چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

کلید توسعه معادن خراسان رضوی در جذب سرمایه و ارتقای دانش معدنکاری است

به گزارش ایرنا، آنان بر این باورند که معادن زیرساخت توسعه صنعت و تولید است و خراسان رضوی از این ثروت خدادادی بهره فراوانی برده اما به علت پاره ای مشکلات هنوز نتوانسته از این ثروت در زمینه رونق اقتصادی بهره گیرد. آن ها خام فروشی مواد معدنی، فرسودگی ماشین آلات، نبود دانش کافی برای

اختصاصی کرونا

کد خبر : 5025
تاریخ انتشار : دوشنبه ۹ تیر ۱۳۹۳ - ۲:۵۶

کرونا :

کلید توسعه معادن خراسان رضوی در جذب سرمایه و ارتقای دانش معدنکاری است

کلید توسعه معادن خراسان رضوی در جذب سرمایه و ارتقای دانش معدنکاری است 3

به گزارش ایرنا، آنان بر این باورند که معادن زیرساخت توسعه صنعت و تولید است و خراسان رضوی از این ثروت خدادادی بهره فراوانی برده اما به علت پاره ای مشکلات هنوز نتوانسته از این ثروت در زمینه رونق اقتصادی بهره گیرد.

آن ها خام فروشی مواد معدنی، فرسودگی ماشین آلات، نبود دانش کافی برای استخراج اصولی مواد معدنی که به تضییع آنها منجر می شود و در نهایت عدم فرهنگ سازی در جامعه برای ارزش گذاری معادن و سوق دادن سرمایه ها به این بخش عمده مشکلات حوزه معدن خراسان رضوی را شامل می شوند.

* 658 معدن فعال در خراسان رضوی وجود دارد

معاون امور معادن و اکتشافات معدنی خراسان رضوی درباره ظرفیت های بخش معدن استان به خبرنگار ایرنا گفت: این استان مثل هر منطقه یا محل دیگر دارای شرایط و ویژگی های خاص زمین شناسی است و شرایط از نظر معدنی بسیار مطلوب است.

ˈپرویز واثقیˈ وضعیت معدنی استان خراسان رضوی را بسیار جالب و خاص دانست و افزود: در قسمت شمالی استان که میزان بارندگی و وضعیت هوایی بهتر است ذخایر معدنی و راهبردی کمتر و در مناطق جنوبی و شرقی استان که دارای وضعیت نامناسب اقلیمی است ذخایر عظیم معدنی نظیر سنگ آهن دارد.

وی گفت: از 66 نوع ماده معدنی کشف شده در کشور 46 مورد در استان خراسان رضوی شناخته شده و برای آن پروانه بهره برداری صادر شده است.

وی بیان کرد: اکنون در استان 658 معدن فعال دارای پروانه بهره برداری و 71معدن متروکه وجود دارد که ذخیره قطعی آن ها نزدیک به سه میلیارد تن و ظرفیت اسمی استخراج آنها 26.4 میلیون تن در سال است.

وی اظهار کرد: تعداد پروانه های صادر شده برای اکتشاف معدن در خراسان رضوی 156 فقره و تعداد گواهی کشف معدن 230 مورد با ذخیره 34 میلیون تن است و حدود 140 مورد مجوز برداشت معدن نیز تاکنون در استان صادر شده است.

نشست کادر پزشکی و مسئولان تیم فوتبال نفت و گاز گچساران برگزار شد
دنبال کنید

وی افزود: برخی از معادن استان خراسان رضوی منحصر به فرد یا حداقل در کشور مشهور هستند که از جمله آن ها معدن سنگ آهن سنگان با ذخیره قطعی 700 میلیون تن، معادن کائولین گناباد، سنگ های تزئینی بجستان و فیروزه نیشابور است.

معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: قریب هشت هزار نفر به طور مستقیم در معادن خراسان رضوی فعالیت دارند اما شمار افرادی که به طور غیرمستقیم در معادن استان فعالیت می کنند دو برابر این تعداد است.

واثقی افزود: پارسال 49 معدن جدید با 43 میلیون و 600 هزار تن ذخیره و 196 میلیارد ریال سرمایه گذاری بخش خصوصی در خراسان رضوی به بهره برداری رسید.

وی درباره رویکرد این سازمان درباره معادن متروکه استان گفت: روش به کاررفته درباره معادن متروکه، تهیه شناسنامه معدن و اعلام واگذاری آن از طریق رسانه می باشد و در این راستا اعلام چهار مورد مزایده درباره معادن در سال جاری در دستور کار قرار گرفته که می توان طبق قانون به سرمایه گذاران واگذار کرد.

وی خام فروشی را یکی از مشکلات حوزه معادن خراسان رضوی عنوان و بیان کرد: همه مواد معدنی استان به جز سنگ آهن که دانش فنی و ماشین آلات فرآوری آن هنوز به طور کامل تهیه نشده و خام به خارج از منطقه صادر می شود، در داخل استان فرآوری و به صنایع معدنی تبدیل می شود.

او بیان کرد: اکنون طرح های بهره برداری و فرآوری سنگ آهن با سرمایه گذاری بخش دولتی در سنگان خواف در حال اجراست.

*معادن خراسان رضوی مسیر رسیدن به توسعه پایدار هستند

یک کارشناس حوزه معدن در خراسان رضوی گفت: معدن و صنایع معدنی مسیر رسیدن به توسعه پایدار هستند و برای توسعه به فناوری، انرژی ارزان، نیروی متخصص و سرمایه نیاز است.

فرمان آیت‌الله خمینی مبنی بر تشکیل بنیاد شهید انقلاب اسلامی
دنبال کنید

ˈسوسن شاهندهˈ افزود: خراسان رضوی جزو استان های دارای ظرفیت بسیار معدنی است اما معادن استان اغلب در مناطق دوردست واقع شده اند و از سوی دیگر کار اکتشاف پرهزینه، پرریسک و سرمایه بر است.

وی بیان کرد: ذخایر معدنی ناشناخته ای نیز در این استان وجود دارد که با سرمایه گذاری مناسب می توان نسبت به شناسایی، اکتشاف، استخراج و فرآوری آن ها اقدام کرد.

وی اظهار کرد: ارزش معدن با ارزش نفت برابری می کند و جزو تحریم های بین المللی نیز قرار ندارد اما به علت عدم فرهنگ سازی در این زمینه، سرمایه داران در این بخش سرمایه گذاری نکرده و ترجیح می دهند سرمایه خود را در بانک ها سپرده گذاری کنند.

وی گفت: بخش معدن از هزینه و ریسک بسیار برخوردار است و در مرحله اکتشاف و بهره برداری نیازمند سرمایه گذاری بسیار است اما به رغم طولانی بودن مدت بازگشت سرمایه، مزایای بسیاری در پی دارد و علاوه بر اینکه به اقتصاد و اشتغال کمک می کند سرمایه اولیه را چند برابر می سازد که سود آن به مراتب از بهره های بانکی بیشتر است.

وی بیان کرد: از سوی دیگر روستائیان در مسیر استخراج و بهره برداری از معادن مشکلات بسیار برای بهره برداران ایجاد می کنند در حالی که نمی دانند معدن جزو انفال است و سود بهره برداری از آن شامل حال همه مردم می شود که نمونه این مورد را در روستاهای شهرستان چناران در خراسان رضوی به عینه می توان مشاهده کرد.

شاهنده گفت: رونق یک معدن در روستا موجب اشتغالزایی برای روستاییان و رونق روستا می شود زیرا سرمایه گذاری در ب

نویسنده:

همسو با خبر روز

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

logo-samandehi