهیز شود.
دیداررئیس وکارکنان اداره فرهنگ وارشاداسلامی باامام جمعه شهرستان بهمئی
دنبال کنید

نویسنده:

همسو با خبر روز

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

logo-samandehi