پیشنهاد تشکیل وزارت خانواده در دولت و تأکید بر لزوم شکلگیری کمیسیون دائمی خانواده در مجلس
در پنل “الزامات خانواده پایدار در جوامع امروزی” که در جریان “اجلاس بینالمللی خانواده، آینده، پیوندهای پایدار” در سالن همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزار شد، پیشنهاد تشکیل وزارت خانواده در دولت برای تحقق اصل دهم قانون اساسی و تأکید بر لزوم شکلگیری کمیسیون دائمی خانواده در مجلس طرح شد.
کرونا :


به گزارش خبرنگار کرونا به نقل از خانه ملت، در جریان برگزاری پنل “الزامات خانواده پایدار در جوامع امروزی” در “اجلاس بینالمللی خانواده، آینده، پیوندهای پایدار” که پیش از ظهر امروز (چهارشنبه ۲۸ آذر ماه) در سالن همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزار شد، حجت الاسلام والمسلمین مهدی هادی، رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه و مدیر این پنل در سخنانی عنوان کرد: مطابق اصل دهم قانون اساسی، از آنجایی که خانواده واحد بنیادی جامعه اسلامی است، باید همه قوانین، مقررات و برنامهها در جهت تسهیل تشکیل خانواده، پاسداری از قداست آن و استواری روابط خانواده بر پایه حقوق و اخلاق اسلامی باشد.
در دادهها مربوط به خانواده و پایداری آن خلاء احساس میشود
رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه با اشاره به اینکه درخصوص خانواده تاکنون بحثهای زیادی انجام و قوانین و مقررات زیادی در کشور تصویب شده است، اضافه کرد: آنچه در این پنل به بحث گذاشته میشود، موضوع پایداری خانواده است که به نظر میرسد احاطه چندانی به آن نداریم. درخصوص خانواده پایدار و اینکه این رابطه به چه صورت باید پایدار باشد، الزاماتی وجود دارد که سعی داریم در پایان این پنل به یک الگو برای آن برسیم.
حجت الاسلام والمسلمین هادی با اشاره به اینکه اطلاعات ما در کشور در خصوص خانواده شاید یک رصد سرشماری باشد که تعداد خانوادهها را مشخص میکند، تصریح کرد: باید یک نهاد یا مرکز باشد که بتواند دادههای مطمئن یا قابل اتکا به ما بدهد و ما را به سمت دانشمحوری در خصوص خانواده پیش ببرد. باید به این فکر باشیم که یک نهاد درباره رصد پایش آسیبهایی که در حوزه خانواده وجود دارد، ایجاد کنیم و امیدواریم این اجلاس اولین گام برای پر کردن این خلأ باشد.
پیشنهاد تشکیل وزارت خانواده برای تحقق اصل دهم قانون اساسی
غلامعلی افروز، رئیس اندیشکده خانواده مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و عضو هیئت رئیسه پنل “الزامات خانواده پایدار در جوامع امروز” در سخنانی ضمن تاکید بر این اصل که “همه را باید در خانواده ببینیم و همه را برای خانواده بخواهیم”، عنوان کرد: کودک، نوجوان، جوان، سالمند، زن و مرد؛ همه باید در خانواده باشند و همه کشور؛ مجلس، قانون، قوه قضا و دولت را باید برای خانواده بخواهیم؛ چراکه لازمه استحکام خانواده این است که همه اندیشهها خانوادهمحور، همه قوانین مجلس، احکام قوه قضائیه و مقررات و آئیننامههای نامههای دولت برای خانواده باشد.
رئیس اندیشکده خانواده مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، با تاکید بر اینکه همه قوانین و مقررات باید یک پیوست خانوادهمحور داشته باشد، اضافه کرد: اگر کار همه وزارتخانههای ما برای خانواده و تمامی برنامهها خانوادهمحور شد، مهم است. اصل دهم قانون اساسی بر این تأکید دارد که باید برنامههای ملی ما خانوادهمحور باشد و برای اینکه این موضوع محقق شود، باید کارشناسان، مسئولان وزارتخانههای مختلف و نمایندگان مجلس ما باور داشته باشند که خانواده اصل است.
افروز با تاکید بر اینکه هیچ نهادی در کشور همعرض خانواده نیست، ادامه داد: اینکه در کتابها مینویسند خانواده یکی از نهادهای مهم اجتماعی است، جفا به خانواده است؛ زیرا خانواده تنها نهاد فطری، طبیعی، بیبدیل و جاودانه بشر است که خداوند آفرینش را بر پایه آن و بر پایه زوجیت قرار داده است.
وی با بیان اینکه خانواده آموزشگاه و دانشگاه پرورش فرزند و کانون آرامش است، افزود: خانواده نهادآفرین است و همه نهادها برای رشد و تأمین نیازها و تحکیم خانواده ایجاد میشود؛ بنابراین همه نهادهای اجتماعی برای حسن تامین و تحکیم نظام خانواده به وجود آمده است.
رئیس اندیشکده خانواده مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، ضمن تشکر از روسای سه قوه برای توجه به اصل خانوادهمحوری در قوانین، احکام و آئیننامههای ملی، عنوان کرد: برای محقق شدن اصل دهم قانون اساسی، تشکیل وزارتخانه خانواده بسیار مهم است؛ چرا که ستادها و نهادهای مختلف در این موضوع خیلی پاسخگو نیست و برای تحکیم بنیاد خانواده و نظارت بر تحقق خانوادهمحوری قوانین و مقررات کشور، نیاز به یک مرکز واحد است که هزینه چندانی هم برای مجلس و دولت نخواهد داشت.
لزوم شکلگیری کمیسیون دائمی خانواده در مجلس ایران
فاطمه محمدبیگی، رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی، دیگر عضو هیات رئیسه این پنل هم در سخنانی با بیان اینکه در قوانین متعددی نقش زنان در خانواده را به صورت ویژه دیدهایم گفت: نگاه بنده در این پنل از لحاظ تدوین، سیاست گذاری بستههای قانونی و اجرایی سازی سیاستهای کلی است در برنامه هفتم توسعه به جایگاه زنان و جمعیت طی مواد ۷۹ ۸۰ و ۸۱ توجه شده است.
نماینده مردم در مجلس دوازدهم با بیان اینکه این اجلاس امروز با همکاری دولت و مجلس شکل گرفته است، افزود: از وزارت امور خارجه می خواهیم به صورت جدی زن ایرانی و مسلمان را از دریچه بین المللی در جوامع بین المللی معرفی کند.
رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس دوازدهم با اشاره به ماده ۷۹ قانون برنامه هفتم توسعه در خصوص موضوعات زن و خانواده، تاکید کرد: در قانون برنامه هفتم توسعه تکالیفی برای دولت طی ۵ سال آینده در خصوص رشد جمعیت و تحکیم بنیان خانواده در نظر گرفته شده است که در آن موضوعاتی همچون افزایش ۲۵ درصدی الگوی همسرگزینی، تعجیل در ازدواج زود هنگام آسان و پایدار، افزایش ۲۵ درصدی اشتغال زنان، افزایش ۵ درصدی ازدواج و کاهش ۵ درصدی طلاق، افزایش شتاب دهندههای کشور، افزایش جمعیت از طریق شرکتهای دانش بنیان و خانههای خلاق در حوزه زن و خانواده، کاهش ۳۰ درصدی سقط جنین و … آیا چنین سنجههایی تاکنون محقق شدهاند؟ آیا قوای سه گانه آمادگی اجرای چنین برنامههایی را دارد؟
نائب رئیس اول کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت نقش موثری در اجرای برنامه هفتم توسعه در خصوص تقویت بنیان خانواده دارد، اظهار داشت: باید دستورالعمل جامعی برای تدوین برنامه هفتم توسعه از طرف دولت ارائه شود تا پایان سال زمان اندکی باقی مانده است، متاسفانه در خصوص اجرایی شدن اهداف برنامه توسعه به کندی حرکت کردهایم و نیازمند یک حرکت جهادی هستیم.
نماینده مردم در مجلس دوازدهم با اشاره به صحبتهای رهبر انقلاب، اظهار داشت: معظم له دین مرتبه در سخنرانیهای خود یادآور شدهاند که “مجلس راس امور” است متاسفانه ما در مجلس کمیسیون دائمی خانواده نداریم، آیا اینگونه میتوانیم مبادرت به تشکیل وزارت خانواده کنیم؟ نظارت بر حسن اجرای وظایف وزارت خانواده بر عهده کدام کمیسیون خواهد بود؟ مطالبه جدی ما تشکیل کمیسیون دائمی خانواده در مجلس در مرحله اول است.
محمدبیگی در با اشاره به تلاشهای کمیسیون فرهنگی در خصوص احیاء و تدوین قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، گفت: این کمیسیون تخصصی در حوزه ورزش، جوانان، فرهنگ، هنر و سایر موضوعات مطروحه وظایف سنگینی را به دوش دارد که هر کدام از این مسائل یک کمیسیون نیاز دارد، طبق فرمایش مقام معظم رهبری که فرمودند؛ در تمام برنامهریزیها خانواده باید مبنا،پایه و اساس باشد، قاعدتاً نیازمند تشکیل این کمیسیون هستیم.
این نماینده مردم در مجلس، ادامه داد: برای اینکه بتوانیم در حوزه سیاست گذاری خانواده را به جایگاه مطلوبی برسانیم نیازمند تعیین شاخص های سنجش وضعیت زنان و خانواده، تهیه اطلس زنانه و خانواده و همچنین آینده پژوهی در این حوزه هستیم.
محمدبیگی در ادامه با انتقاد از مدگرایی و فرهنگ غربی در جامعه به جای نهاد اصلی خانواده، یادآور شد: موضوع زنان و خانواده باید به یک موج منسجم ، تولید محتواهای دقیق در حوزه رصد وضعیت شود، متاسفانه طلاق در جامعه طی ۴ دهه ۸ برابر شده است و جنبشهای فراجنسیتی و تراجنسیتی و خانوارها به جای خانواده در حال شکلگیری و رشد هستند، پایه خانوادهها در حال تضعیف شدن است، تکریم مقام مادری و همسری جای خود را به الگوهای جنسیت گرایانه تغییر شکل داده است، ما باید ببینیم در حال حاضر برای رسیدن به چه نقطهای تلاش میکنیم و مبدا و مقصد را بشناسیم، تا برنامهریزی مطلوبی داشته باشیم.
رئیس فراکسیون زنان و خانواده تاکید کرد: ما باید ابعاد گفتمان انقلاب اسلامی را در حوزه زنان و خانواده روشن کنیم تا مطالبهگری صحیح این حوزه در جاهای مختلف مشخص شود، آیا ۱۴ نماینده زن از یک مجلس ۲۹۰ نفری برای بررسی موضوعات و خانواده کفایت میکند؟ آیا حضور کمرنگ زنان در عرصههای مدیریتی و تصمیم سازیهای کلان و سیاستگذاری، جایی برای سیاست گذاری حوزه زنان از منظر مختلف مورد نیاز حوزه زن و خانواده دیده شده است؟ متاسفانه ما در این زمینه ضعیف عمل کردهایم.
محمدبیگی خاطرنشان کرد: متاسفانه شرایط فعلی نمیتواند قوام و دوام خانواده را به شکل جامع متصور باشد و ما را به سرمنزل مقصود نخواهد رساند، از آنجایی که مقام معظم رهبری را به عنوان پرچمدار حمایت از خانواده میدانیم و از آنجایی که در سران قوا آقای دکتر قالیباف، دکتر پزشکیان و آقای اژهای به حوزه زنان و حمایت از خانواده اهمیت قائل هستند، امیدواریم شاهد حضور گسترده خانواده و خانواده محوری در تمامی ارکان، برنامهها، راهبردها، قوانین و سیاستها باشیم./
پایان پیام
منبع: خانه ملت
نویسنده:
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰