کرونا – قاسم خشتزر- زمستان سال ۱۳۹۶ وقتی باران سیل آسا پس از چندین سال خشکسالی باریدن گرفت خواب از چشمان اهالی خیابان ساحلی بلوار رجا ربود و کافی بود تا با ادامه چند ساعته سیل اهالی این خیابان و خانه و کاشانه خود را روی سیل میدیدند و آنجا بود که بنای سست خیابان و خاک دستریزی که در این منطقه از شهر دپو شده بود حکایت از بی تدبیری متولیان امر میداد.
اینکه چرا در بستر رود بشار این چالش مهم در نظر گرفته نشده بود و دهها سوال دیگر هیچگاه حاشیه امنی برای ساکنان خیابان ساحلی بلوار رجا ایجاد نخواهد کرد.
رود بشار خواب از چشم اهالی ساحلی بلوار رجا ربوده است
به هر روی پس از این بحران بود که شرکت آب منطقه ای وارد عمل شد برای ایمنسازی این خیابان طرح احداث سیل بند را استارت زد و تا اجرای آن و واگذاری به پیمانگار حدود یک سال به طول انجامید و پس از آن نیز تنها با احداث ناقص این پروژه عملا خاک سست و پرتگاهی سست تر هنوز به برجای خود باقی است و با کمترین بارش دلهره اهالی این خیابان را فرا می گیرد.
پس از این موضوع و پیگیری ساکنان، شرکت آب منطقه ای اعلام کرد که ادامه پروژه و ایمنسازی به شهرداری واگذار کرده و شهرداری مدعی است کماکان مراحل واگذاری پروژه کامل نشده است و در این بین پیگیریهای اهالی خیابان ساحلی منتج به نتیجه نشده و بین وعدههای مسئولان بلاتکلیف ماندهاند.
سینا رشیدی از ساکنان این خیابان در گفتگو با خبرنگار فارس عنوان کرد: در اثر وقوع سیل از خیابان ۱۶ متری ساحلی بلوار رجا تنها سه متر باقی مانده است.
رشیدی میگوید: ساکنین خیابان ساحلی رجاء بیش از ۵ سال است که از حقوق اولیه شهری محروم بوده و حتی امکان استفاده از پارکینگ خانههای خود را نداشته و خودروهای خود را در خیابانهای اطراف پارک میکنند.
گوشهای از وضعیت منازل مسکونی ساحلی بلوار رجا
این شهرند یاسوجی افزود: امکان سقوط اهالی، خردسالان، سالمندان، عابرین پیاده و یا خودرو به دره و مسیل رودخانه بسیار محتمل است و به رغم پیگیریهای متعدد تا کنون جوابی دریافت نکردهایم.
وی خواستار اتخاذ تدابیر عملیاتی و تعیین تکلیف پروژه ایمنسازی خیایان ساحلی از سوی متولیان امر شد و گفت: متاسفانه به دلیل ناامنی موجود در این خیابان نه خریدار و نه مستاجر به هیچ وجه برای خانههای این محله حتی با نصف قیمت پیدا نمی شود.
در همین خصوص به سراغ دکتر آرش مصلح مدیرعامل آب منطقهای استان کهگیلویه و بویراحمد رفتیم که دستگاه زیر مجموعه او پیش از این اقداماتی در این نقطه از شهر انجام داده بود.
وی به خبرنگار ما میگوید شاید کسی نداند که ما در آنجا چه کاری انجام دادهایم در آن جا تا ۷ متر زیر بستر کار کردهایم و تعهد ما تمام شده است.
فرسایش خطرآفرین خاک در مرز خیابان ساحلی محله رجایی
وی با بیان این که به هر دلیل شهرداری نتوانسته آنجا کاری انجام دهد و اکنون مابقی کار وظیفه آنهاست، گفت: با این وجود من و زیر مجموعه در آب منطقهای آمادگی داریم در صورت حذف کد شهرداری سرنوشت این پروژه را به ما محول کنند.
مدیرعامل آب منطقهای استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: مکاتباتی را هم انجام دادهایم به سازمان بازرسی هم گفتهایم نامه به استاندار و معاون عمرانی هم زدهایم که ما حاضریم به جای شهرداری آنجا کار انجام دهیم زیرا مدیری هستم که اگر کاری را در جایی انجام دادم باید صفر تا صد آن شکل بگیرد و مردم رضایت داشته باشند هر چند که وظیفه ما نیست.
مدیرعامل آب منطقهای استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: کافی است که این موضوع را به ما ابلاغ کنند و پاسخ نامههای ما را بدهند و در کارگروه زیربنایی اعلام شود آن وقت ادامه کار را آب منطقهای انجام میدهد و البته یک نسخه را هم به سازمان برنامه و بودجه بدهند تا اعتبار را به جای شهرداری به ما داده و ظرف ۲۵ روز کار را به سرانجام برسانیم.
وی با بیان اینکه خوشبختانه فونداسیون آن انجام شده است و باید دیوارها بالا بیاید و پشت آن خاکریزی شود گفت: راهکار این است که من و دکتر آشنا شهردار به همراه دکتر روستا معاون عمرانی با همدیگر بنشینیم و این کار را به سرانجام برسانیم.
مدیر آب منطقهای استان با تاکید دوباره بر اینکه در این پروژه وظیفه قانونی بر عهده ما گذاشته نشده است و فقط برای خارج کردن مردم از این وضعیت پای کار خواهیم آمد گفت: محض اطلاع شما پیمانکار ما در آنجا ۵ میلیارد تومان طلب دارد.
پایان پیام/
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰