به گزارش کرونا از تهران، در آستانه هفته نیروی انتظامی سردار کیومرث عزیزی فرمانده انتظامی غرب استان تهران به همراه جمعی از کادر نیروی انتظامی از کرونا بازدید کرد و طی نشستی با خبرنگاران به سوالات آنها پاسخ داد.
بخش اول این گفتوگو را که در مورد نیروی انتظامی و رسانه، آمار مراجعات مردمی به پلیس و میزان پیگیری آنها، جرم پیشتاز در غرب استان تهران، ساماندهی معتادان متجاهر، عملکرد پلیس در مبارزه با مواد مخدر و غیره است، در اینجا بخوانید.
کار فرهنگی حتی برای اوباش
فارس: مدتی است اخبار بسیاری از دستگیری اراذل و اوباش توسط پلیس غرب استان تهران منتشر میشود؛ سوال پیش میآید مگر تعداد این سری هنجارشکنان چه قدر است که تمامی ندارند؟ ضمناً اگر آماری از مقابله با اینگونه هنجارشکنیها در دسترس دارید ارائه کنید.
سردار عزیزی: در بحث اراذل و اوباش سطحدار کنترل و نظارت بسیار خوبی از پلیس را شاهد هستیم و اکنون تقریبا اراذل و اوباشی سطحدار تحرک خاصی را به علت اشراف پلیس بر آنها ندارند؛ باید توجه داشت که همه هنجارشکنان نوپدید را نمیشود ذیل اراذل و اوباش سازماندهی کرد چراکه اراذل و اوباش تعریف خاص خود را دارد و کسی را جز اراذل و اوباش دستهبندی میکند که مثلا جرمی را مرتکب شده، نوچهپروری داشته، آزار و ایضا داشته و عربدهکشی کرده باشد؛ گاهی مردم با هدف گزارش آزار و اذیت اراذل و اوباش به ما مراجعه میکنند که وقتی موضوع را بررسی میکنیم میبینیم در قالب ایجاد مزاحمتی است که هر شخصی میتواند مرتکب آن شود.
باید روی اراذل و اوباش هم کار فرهنگی انجام دهیم و به آنهایی که سربهراه و سربهزیر شدهاند و میخواهند زندگی خوب و سالم و آبرومندی داشته باشند کمک کنیم
لذا نام همه این افراد را نمیتوانیم اراذل بگذاریم. نظر شخصی بنده است که حتی باید روی اراذل و اوباش هم کار فرهنگی انجام دهیم؛ چرا باید افرادی که مثلا هفت سال است مرتکب هیچگونه تخلفی نشدهاند عنوان اراذل و اوباش رویشان باشد؟ من معتقدم باید با این افراد جلسه بگذاریم و کار فرهنگی انجام دهیم و از پتانسیل و توانمندی آنها استفاده کنیم و به آنهایی که سربهراه و سربهزیر شدهاند و میخواهند زندگی خوب و سالم و آبرومندی داشته باشند کمک کنیم که یکی از جاهایی که میتواند به این سری افراد کمک کند رسانه است؛ رسانه میتواند هم این افراد را رصد کند و هم نسبت به عملکرد نیروی انتظامی و سایر ارگانها نظارت و مطالبهگری داشته باشد.
در نهایت ما نباید اسم خاصی را روی طیف خاصی بگذاریم و این مهر تا پایان عمر بر پیشانی آن افراد باشد ولی در خصوص نوپدیدها هم افرادی که شرارت دارند و پروندهدار میشوند سریعا سطح آنها در حوزه رذالت و شرارت تعیین میشود که بعضی را کلانتریها و برخیها را پلیس امنیت ما نسبت به سطح فعالیتشان کنترل میکند. ما نسبت به سال قبل ۱۶۷ درصد افزایش دستگیری اراذل و اوباش را به ثبت رساندهایم که میزان دستگیری ما نسبت به سال گذشته درصد بسیاری افزایش یافته است و شاید اگر تحرک آنها نسبت به گذشته کمتر است به دلیل اجرای طرحهای مختلف است و چون برای آنها هزینه ایجاد میشود سعی میکنند از انجام تخلف خودداری کنند.
من معتقدم باید قوانین را به گونهای متناسب کنیم که جرم هزینه داشته باشد؛ ما در این حوزه نیازمندیم که اختیارات پلیس و قضات و هزینه ارتکاب جرم افزایش پیدا کند.
افزایش تصادفات، کاهش فوتیها
فارس: با توجه به برخی شاخصهها اعم از تراکم بالای جمعیتی، تعداد خودروی مضاف بر ظرفیت خیابانها، کیفیت خودروها و غیره وضعیت میزان تصادفات غرب استان تهران را تشریح کنید.
سردار عزیزی: در حوزه تصادفات خسارتیها ۱۹ هزار و ۲۳۹ مورد تصادف خسارتی در غرب تهران ثبت شده است که بر این اساس نسبت به سال گذشته با ۱۱ درصد افزایش تصادف خسارتی روبهرو هستیم؛ همچنین ۵۴۵۹ مورد تصادف جرحی اتفاق افتاده است که این آمار نیز نسبت به سال گذشته ۸ درصد افزایش پیدا کرده است. البته خوشبختانه در حوزه تصادفات فوتی ما با کاهش ۲۷ درصدی تصادفات فوتی مواجه هستیم که بخشی از این موضوع مربوط به رعایت کاربر ترافیکی و بخشی هم بهطور ویژه به عملکرد پلیس مربوط میشود که با کنترل و نظارت شدت تصادف را کاهش داده است.
گفتنی است در حوزه راهور تاکنون ۳۴ هزار و ۵۷ فقره پلاک جدید برای خودروها صادر شده است و آمار صدور گواهینامه نیز ۱۱۳ هزار و ۴۸۳ جلد ثبت شده است که بر این اساس نسبت به سال گذشته ۲۰۰ درصد افزایش صدور رقم خورده است.
افزایش پلمب فروشگاههای متخلف، ۶۱ درصد
فارس: پلیس در نظارت و برخورد با صنوف متخلف هم وظیفهای دارد؟
سردار عزیزی: بله و در این خصوص اقدامات مثبتی انجام شده است. در بحث بازید از صنوف، امسال ۴۰ هزار و ۵۰۹ مورد بازید انجام شده است که نسبت به سال گذشته ۵۷ درصد افزایش بازدید رقم خورده است؛ همچنین ۱۰۱ درصد افزایش اخطار پلمب و ۶۱ درصد افزایش پلمب مغازه متخلف به دلایلی اعم از گرانفروشی و عرضه خارج شبکه و غیره با همکاری اداره صمت و تعزیرات در کارنامه نیروی انتظامی به ثبت رسیده است.
فارس: پلیس در مقابله با جریانات تروریستی نقشآفرینی دارد؟
سردار عزیزی: پلیس به صورت عمومی یکی از ارکان تاثیرگذار در تامین امنیت در کشور است و این وظیفه از مرز تا مرکز در لایههایی مختلف با اقدامات پیشگیرانه و مقابلهای انجام میشود. البته در خصوص حوزههای تروریستی و شرارت گروهکهای خارج از کشور نسبت به داخل وظایف اصلی بر عهده برادران وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران است که وظایف خود را به خوبی هم انجام میدهند و اقدامات پیشگیرانه و مقابلهای خوبی دارند؛ هرچند ما هم بهعنوان بخشی از نیروهای مسلح در برخی از ماموریتها در کنار این دوستان هستیم.
پلیس یکی از ارکان تاثیرگذار در تامین امنیت در کشور است و این وظیفه از مرز تا مرکز در لایههایی مختلف با اقدامات پیشگیرانه و مقابلهای انجام میشود
پلیس توانمندیهای خوبی را در خصوص مبارزه با اقدامات تروریستی و شرارتهای افراد شرور مسلح دارد که از جمله آنها میتوان به یگان آموزشدیده نوپو اشاره کرد. همچنین بر اساس سیاستهای شورای هماهنگی اطلاعات در کشور به صورت هفتگی جلسات مستمری برگزار شده و اخبار و اطلاعات سازمانها از جمله فراجا، واجا، ارتش، سپاه به اشتراک گذاشته میشود، سپس تفکیک وظایف در حوزه پیشگیری و کشف و مقابله برای انجام عملیات بهموقع، انجام میشود.
تسهیل سفر اربعین با ۳ شیفت کار
فارس: امسال در رابطه با تسهیل عزیمت مردم برای انجام پیادهروی اربعین حسنی اقدامات خوبی توسط دستگاههای مختلف انجام شد؛ عملکرد نیروی انتظامی غرب استان تهران را در این خصوص چگونه ارزیابی میکنید؟
سردار عزیزی: امسال در بازه اربعین همکاران ما به صورت سه شیفته به مردم خدمت کردند که این اقدام منتج به برکات بسیاری شد؛ امسال فراجا در خصوص اربعین نهایت تلاش خود را به کار گرفت تا هرکسی تمایل به شرکت در پیاده روی دارد به راحتی عازم شود که از جمله این اقدامات میتوان به امکان تمدید گذرنامههای تاریخ گذشته و یک هشتم شدن قیمت گذرنامه اشاره کرد. گفتنی است امسال ۶۳ هزار و ۵۷۵ مورد گذرنامه صادر شد.
اگر ارشاد نشود مجازات میشود
فارس: امروزه دامنه ارتکاب جرم از فضای واقعی عبور کرده و تخلفات و جرائم بسیاری را در فضای مجازی شاهد هستیم؛ وظیفه پلیس در رصد فضای مجازی و مبارزه با اینگونه تخلفات چگونه است؟
سردار عزیزی: تا سال ۱۳۸۹ پلیسی تحت عنوان پلیس فتا وجود نداشت و جرائمی تحت عنوان جرائم رایانهای در قانون تعریف شده بود که زمانی تخلفی انجام میشد از کارشناسان دادگستری یا وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای ارائه برخی اطلاعات به قاضی استفاده میشد. وقتی دامنه جرائم به سمت فضای سایبر رفت هم قانون در سال ۱۳۸۸ اصلاح شد و هم پلیس فتا در پیکره نیروی انتظامی زمان و فراجای فعلی شکل گرفت. که این ارگان به طور خاص وظیفه رصد فضای سایبر کشور را در حوزههای مختلف بر عهده دارد. در پلیس فتا نیز اقدامات خوبی برای کاهش وقوع جرائم، تخلفات، کشفهای پیشدستانه و سایر کشفها انجام شده است و البته بسیاری از این اقدامات گاهاً امکان اطلاعرسانی عمومی را ندارند.
پلیس فتا در حوزه سایبری توانمندیهای بسیاری دارد و روزانه کمک میکند بسیاری از حملههای سایبری خنثی شود و سامانههای کشور مورد دستبرد واقع نشوند. مستحضر هستید دوستان ما در پلیس فتا فضای سایبر را به صورت عمومی رصد میکنند و اگر به عناوین مجرمانه برخورد کنند و آن جرم به حوزه خودشان مرتبط نباشد نیز اطلاعات و مستندات را جمعآوری کرده و پس از اخذ دستورات قضایی آنها را به حوزه مربوطه اعلام میکنند که در این حوزه هم رشد خوبی در حوزه کشف جرائم و ارجاع پرونده به سایر استانها و پلیس فتا مرکز کشوری رقم خورده است و ماحصل این اقدامات باعث شده تا امروز نسبت به سال گذشته به توفیقات خوبی برسیم.
پلیس مانند کوه یخی است که ۱۰ درصد خدمات آن را مردم میبینند و ۹۰ درصد خدمات آن دیده نمیشود
بهطور کلی پلیس فتا توانمندیهای زیادی دارد و روزانه کمک میکند تعداد زیادی حمله سایبری به سامانههای مختلف خنثی شود؛ این حوزه در مواقع مختلف هشدارهای به موقعی را به سازمانهای مختلفی که در بستر سایبر پرتال جامعه دارند داده و کارهای پیشگیرانه را خاطرنشان میکند. همچنین پلیس فتا اقدامات خیلی خوبی را در حوزه شناسایی اراذل و اوباشی که در شبکههای مجازی میکنند دارد. در این رابطه اگر تخلفات افراد در حد تذکر باشد با مجوز قضایی به آنها تذکر داشته میشود و اگر جرم مرتکب شوند برای آنها پرونده تشکیل شده و با کمک دستگاه قضایی با آنها برخورد میشود. در مورد کشف سلاح و مهمات و مواد مخدر و موضوعات اخلاقی و مستهجن و ضربه به عفت عمومی نیز رصد مستمر انجام میشود و برای ساحتهایی که منجر به وقوع جرم شود پرونده تشکیل میشود.
بسیاری از تخلفاتی که در فضای مجازی رخ میدهد از تخلفات فضای واقعی راحتتر اثبات میشوند چون در آنجا سند موجود است و بر اساس اسناد نمیشود جرمی را انکار کرد. پلیس فتا قالباً سعی میکند متخلفان را ارشاد و راهنمایی و شخص متخلف را توجیه کند و محتواهای نامناسب را از بین ببرد اما در صورت لجاجت و سماجت در برابر قانون، تشکیل پرونده انجام میشود و با مجرم برخورد خواهد شد.
باید توجه داشت که ده برابر بیشتر از اقدامات مذکور، اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری و پیشگیری از جرائم انجام شده است؛ لذا به زعم من پلیس مانند کوه یخی است که ۱۰ درصد خدمات آن را مردم میبینند و ۹۰ درصد خدمات آن دیده نمیشود.
فارس: از حضور جنابعالی و هیئت همراه در کرونا و انجام این گفتوگو سپاسگزار و برای شما توفیق روزافزون را خواستاریم.
سردار عزیزی: بنده هم بخاطر ایجاد این گفتوگو از شما متشکرم.
پایان پیام/
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰