سید حمید حسینی شامگاه پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار کرونا نیوز افزود: این محموله که از نوع چوب بید و بلوط بوده در ۲ دستگاه نیسان و یک دستگاه پراید بارگیری شده بود، که با همکاری نیرو انتظامی این شهرستان شناسایی و پس از بررسی و اطمینان از قاچاق بودن آن توقیف شد.
وی بیان کرد: این محموله در یکی از شهرستان های اطراف بارگیری شده بود و صاحبان آن قصد داشتند که آن را از طریق محورهای مواصلاتی این شهرستان به استان های همجوار منتقل کنند.
حسینی با بیان اینکه بیش از پنج تن محموله چوب بید و بلوط قاچاق در این شهرستان توقیف شد ابراز کرد: در این زمینه سه متخلف شناسایی و سه دستگاه خودرو توقیف شد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری باشت افزود: پرونده ای در این خصوصی برای متخلفان تشکیل و به منظور پیگیری به مراجع قضایی ارسال خواهد شد.
حسینی گفت: منابع طبیعی با همکاری دستگاه قضا در شرایط مختلف می توانند نقش مهمی در حفاظت از عرصه های جنگلی داشته باشند.
وی تصریح کرد: قاچاق چوب به ازای هر کیلوگرم هیزم تر یک میلیون و ۷۰۰ هزار ریال، هیزم خشک یک میلیون و ۵۰۰ هزار ریال و هر کیلوگرم زغال نیز سه میلیون ریال جریمه می شوند.
حسینی گفت: آلودگی هوا، وقوع سیل، رانش زمین، از بین رفتن گیاهان بومی و گونه های ارزشمند و آسیب به محیط زیست بخشی از پیامدهای قاچاق چوب است که باید با فرهنگ سازی و آگاهی بخشی به عموم مردم از گسترش این پدیده جلوگیری کرد.
دادستان باشت در این زمینه گفت: رویکرد دستگاه قضا برخورد قانونی با متخلفان و معترضان اراضی ملی و قاچاق چوب می باشد.
سید علیحسن رجایی مفرد افزود: دستگاه قضائی برای برخورد قاطع با متصرفین و متخلفین اراضی ملی و قاچاق چوب آمادگی کامل دارد.
به گفته کارشناسان گسترده بودن عرصه های جنگلی ، کمبود نیرو و امکانات حفاظتی، در کنار وجود بازار سیاه پر رونق زغال و ضعف فرهنگ سازی از عوامل موثر در گرایش برخی سودجویان به قاچاق چوب است.
سطح مراتع و جنگل های شهرستان باشت ۱۰۶ هزار هکتار است که از این میزان ۷۸ هزار هکتاری جنگل است.
کارده، بن سرخ، بلوط، زالزالک و بادام وحشی از مهم ترین گونه های پوشش گیاهی و جنگلی این شهرستان بشمار می رود.
شهرستان باشت در ۱۱۰ کیلومتری جنوب یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰