کرونا ، قوچان – مجید جعفری مقدم؛ توجه به مسئله محیطزیست و فضای سبز و انجام اقدامات و فعالیتهایی در این راستا علاوه بر زیبایی در سیما و منظر شهری میتواند گام مؤثری در بهبود وضعیت محیطزیست و ارتقای سطح کیفی زندگی شهرنشینی باشد.
وجود فضای سبز در هر منطقهای علاوه برجذب گازهای سمی ازجمله دیاکسید کربن و تولید اکسیژن که یکی از اساسیترین نیازهای حیات انسان است به دلیل ماهیت زندگی شهری که آمیخته با آلودگی صوتی و آلودگی هوا شده است و موجب بروز و پیدایش انواع بیماریهای جسمی و روحی میشود میتواند برای افزایش آرامش و کاهش استرس و پیشگیری بسیاری از بیماریها مؤثر باشد.
چندی پیش شهرداری قوچان عملیات عمرانی ساخت یک میدان جدید در بلوار جانبازان این شهر را آغاز کرد تا به قولی سبب کاهش بار ترافیکی موجود در سطح شهر و راحتی در عبور و مرور شود اما ساخت این میدان جدید سبب شد تا فضای سبز زیبایی که در این بلوار وجود داشت با از بین رفتن درختان آن، نیست شده و دوباره شاهد از بین رفتن حیات سبز یکی از مناطق شهری قوچان باشیم.
از بین رفتن فضای سبز در شهر قوچان مسبوق به سابقه بوده و متأسفانه هیچکس تاکنون مقابل این تعرض به طبیعت و از بین رفتن پوشش گیاهی ایستادگی نکرده است؛ از نابودی درختان حاشیه بلوار امام رضا علیهالسلام این شهر توسط شهردار اسبق قوچان گرفته تا نابودی درختان زیبا و فضای سبز خیابان عطار به بهانه تعریض تنها گوشهای از نابودی فضای سبز شهری به شمار میآید.
زمانی حدفاصل میدان آزادی تا میدان ورزش این شهر فضای سبز زیبایی وجود داشت که چشمهای هر مترددی را خیره آن فضا میکرد و اکثر خانوادههای قوچانی و حتی مسافران میتوانستند دقایقی از روز را در آن محیط بهدوراز آلودگی شهری در فضایی پاک سپری کنند اما یک شهردار غیربومی در آن سالها به بهانه ایست و ماندگاری مسافران و زائران، آن فضا را با خاک یکسان کرد و امروز باگذشت سالهای زیاد نه خبری از محلی برای ایست مسافر است و نه فضای سبز از بین رفته احیاشده است!
شهرداری قوچان در اصلاح هندسی میتواند احیای فضای سبز را مد نظر قرار دهد
سخنگوی شورای اسلامی شهر قوچان در گفتوگو با خبرنگار فارس در قوچان با اشاره به سرانه فضای سبز این شهر بر اساس آمار ثبتشده و مستند در استانداری خراسان رضوی گفت: فضای سبز معابر قوچان ۳۵.۸ هکتار، میدانها ۸.۷ هکتار و پارکها هم با افزودن ۷۲ هکتار پارک نشاط قوچان به ۹۲.۵ هکتار میرسد.
سیده عفت موسوی نژاد با تأکید بر اینکه سرانه فضای سبز قوچان با احتساب پارک نشاط که در محدوده طرح جامع شهری قرار میگیرد به ۱۳.۱ مترمربع میرسد، تصریح کرد: در طول دو سال گذشته با توجه به مشکل کمآبی و مسائل و مشکلاتی که در بهار به وجود آمد اقداماتی برای حفظ فضای سبز انجام شد بهطوریکه در قسمتهایی از شهر به دلیل خرابی جداول، آب در مسیر آسفالت جاری میشد که اصلاح هندسی صورت گرفت.
وی ادامه داد: در برخی نقاط نیز همچون میدان آزادی به سمت میدان ورزش، برای حفظ چمن و افزایش ماندگاری آن، باغچههایی ایجادشده است تا علاوه بر صرفهجویی، فضای سبز زیبایی نیز فراهم شود.
سخنگوی شورای اسلامی شهر قوچان با اشاره به مسئله قطع درختان بلوار جانباز این شهر برای ساخت یک میدان جدید، بیان کرد: بهمنظور تسهیل در عبور و مرور و با تصویب شورای ترافیک این میدان در حال ایجاد است و هیچ درختی نیز قطع نشده بلکه بهدرستی درختان از خاک بیرون کشیده و در جای دیگری کاشت شده است.
وی تأکید کرد: مسئله توجه به فضای سبز شهری مورد تأکید و توجه مردم و سیستم دولتی بوده و بر اساس بخشنامهای در سال جدید یک قاضی در کمیسیون فضای سبز شورای شهر برای موضوعات مربوطه مستقر است.
موسوی نژاد با یادآوری این موضوع که ساخت این میدان جدید در بلوار جانباز موجب کاهش بار ترافیکی خواهد شد، افزود: افراد متخصصی در شورای ترافیک قوچان برای تسهیل این اصلاح هندسی را به همراه روت بال و حتی ایجاد مسیر دوچرخهسواری مصوب کردهاند.
وی بابیان اینکه باید شهرداری در اصلاح هندسی مناطق بهگونهای برنامهریزی کند که در همین منطقه فضای سبز جبران شود، گفت: نمیشود به خاطر وجود پل عطاران این میدان ساخته نمیشود و یک الزام برای کاهش بار ترافیکی با توجه به صحبتهای تخصصی انجامشده در شورای ترافیک بوده است.
زمانی بلوار آقا نجفی قوچانی هم دارای درختانی زیبا و تنومند بود اما ساخت میدانی در تقاطع فرهنگیان یک و مسیر ورودی به سمت مسکن مهر موجب از بین رفتن درختان موجود در این بلوار شد و دیگر هیچ زمانی آن فضای سبز از بین رفته احیا و بازسازی نشد.
امروز در آلودهترین شهرهای خراسان رضوی هم ساخت یک میدان، بلوار، تعریض خیابان و… منجر به نیست و نابود شدن فضای سبز نمیشود و اولویت پس از تغییر و تحولات عمرانی در حوزه شهری اجرا و احیای دوباره فضای سبز در آن محلها است.
تجربه سالهای گذشته در قوچان این را نشان میدهد که به بهانه تعریض خیابان، اصلاح هندسی، ایجاد میدان و… درختان از خاک بیرون کشیده میشوند اما پس از اجرای پروژه هیچ فضای سبزی برگردانده نمیشود پس باید دید میتوان به متولیان امر اعتماد کرد و در این ماجرای جدید دوباره درختان و فضای سبز از بین رفته ایجاد میشود یا منتظر همان فراموشیها و نیست و نابود شدن فضای سبز بود.
پایان پیام/ ۷۰۰۴۳
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰