چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

تیغ بوته کنان بر ریشه گیاهان دارویی در پایتخت طبیعت ایران/ وقتی کسی دلش به حال این نوشداروها نمی سوزد!

عدم مدیریت صحیح در نحوه بهره برداری اصولی از گیاهان منطقه ای این استان، قاچاقچیان داروهای گیاهی با سوء استفاده و دلالی آسان و همینطور خشکسالی پی در پی سبب شده است هرسال بیش از پیش با ریشه کن شدن این جان داروهای ذی قیمت و نایاب به انقراض نزدیکتر شوند. به گزارش شبکه اطلاع

اختصاصی کرونا

کد خبر : 41628
تاریخ انتشار : شنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۱

کرونا :

تیغ بوته کنان بر ریشه گیاهان دارویی در پایتخت طبیعت ایران/ وقتی کسی دلش به حال این نوشداروها نمی سوزد!
عدم مدیریت صحیح در نحوه بهره برداری اصولی از گیاهان منطقه ای این استان، قاچاقچیان داروهای گیاهی با سوء استفاده و دلالی آسان و همینطور خشکسالی پی در پی سبب شده است هرسال بیش از پیش با ریشه کن شدن این جان داروهای ذی قیمت و نایاب به انقراض نزدیکتر شوند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از چهارفصل؛ در کشور ما گونه‌های فراوانی از گیاهان مرتعی و بومی وجود دارد که از قابلیت‌های گوناگونی در زمینه‌های خوراکی ، دارویی یا علوفه‌ای برخوردارند. گیاهان کوهی به ‌دلیل داشتن ارزش غذایی و دارویی از جمله منابع طبیعی هستند که همواره مورد توجه انسان بوده‌اند . با این حال در دهه‌های اخیر بهره‌برداری بی‌رویه و نامناسب از این گیاهان موجب شده است تا شماری از این گونه‌ها در معرض انقراض قرار گیرند.

تیغ بوته کنان بر ریشه گیاهان دارویی در پایتخت طبیعت ایران/ وقتی کسی دلش به حال این نوشداروها نمی سوزد! 10

استان کهگیلویه و بویراحمد با قرار گرفته در دامنه های زاگرس نیز از این نقیصه مستثنی نبوده و با داشتن یک میلیون و ۷۲۴ هزار و ۱۰۰ هکتار عرصه های جنگلی و مرتعی محل رویش گونه های مختلف گیاه مرتعی است که رقم آن به ۴۷۰ نوع می رسد. هر سال و در آغاز بهار تعداد زیادی از اهالی روستاها و شهرها ، با روی آوردن به دامن سبز و بکر طبیعت استان و جمع‌آوری سبزی‌های کوهی ، آنها را در میدان‌ها و خیابان‌های یاسوج به فروش می‌رسانند که این برداشت بی‌رویه علاوه بر ازبین بردن پوشش گیاهی ، موجب نابودی زیست بومی منطقه نیز می‌شوند.

تیغ بوته کنان بر ریشه گیاهان دارویی در پایتخت طبیعت ایران/ وقتی کسی دلش به حال این نوشداروها نمی سوزد! 11

زرآبی،کرفس،آنغوزه،ریواس،بیله‌هر،موسیر،کنگر،لیزک و تره‌کوهی برخی از گیاهان خوراکی و دارویی این استان هستند که آن‌ها را گل نداده می‌چینند تا معاش روستائیان و خوراک اهالی شهر شود. وضعیت ریشه کن کردن گیاهان خوراکی ـ دارویی در کهگیلویه و بویراحمد دل هر دوستدار طبیعتی را به درد می آورد. آهسته آهسته بیلهر، سبزی کوهی، کنگر و دیگر گیاهان کوهی در پیاده روها سفره های رنگارنگ از گیاهان کوهی را مزین می سازد که در این مقوله غم انگیز نامی از مهربانی بر سر این سفر ها نیست.

آغاز عملیات بازگشایی گردنه برفگیر بیژن در شهرستان دنا
دنبال کنید

تیغ بوته کنان بر ریشه گیاهان دارویی در پایتخت طبیعت ایران/ وقتی کسی دلش به حال این نوشداروها نمی سوزد! 12

سرزمین چهارفصل استان کهگیلویه و بویراحمد با توجه به تنوع آب و هوایی منحصر بفرد خود دارای انواع گیاهان دارویی است که به دلیل نبود کارخانه های فن آوری در عرصه پزشکی موجب به غارت رفتن و ریشه کن شدن گیاهانی شه که در آینده ای نه چندان دور می تواند به انقراض آنها منجر شود.

تیغ بوته کنان بر ریشه گیاهان دارویی در پایتخت طبیعت ایران/ وقتی کسی دلش به حال این نوشداروها نمی سوزد! 13

عدم مدیریت صحیح در نحوه بهره برداری اصولی از گیاهان منطقه ای این استان، قاچاقچیان داروهای گیاهی با سوء استفاده و دلالی آسان و همینطور خشکسالی پی در پی سبب شده است هرسال بیش از پیش با ریشه کن شدن این جان داروهای ذی قیمت و نایاب به انقراض نزدیکتر شوند.

تیغ بوته کنان بر ریشه گیاهان دارویی در پایتخت طبیعت ایران/ وقتی کسی دلش به حال این نوشداروها نمی سوزد! 14

توان رشته کوه زاگرس در رویش گیاهان دارویی در پرتو برف های دنای استان  کهگیلویه و بویراحمد آنچنان قابل توجه است که هیچگاه نمی توان از گیاهان کوهی آن همچون آویشن، برنجاس، چویل و دیگر رویش های خدادادی آن به همین راحتی دل بکنیم. دمدمه های بهار که با رایحه دلنواز علفهای عنبربوی زاگرس همراه می گردد بدون تردید شمیم جانفزای داروهای گیاهی و رستنی های خودرو آنچنان بر دل و جان می نشیند که استفاده درمانی از این گیاهان کوهی از صد مرحله شیمی درمانی های مصنوعی و تصنعی سبقت می گیرد.

تیغ بوته کنان بر ریشه گیاهان دارویی در پایتخت طبیعت ایران/ وقتی کسی دلش به حال این نوشداروها نمی سوزد! 15

کوهستانی بودن منطقه کهگیلویه و بویراحمد و صعب العبور بودن این استان توان برخورداری از پتانسیل رویش های گیاهان دارویی مختلف را به درستی تفسیر می نماید که جایگاه درمان های سنتی و داروهای کوهی در میان اهل اعتقاد به درمان های گیاهی در قبایل و طوایف مختلف به استجابت ایمان می نشیند.

استاندار:زمین طرح مسکن ملی در اغلب شهرهای کهگیلویه و بویراحمد تامین شد
دنبال کنید

تیغ بوته کنان بر ریشه گیاهان دارویی در پایتخت طبیعت ایران/ وقتی کسی دلش به حال این نوشداروها نمی سوزد! 16

اگر در نیمه اول بهار هرسال گذرتان به بازارهای استان کهگیلویه و بویراحمد بخصوص شهر یاسوج افتاده باشد دل هر انسان طبیعت دوستی به درد می آید که چطور مردمان ساده زیست و کم بضاعت این دیار با ریشه کردن گیاهانی نظیر بیلهر، تره کوهی، کنگر و دیگر گیاهان منحصر بفرد ارتزاق می نمایند. آگاه نبودن از کم و کیف نحوه بهره برداری و عدم مدیریت اصولی از نحوه کم و کیف از گیاهان کوهی سبب شده است که عمر آنها رو به زوال و نابودی کشیده شوند.

تیغ بوته کنان بر ریشه گیاهان دارویی در پایتخت طبیعت ایران/ وقتی کسی دلش به حال این نوشداروها نمی سوزد! 17

به هرحال: این روزها گیاهان دارویی مختص به کوههای زاگرس نشین استان کهگیلویه و بویراحمد به دلیل خشکسالی و عدم مدیریت صحیح از طرف اهالی مردمان کوه رو و همینطور فرصت طلبان سودجو حال و روز خوشی را سپری نمی کند و به نظر می رسد مسوولان و متولیان امر باید تدابیری بیاندیشند که ضمن صیانت از این جان داروهای شفابخش با ایجاد کارخانجات قابل فرآوری برای تهیه دارو، فرصت اشتغالزایی بومی و اقتصادی را برای این منطقه طبیعت خیز فراهم بیاورند.

انتهای پیام /

منبع : دانا

نویسنده:

برچسب ها :

ناموجود

همسو با خبر روز

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

logo-samandehi