پنج شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳

سمپاشی و مبارزه با ملخ‌های صحرایی در شهرستان باشت

حسین لایقی مطلق با اشاره به اینکه این آفت در استان کهگیلویه و بویراحمد و شهرستان باشت هنوز نتوانسته است خسارتی وارد کند اظهار داشت: کار سمپاشی و مبارزه با ملخ‌های صحرایی در شهرستان باشت از بامداد امروز آغاز شده است. مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: در یک ماه اخیر

اختصاصی کرونا

کد خبر : 48507
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۸ - ۶:۳۰

کرونا :

سمپاشی و مبارزه با ملخ‌های صحرایی در شهرستان باشت

حسین لایقی مطلق با اشاره به اینکه این آفت در استان کهگیلویه و بویراحمد و شهرستان باشت هنوز نتوانسته است خسارتی وارد کند اظهار داشت: کار سمپاشی و مبارزه با ملخ‌های صحرایی در شهرستان باشت از بامداد امروز آغاز شده است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: در یک ماه اخیر ۷۵ هزار هکتار از مراتع این استان در برابر آفت ملخ با مشارکت کارشناسان و نیروهای داوطلب پایش شده است.

وی اظهار داشت: این میزان مرتع در گچساران، باشت، بویراحمد، کهگیلویه و سایر شهرستان‌های استان کهگیلویه و بویراحمد پایش شده است.

وی بیان کرد: با توجه به امکان مهاجرت ملخ‌های صحرایی از استان‌های مجاور کشاورزان باید در صورت مشاهده این آفت به مدیریت‌های جهاد کشاورزی اطلاع رسانی کنند تا کار مبارزه در کوتاه‌ترین زمان قبل از ایجاد خسارات انجام شود.

وی افزود: تاکنون چهار هزار و ۴۲۰ هکتار عملیات سمپاشی در نقاط آلوده مراتع بی بی حکیمه و خشاب در شهرستان گچساران انجام شده است.

لایقی ابراز داشت: کار پایش و مبارزه با مشارکت شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران، نیروهای بسیج و سایر متولیان در دست اقدام است.

وی تصریح کرد: ۳۰ اکیپ متشکل از سه نفر برای انجام عملیات پایش و سم پاشی مبارزه با ملخ‌های صحرایی در کهگیلویه و بویراحمد ساماندهی شده است.

ملخ‌های مهاجر که بهمن ماه سال گذشته از کشورهای حوزه شبه جزیره عربستان از جمله امارات، عمان و کشور عربستان وارد برخی استان‌های جنوب شرق کشور شده بود، تاکنون در برخی استان‌های کشور از جمله سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، بوشهر، فارس، جنوب خراسان جنوبی، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و حتی اردبیل و گلستان مشاهده شده‌اند.

افتتاح ۳۱۰ طرح در باشت با حضور مسئولان استانی
دنبال کنید

کارشناسان می‌گویند: تخم گذاری ملخ به صورت خوشه‌ای انجام می‌شود که در آینده منجر به تولید ۳۰۰ تا ۴۰۰ ملخ می‌شود.

ملخ‌های مهاجم تمام گیاهان زراعی، باغی و حتی علف‌های هرز را می‌خورند، این نوع ملخ قدرت پرواز بسیار زیادی دارد و در یک شبانه‎ روز می‌تواند تا ۱۵۰ کیلومتر پرواز کند.

ملخ صحرایی از کشوری به کشور دیگر و از استانی به استان دیگر می‌تواند مهاجرت کند.

این نوع از ملخ‌ها در مسیر عبور خود با تغذیه از سبزینه‌های مختلف ازجمله جنگل‌ها، باغ‌های میوه، علوفه، غلات، صیفی و مراتع را از بین می‌برند و با توجه به قدرت تخریبی بالایی که دارند باعث قحطی در منطقه نیز می‌شوند.

سالانه ۹۱۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در استان کهگیلویه و بویراحمد تولید می‌شود.

این استان ۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که ۱۶۰ هزار هکتار آن زراعی است.

استان ۷۲۰ هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد در جنوب غربی ایران قرار دارد.

نویسنده:

همسو با خبر روز

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

logo-samandehi